Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Fortsatt ubeseiret
KIL-gutta presterte en fin opphenting i en dramatisk kamp på Gjøvik.  


Fredrik Eriksen kom i fokus i lørdagens kamp mot Gjøvik-Lyn.
Nær sagt som vanlig åpnet KIL under pari, og Gjøvik-Lyn utnyttet det allerede etter fem minutter. Gutta klarte ikke å klarere andreballen etter et innlegg og en umarkert Vegard Svenskerud fikk enkelt sette inn 1-0 fra kort hold.

- Jeg hadde ti fingre på ballen og i tillegg går han med knottene først da han sparker den ut av hendene mine. Scoringen skulle aldri vært godkjent, sa Fredrik Eriksen etter kampen.

Fem minutter etter kunne de økt på en tilsvarende situasjon, men Eriksen reddet fint nede ved stolpen. Like etter var Eriksen ikke like patent da han bommet på en boksing. Heldigvis for KIL gikk headingen i en fin bue over tverrliggeren.

KILs første sjanse kom etter seksten minutter. Molnberg hadde et overraskende skudd og keeper måtte gi retur. Den satte Thomas Jahr over fra seks meter. Det gjorde for så vidt ikke så mye ettersom linjemannen mente Jahr var i offside.

Fra tjue minutter tok KIL over banespillet. Molnberg headet over og Strand hadde en OK mulighet i duell med keeper, men en forsvarer fikk klarert. Like etter halvtimen hadde hjemmelaget et farlig skudd utenfor, men de siste ti minuttene før pause presset KIL på for å få en utligning, men et par-tre gode sjanser resulterte ikke i nettkjenning.

Annen omgang startet med et fint KIL angrep Wibe-Lund la inn og Nystuen fyrte av, men keeper reddet forholdsvis enkelt. KIL hadde banespillet uten å komme til store muligheter etter dette. Noe måtte gjøres og KILs trenerduo hadde tydeligvis svaret.

Etter 55 minutter ble Jahr tatt av banen til fordel for Felic. Sistnevnte ble plassert på venstre indreløperplass. Strand ble flyttet ut på høyre kanten, Ryen opp på topp og Molnberg ned som stopper. Det ble mer trøkk i KIL etter dette. Felic og Nystuen hadde hver sin heading utenfor før Gjøvik-Lyn fikk en avslutning fra fem meter blokkert. Ryen hadde et skudd fra skrått hold like utenfor før dramatikken brøt løs på stadion.

Etter en drøy time fikk hjemmelaget et mål korrekt annullert for offside, men det hjalp lite for KIL, for minuttet etter sviktet sikringsspillet bak og Løkken kunne trille 2-0 inn i hjørnet. Nå så det ut som om skjegget til Wibe-Lund skulle ryke, men gutta nektet å gi opp.

KIL hadde ballen og hjemmelaget viste tydelige tendenser på å være slitne. De kom på noen kontringer hvor et par av dem var farlige, men KIL presset mer og mer. Til tider rundspilte KIL hjemmelaget, men ikke før i det 83 minutt skulle gutta bli belønnet med scoring.

Strand kjempet til seg ballen ved linja og dro seg innover mot sekstenmeteren. Hjemmeforsvaret var på etterskudd og da Strand ble løpt ned fra siden pekte dommeren på straffemerket. Byfuglien satte straffen sikkert inn og håpet om poeng var igjen tent.

Gjøvik-Lyn gikk rett i angrep og satte ballen i mål etter mye klabb og babb inne i femmeteren. En våken linjemann viftet iherdig med flagget og dommeren måtte annullere.

- Jeg hadde en hånd på ballen så den annulleringen var korrekt, sa Fredrik Eriksen etter kampen.

To minutter før full tid var alle i KIL leiren i syvende himmel i lang tid før dommeren annullerte sitt tredje mål for dagen etter at Nystuen hadde headet i mål. Ingen skjønte noe som helst ettersom linjemannen markerte for scoring og dommeren pekte mot midtbanen og løp utover. Etter et minutt gikk det imidlertid opp for flere enn dommeren at han hadde gitt frispark til hjemmelagets keeper.

- Det er en helt vanlig duell og keeperen har ikke hånda på ballen før jeg header den inn. Jeg skjønner ingenting av den annulleringen, sa Espen Nystuen etter kampen.

All honnør til gutta for at de ikke ga opp etter dette heller. Et drøyt minutt på overtid lempet Nyberg ballen inn, Nystuen stusset videre og Strand headet ballen i motsatt stolpe og inn. En flott scoring som ikke kom et minutt for tidlig.

Etter dette hadde lagene hver sin halvsjanse før dommeren satte punktum med sitt siste pip i fløyta denne kvelden.

Kampen sett under et var KIL best og burde KIL hatt tre poeng (10-8 i sjanser), men slik kampen ble må vi være fornød med en pinne. Og vi har forståelse for at dette var en bitter avslutning for hjemmelaget, som etter kil.no sin mening er av de bedre lagene vi har møtt i år. Vi har litt problemer med å forstå at Ståle Bokalruds lag ikke har flere poeng.

Vegard Skogheim sa dette om kampen:

- Det var en dramatisk kamp med rare mål for og imot, i tillegg til annulleringene. Jeg synes vi var gode fra 25 minutter og ut kampen. Vi står på og det er lett å se at vi er godt trent. Gjøvik-Lyn er slitne de siste tjue minuttene og vi skaper sjanser nok til å vinne. Problemet vårt er at vi er rufsete på defensive dødballer.

For fakta, se kamper.

Det var ikke bare Molnberg og Stormoen som diskuterte dommeren etter kampen.

Strand fikset straffe som Byfuglien ekspederte i mål, og satte selv inn 2-2. Espen Nystuen var etter vår mening KILs beste spiller.


Publisert: 2003-07-26 20:51:20
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor