Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Viktig borteseier
Suveren innstilling sørget for tre uhyre viktige poeng mot Skjetten  


Olausson og Eriksen ble viktige mot en sterk motstader.
KIL åpnet med en corner og en stor sjanse, men Håpnes rakk ikke helt frem etter et mønsterangrep. Skjetten viste også at de er et godt lag og spilte jevnt med KIL i dag, og de kunne fort tatt ledelsen etter en corner. Heldigvis for gjestene headet Grubisic like over.

Etter et drøyt kvarter klarte KILs midtbane, igjen anført av Harald Stormoen, endelig å ta tak i kampen. Gutta hadde god kontroll uten å skape store sjanser. Den beste muligheten hadde Olausson da han lobbet over keeper, men en Skjetten-spiller fikk klarert.

KILs relativt gode kontroll varte til klokka passerte en halvtime. Da tilrev hjemmelaget seg et initiativ som til slutt skulle gi uttelling. Først slapp Nyberg ballen igjennom til en Skjetten-spiller på løp. Eriksen var meget patent og fikk en finger på ballen, men hjemmelaget fikk lagt ut, og bare flaks gjorde at Grubisic ikke satte ballen mellom stengene fra ti meter.

Så vartet Skjettens keeper opp med en feberredning da Håpnes nesten flikket ballen i mål. Skjetten hadde en god sjanse etter et langt innkast, før de endelig fikk hull på byllen. Wibe-Lund og Nyberg ble lurt på vår høyreside og da innlegget kom var Tommy Sand først på ballen. Hans lille touch var nok til å sette kula forbi en sjanseløs Fredrik Eriksen.

- Småfeil hele veien gjør at de scorer, og jeg kan vel ikke lastes for det målet, sa dagens meget stødige keeper Fredrik Eriksen. Han hadde i tillegg følgende å si om egen innsats i dag: - Alt kan gjøres bedre.

Kai Olav Ryen satt igjen med denne følelsen etter kampen:

- Vi spiller bra og har overtaket. Vi skaper mange nesten muligheter, men de scorer, og det synes jeg var litt urettferdig. I pausa bestemte vi oss for å kline til i andre. Vi har snudd så mange kamper i år og visste at vi var gode nok til å skaffe oss de målene vi trengte.

Og heldigvis var det et sprudlende KIL lag som entret banen i andre omgang. Et strålende kvarter fikset tre poeng og fortsatt kontroll på toppen av tabellen. Like etter pause fikk KIL en stor sjanse etter et frispark fra Byfuglien. Ingen skjønte hvordan det var mulig at ballen ikke rullet over streken etter Olaussons avslutning, men så begynte moroa.

Bare to minutter senere skulle ballen endelig rulle i mål, og god jobbing kombinert med iskalde avslutteregenskaper må ta æren for det. En Skjetten spiller stusset ballen til en offsideplassert Håpnes som alene med keeper rullet ballen i hjørnet: 1-1.

Fem minutter senere var det et strålende angrep som resulterte i scoring, og 2-1 ledelse til KIL. Holtet fosset nedover kanten og da innlegget kom satte Olausson ballen knallhardt i mål med pannebrasken. Svært vakkert!

Etter denne scoringen ble det igjen tett og jevnt. KIL hadde bra trøkk i perioder, men ettersom klokka dro seg mot nitti minutter kom Skjetten mer og mer. Eriksen reddet et skudd fint og kollektivt forsvarsspill sørget for at hjemmelaget ikke klarte å score da fem minutter gjensto.

KIL hadde også en bra mulighet mot slutten, men innbytter Strands avslutning ble for enkel for keeper. Da fløyta gikk for full tid var det vel ganske fortjent at KIL tok alle poengene, selv om Skjetten var et godt lag og virkelig truet de røde i første omgang.

Vegard Skogheim var nok en gang stolt av det gutta presterte:

- Dette viser hvilken fantastisk moral det er i laget. Vi får mål i mot rett før pause, men så kliner vi til med et supert kvarter i førsten av andre omgang. Gutta ofrer fryktelig mye på en kunstgressbane som var litt vanskelig for oss. I dag lagde vi et jobbemål og en delikatesse, og det holdt.

For fakta, se kamper.

Pål Håpnes scoret igjen og ymter frempå at han trenger fliser til det nye huset sitt.

Et bilde sier mer enn tusen ord.


Publisert: 2003-09-28 19:57:47
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor