Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Full pott
Det ble tre enkle poeng for KIL da bunnlaget Clausenengen kom på besøk  


Kjetil Byfuglien var aktiv og god på sin backplass. I tillegg satte han sikkert inn 2-0 fra straffemerket.
Hverdagen innhentet Gjemselund, og 1023 tilskuere ble vitne til en halvslapp kamp. Men gutta skal ha ros for at de gikk ut i et akseptabelt tempo og umiddelbart la trøkk på bortelaget. Derfor ble kampen tidlig avgjort, og å si at det ble spennende er vel å ta i.

Pål Håpnes hadde den første sjansen allerede etter to minutter, men headingen gikk rett på keeper. Håpnes fikk mange muligheter med hodet i dag, men dette var dagen da tobarnsfaren ikke fikk uttelling.

KILs offensiv resulterte imidlertid i scoring før ti minutter var spilt. Holtets corner ble vakkert headet inn i nettet av Espen Nystuen.

- Det var et pent mål. Jeg var markert tett, men tok et steg til siden. Han prøvde å henge på meg, men jeg ristet han av meg og fikk heade uforstyrret, fortalte Espen etter kampen.

Etter scoringen var det fortsatt bare et lag på banen. KIL spilte tidvis bra og produserte flere gode sjanser. Clausenengen hadde lite å bidra med og hadde store problemer med å komme seg ut av eget forsvar.

2-0 kom etter at Kim Roger Strand ble felt innenfor sekstenmeteren. Kjetil Byfuglien satte straffen sikkert i mål. KIL ga seg ikke etter dette og etter en drøy halvtime la Paul Olausson på til 3-0.

- Jeg hadde egentlig tenkt å skyte med høyre først, men dro meg inn og klemte til med venstre. Deilig å se at den gikk forbi keeper, sa svensken.

Rett før pause kom Clausenengen på noe som lignet et angrep. KIL gutta mislyktes i sine taklingsforsøk og til slutt kunne en umarkert Bjørnar Bugge rulle ballen i mål via stolpen. Clausenengen var effektive i dag, for dette var faktisk lagets eneste sjanse.

Annen omgang ble et relativt langt gjesp. KIL skapte fem gode sjanser, men fikk ikke ballen over streken. Nærmest var gutta da det ble klabb og babb inne på streken etter en corner. I den situasjonen skulle en av bortelagets spillere vært utvist etter å ha sparket Nyberg da ballen var langt borte. Dagens ellers stødige dommer så ikke sparket og endte opp med å gi gult kort til Nyberg for usportslig opptreden.

Kaptein Harald Stormoen var som vanlig god, selv om han ikke briljerte slik som mot LSK sist.

- Vi får en veldig grei start på kampen. Vi lager tre mål i første omgang og har tidlig kontroll. Alle ser at det går trått i dag, men de er jo ikke i nærheten av målet vårt så vi er aldri truet. I løpet av hele kampen har de kanskje tre angrep der de har kontroll på ballen i nærheten av vår sekstenmeter. Alt i alt har vi god kontroll.

Vegard Skogheim var heller aldri redd for at poengene skulle havne i Kristiansund.

- Vi gjorde det som var nødvendig i dag. Vi mangler tenning og bevegelse og det går ut over presisjonen i alle deler av spillet. Vi labber rundt i et tempo som passer Clausenengen, og da blir det ikke hurrafotball, sa Skogheim, som selvsagt var veldig fornøyd med tre nye poeng.

Dette var for øvrig absolutt siste gang KIL møter Clausenengen. Den velkjente talentfabrikken skal nemlig slås sammen med Kristiansund fotballklubb etter sesongen.

For fakta, se kamper

Paul Olausson, som satte inn KILs tredje mål i dag, kolliderte med en CFK spiller og fikk litt problemer med leppa.

Lars Carlsson, som kunne gjøre lite med baklengsmålet, fikk vokte KIL- målet for første gang i seriekamp. Han ble vel ikke akkurat svett av det.


Publisert: 2003-09-21 19:04:08
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor