Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Skogheim i gang
Vi har tatt en liten prat med KILs nye trener, Vegard Skogheim  

Nå som julen er passert, og vi for lengst har startet å skrive 2003, har KIL kommet skikkelig i gang med treningene. KILs nye trener, som i fjor trente Lillehammer, har allerede gjort en rekke forandringer på treningsopplegget.

Vegard har erfaring som spiller med forskjellige spillestiler fra Ham-Kam, Viking og Werder Bremen. Som trener har han landet på en offensiv spillestil.

- [i]Jeg er tilhenger av 4-3-3 eller 4-5-1. Førstnevnte betyr at vi skal stå høyt i banen og være offensive mens 4-5-1 er noe mer forsiktig. Det blir en taktisk vurdering i løpet av sesongen hva vi spiller, men i utgangspunktet ønsker vi å være offensive på hjemmebane. Du kan godt si det ligner litt på Rosenborgs spillestil med tradisjonelle indreløpere og offensive vinger. På Gjemselund skal vi bestemme, ta poeng og underholde. Resultatet er selvsagt viktigst i fotball, men vi ønsker å spille underholdende uten at det skal gå utover tryggheten bakover. I prinsippet vil jeg heller vinne 5-4 enn 1-0. Vi skal spille vårt spill best mulig uansett motstander[/i], sier Skogheim.

Som ny trener tar man alltid over en del gamle spillere samtidig som man drar nytte av sine kontakter og skaffer nye fjes. Så langt har Skogheim fått med seg tidligere kjenninger som Chris Twiddy og Thomas Jahr. Hva så med stallen?

- [i]Jeg er 95% forsnøyd med stallen. Jeg savner konkurranse bakover på banen. Vi jobber for å få tak i flere folk bakover, inkludert en keeper. På midtbanen og i angrepet er vi bra besatt, mens vi er sårbare for skader bakover. Det er mange spillere med potesial i klubben, men samtidig er det viktig at nøkkelspillerne med erfaring tar ansvar. De unge må også ta ansvar. Alle vil rykke opp, men det skjer eventuelt ikke før i oktober. Det viktigste blir at vi har fokus på å utvikle oss og vinne kamper underveis. Vi må ha utviklingsmål både som lag og enkeltspillere underveis. Oppfyller vi ikke de vil vi ikke henge med uansett. Vi må hele tiden bygge videre på plattformen og skape trygghet omkring rollene på laget for å bli bedre. Vi kan ikke fokusere på opprykk nå, men heller titte på tabellen i september og oktober.[/i]

Et av virkemidlene 36 åringen har iverksatt for å nå utviklingsmålene er en knallhard treningsperiode. Gutta har nå trening i Kongsvingerhallen følgende tider:
Mandag 1530
Tirsdag 0630 og 1530
Torsdag 1530 (intervaller/løping)
Fredag 0630 og 1530
Lørdag 0930 + kamp senere på dagen.

I tillegg er det felles frokost et par ganger i uka og middag etter trening på tirsdager. Da kan du også ta deg en tur på Gjemselund for å få en matbit (alle betaler et par tiere) og slå av en prat.
Det vil være litt variasjon i dette programmet og intensiteten vil variere fra uke til uke.

- [i]Gutta skal få kjørt seg nå. Det vil vi ha igjen for senere i sesongen,[/i] sier Skogheim.

Hvordan er det for en tidligere Ham-Kam spiller å komme til KIL?

- [i]For meg betyr ikke det noe spesielt at det er KIL, bortsett fra at det er en klubb med tradisjoner som jeg har respekt for. Jeg har aldri hatt noe hatforhold til KIL. For meg er det veldig spennende. Det er selvfølgelig mange ukjente ansikter, men jeg har blitt tatt godt imot. Jeg må nå finne min plass i klubben og bidra til å skape et godt miljø.[/i]

Så til det avgjørende spørsmålet. Blir KIL et topplag?

- [i]Det ser veldig jevnt ut og det er umulig å spå. Fra i fjor er jo Fredrikstad, Kvik/Halden og Follo borte fra avdelingen. De ble nummer 1, 2 og 3. Fjerdeplassen tok Nybergsund, og de har forsterket laget fra i fjor, så det blir ikke lett. Vi må opp på et høyt minstenivå for å kjempe helt i toppen[/i], avslutter Skogheim.


Publisert: 2003-01-15 13:40:10
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor