Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Ytre venstre og storfornøyd!
Lars Carlsson oppsummerer Mercantilekampen  

Heisan! Sitter her nede på Gjemselund med en god følelse i kroppen. Det er mandag og jeg tenker det er greit å sette noen ord på disse følelsene. Følelser er litt merkelig egentlig, de kan være gode, dårlige, de kan være stikkende, kvalmende og de kan være tomme – som etter en fotballkamp du har gitt alt i… Det var en god del av de følelsene i garderoben etter kampen på lørdag, de tomme altså. Gutta ute på banen gav alt og vi fikk betalt i form av en kjempekamp med masse sjanser, underholdende fotball og ikke minst 3 nye poeng. Livet er herlig og det er disse følelsene av mestring og at den ved siden av deg på banen blør for deg som gjør at vi spiller fotball, i hvert fall meg da.

Det er alltid sånn at når du gjør det godt, uansett hva du driver med, skapes det forventninger om at du skal gjøre det like godt eller bedre hver eneste kamp. Det er ikke like lett å mestre disse forventningene som legges på deg, men de er jo en del av denne leken som fotball egentlig er. Lek er et godt ord å bruke på kampen mot Mercantile også. Lekende lett satte Harald inn 1-0, med en fantastisk følsom høyrefot, opp i høyre hjørne for keeper (etter å ha studert video kan jeg si at det faktisk var et helt OK mål – ho ho). Harald ville ikke gi seg med leken og tok like godt med seg ballen ut til hjørneflagget for å utføre årets første felles målfeiring – vi kan kalle det selvmordsbombing i positiv forstand! Vi kan vel si at guttene viste at de mestret forventningene denne kampen. Tør nesten å påstå et publikum satte pris på innsatsen på lørdag også.

I løpet av de siste årene har jeg blitt fortalt at vi fotballspillere er enkle vesener med en forholdsvis lav IQ. Jeg har også blitt beskyldt for å studere sportssidene i VG og Dagbladet hver mandag i timevis… Nå er det igjen mandag og jeg sitter med ansiktet trykket ned i Glåmdalen og finleser artikkelen om kampen i helgen, tror jeg har lest den 5 eller 6 ganger nå – merkelig greier dette her. Men for å være ærlig så er jo fotball det jeg liker best her i verden og det blir vel nesten det samme som en psykolog som studerer Freud utenom arbeidstiden. ”Du er hva du gjør” og fotball er hva jeg ”gjør”. Kall det gjerne enkelt. Hva er det med fotball som engasjerer så mye? Hvorfor er det ca 300.000 mennesker som finleser tabeller og statistikker i VG og Dagbladet hver mandag? Hvorfor leser jeg om en kamp jeg har sett både ”live” og på video? Vanskelig å svare på men jeg tror de 650 tilskuerne (ta med en venn neste gang) som var på Gjemselund lørdag 24. mai skjønner hva jeg snakker om. Jeg tror det er litt sannhet i sagnet om fotballspillere – vi er enkle vesener som trener sammen, snakker sammen og blør sammen. Vi elsker spenningen i fotballkamper, gleder oss når det kommer noen for å se på oss og vi kjemper hver dag for å kjenne denne følelsen av samhold og mestring. Kanskje vi også gir noe til de som kommer på kampene våre?

Jeg har ikke noe mer å tilføye om kampen, egentlig ikke i alle fall, bortsett fra at vi vant fullt fortjent 3 -0 og sendte Mercantile hjem til Oslo med større respekt for oss enn før de kom hit. Det skal gjøre vondt å spille mot KIL Toppfotball i år og jeg tror ikke Mercantile er det siste laget som stikker med halen mellom beina ut gjennom porten på Gjemselund. Vi spiller veldig god fotball om dagen og dette kan bli veldig bra. Det er helt greit at forventningene stiger i byen så lenge vi vet at vi kan mestre det like godt som på lørdag. En siste ting: Jeg vil bare si takk til gutta. Utrolig godt å se at vi er et lag med hjertet utenpå drakten. For min egen del satt jeg på benken. Men hva kan jeg si: ”Ytre venstre og storfornøyd”!

Vi sees på Gjemselund på Mandag 2. juni mot LSK 2, eller stikk innom for en kopp kaffe.

Lars


Publisert: 2003-05-26 14:50:43
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor