Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Fem fæle
Det ble fem fæle minutter som ødela for et ungt og til tider imponerende KIL-lag lørdag.  

KIL startet meget bra mot Ørn-Horten lørdag ettermiddag. KIL hadde ballen og styrte alt, men kom ikke til store sjanser. Et par tre skudd og noen innlegg var alt som kom ut av et solid KIL overtak.

Kampens første store sjanse kom etter Ørns andre angrep i kampen. Da hadde klokka passert 25 minutter! Eriksen reddet glimrende et skudd fra fem meter og heldigvis ble returen satt over.

Kjetil Byfuglien hadde et godt skuddforsøk som endte i corner. Den havnet på bakre stolpen der den ble klint i stolperota. Det jevnet seg litt ut mot pause, men KIL burde ledet.

I stedet var det Ørn som tok ledelsen etter et frispark fra 16 meter fem minutter før pause. Ballen ble banket inn i keeperhjørnet. Der skulle Eriksen vært, men det var han ikke, og Ørn ledet 1-0.

Før gutta kunne ta pause rakk Ørn å øke til 2-0. Fremming sa etter kampen at han opphevet offsiden (selv om noen som satt på linje mente det var offside), og en Ørn spiller kunne sette inn 2-0 fra 10-11 meter.

Altså to baklengs etter to personlige feil de siste fem før pause. Heldigvis feil det er lett å luke bort ettersom det er tvilsomt om KIL klarer å få forbundet til å kutte ned omgangene med fem minutter.

Olausson, som er småskadet, gikk som avtalt ut i pausa og Kjetil Byfuglien fikk en smell og må ta det rolig noen dager. Kjetil og Paul overlot plassene til Are Stenvoll (høyrekant) og Dinko Felic (spiss). De to unggutta skulle bli toneangivende i annen omgang.

Starten på omgangen var relativt jevn, men etter ti minutter var det duket for Felic show. Etter en strålende finteserie, som enda ikke har noe navn, ute på venstrekanten havnet ballen hos Stenvoll. Hans skudd ble reddet, men en god Kai Olav Ryen var på rett plass og satte inn reduseringen til 1-2.

Etter dette vartet KIL opp med fint angrepsspill og mange fine kontringer. Felic viste flere ganger glimt av ballbehandling de fleste kan misunne han og Stenvoll var en konstant trussel fra sin høyrekant.

Stenvoll headet i tverrliggeren og hadde flere farlige skudd som hadde fortjent en bedre skjebne enn å bli slått til corner. Bakover hadde prøvespillende Nyberg, unge Severeide, stabile Storvik og en ilter Fremming god kontroll.

Etter 85 minutter ble KIL snytt for en klar straffe da Fremming ble lagt i bakken. Dommer Nesset sa etter kampen at han sto for langt unna til å kunne se situasjonen skikkelig.

- Det var soleklar straffe. Greit å få prøvd seg fra start igjen. Det tok litt tid før jeg kom i gang, men jeg er fornøyd med andre omgangen. Det er mye bra i laget og det er synd vi ikke vinner, sa Fremming etter kampen.

Dermed endte det med tap for et svært ungt KIL lag. I følge hjelpetrener Birkely var det i den svært gode annen omgangen kun to mann som er over 20 på banen for KIL.

Også etter denne kampen var Rosèn fornøyd med guttas innsats. - Det er veldig mye positivt igjen. Vi prøver å prestere ting sammen og det klarer vi bortsett fra de siste fem minuttene av første omgang. Med tanke på gjennomsnittsalderen og byttene vi gjør bak hele tiden så syns jeg dette ser bra ut. Dette kommer til å bli veldig bra, sa Kenneth etter kampen.

Da det gjelder finnen Jaako Nyberg så klarte han seg bra som midtstopper i dag. KIL skal nå vurdere om de skal knytte unggutten til seg. Blir det aktuelt må klubben gå i dialog med investorene for å få til en overgang.

KILs lag (4-4-2): Eriksen – Storvik, Severeide, Nyberg, Fremming – Brodtkorb, Byfuglien (Stenvoll fra 45), Stormoen, Sørlien – Olausson (Felic fra 45), Ryen.

Målene:
0-1 (40)
0-2 (41)
1-2 Ryen (55)


Publisert: 2002-02-09 15:56:14
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor