Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Perfekt Pat!
Patrick Holtet ble KILs redningsmann på det som begynte som en dårlig dag  


Patrick Holtet ble den store helten med sine to praktfulle scoringer.
Før kampen mot Eidsvold Turn ble det snakket mye om hvor defensive de kom til å være på Gjemselund. Vi fikk tidlig svar fra tribuneplass og de som spilte for KIL var også tydelig frustrerte i første omgang.

Eidsvold lå langt tilbake på banen og gjorde det vanskelig for KIL. Ingen av lagene produserte sjanser og for første gang i år var det litt kjedelig på Gjemselund. Vi måtte vente hele 20 minutter på den første sjansen. Byfuglien la inn, Nystuen headet ned og Strand fikk en tå på ballen, men keeper reddet lett.

Like etter fikk KIL en virkelig stor sjanse. Denne gangen var det Holtet som la inn. Strand nådde ikke opp og ballen landet i beina på Olausson, men han fikk ikke kontroll og ballen forsvant mellom beina hans.

Eidsvold hadde et par langskudd, men konsentrerte seg mest om å bruke lang tid på dødballer og jobbe hjemover. De fikk imidlertid en stor sjanse etter en halv times spill, men heldigvis for KIL gikk ballen i tverrliggeren og over.

Rett før fløyta gikk for en første omgang fattig på hendelser måtte Olausson ta telling. Han dro på seg en strekk i venstre lysken. Heldigvis ser det ikke alvorlig ut og svensken ventes å være klar igjen etter ferien.

Inn på banen i annen omgang kom Molnberg for Olausson og de for øvrig de samme ti som i første. Eidsvold hadde en corner før Patrick Holtet satte fyr på Gjemselund. Molnberg la inn, backen på bakre stolpe sleivet til ballen, Patrick tok over og gikk et par meter før han fra spiss vinkel klinte ballen i mål via tverrliggeren.

- Jeg ser Kim Roger alene foran mål, men det er tre forsvarere på vei så jeg mente det ville bli en vanskelig pasning. Da bestemte jeg meg for å kline til. Jeg prøvde å sette den opp og det lykkes jeg jo med. Litt flaks at den gikk inn via tverrliggeren, men jeg fikk til det jeg prøvde på, sa Pat etter kampen.

Nå tok KIL fullstendig over og bare fem minutter etter 1-0 ble Kim felt utenfor 16-meteren. Patrick skrudde frisparket pent over muren og inn i hjørnet. En flott scoring og KIL hadde fått en drømmestart på annen omgang.

Nå var det bare et lag på banen i en lang periode. Hele laget fungerte langt bedre enn i første omgang og mer strekk i bortelaget sørget for at gutta fikk større rom å trille ball i. Aggressiviteten som ikke var tilstede i første omgang gjorde at KIL kunne rulle opp flere fine angrep.

Nystuen hadde en heading som keeper lett reddet og Holtet hadde et godt skudd som ble slått til corner, men de store sjansene uteble. Espen fikk også sesongens tredje gule kort i denne perioden. Han må stå over neste kamp.

Felic kom inn for Strand og gjorde en god jobb med å holde på ballen. Han hadde også flere fine raid oppover i banen og viste alle at formen er på vei tilbake.
Da det var 10 minutter igjen fikk Einar Kalsæg gjøre som han ville utenfor KILs 16-meter. Han vendte opp og satte ballen nede i Eriksens høyre hjørne. Dermed ble det spennende på slutten. Eidsvold fikk tilbake trua og lempet baller inn i KILs 16-meter. Heldigvis holdt gutta stand og kampen endte 2-1.

Etter kampen var manges mening at KIL vant på en dårlig dag. Det er i så fall ingen dum egenskap å ha. Trener Vegard Skogheim oppsummerte slik:

- Første omgangen er dårlig. I annen omgang derimot er vi gode. Vi kan jo ikke forvente at det er halleluja stemning hver gang vi går ut på en fotballbane. Det viktigste er at vi vant. Det er jeg meget fornøyd med.

Mange var også spente på 17 år gamle Thanh Tran og hvordan han ville takle å starte kampen på ”Stormoens plass”. Assistenttrener Rune Sønterudbråten, som i dag hadde 5-4 i målsjanser, sa dette om talentets innsats:

- I likhet med resten av laget var han dårlig i første omgang. I annen omgang synes jeg han var strålende.

Grei attest å ta med seg på ferie for unge Tran. Sammen med resten av gutta har han nå ti dager ferie før laget møtes for treningsleir i Larvik 10. juli. Kil.no gratulerer hele KIL med en vannvittig bra vårsesong og ønsker samtlige en god ferie. Ettersom gutta enda ikke har tapt må Wibe-Lund må fortsatt rusle rundt med skjegg og fire baklengs på 12 kamper ødelegger neppe ferien for Fredrik Eriksen heller.

For fakta, se kamper
Thanh Tran og Dinko Felic viste at vi ikke bør frykte fremtiden.

Trenerduoen Sønsterundbråten og Skogheim kan ta sommerferie med meget god samvittighet.


Publisert: 2003-06-29 21:19:12
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor