Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Jiiiiiha
KIL sikret opprykk med 4-3 sier over Lillehammer  


CHAMPIONS
Det ble en syk kamp mot bunnlaget Lillehammer. KIL-gutta var preget av nerver og fikk ikke spillet til å gli i første omgang. Bortelaget derimot var dødelig effektive og satte ballen i mål på sine to første sjanser. Dermed lå KIL under 2-0 etter et snaut kvarter, mye takket være tvilsomt forsvarsspill.

Men som så mange ganger før i år reiste gutta seg og kjempet seg inn i kampen igjen. Etter drøye tjue minutter ble Håpnes felt og Byfuglien holdt hodet kaldt fra straffemerket: 1-2. Nå skapte KIL plutselig sjanser. Fremming lobbet i tverrliggeren før Olausson sklei inn 2-2 like før halvtimen var spilt.

KIL skal være brukbart fornøyd med uavgjort ved pause. Lillehammer hadde flere gode muligheter, spesielt mot slutten av omgangen, men måtte altså nøye seg med to mål før pause.

I annen omgang tok KIL kommandoen, men klarte ikke score. Den beste muligheten hadde Håpnes og Olausson da de kom alene mot en forsvarer og keeper. Håpnes spilte Olausson fri, men istedenfor å avslutte ble pasningen tilbake til Håpnes stoppet.

Etter en drøy time slo nervene til for fullt igjen. Forsvaret vårt rotet det til og tidligere KIL-junior Jonas Bergum kunne sette inn 2-3 alene med Eriksen. Heldigvis tok det bare et minutt før gutta var à jour igjen. Etter et par avslutninger fra kort hold fikk Nystuen pirket ballen over streken.

Nå trøkket KIL på, men det tok hele ti minutter før seiersmålet kom. Etter en corner var det utrolig nok Jaakko Nyberg som ble matchvinner med sitt første mål for KIL. Han ventet i returrommet og knuste inn 4-3 via en forsvarsspiller.

Slutten av kampen var en surrealistisk opplevelse. Det eneste kil.no husker er at Håpnes kjempet som en gud helt til han ble byttet ut, og at Lillehammer lempet baller mot KILs sekstenmeter.

Etter kampen var det ville tilstander på Gjemselund. Vi kommer tilbake med flere kommentarer og mer om feieringen senere. Den eneste vi lar uttale seg i dag er Vegard Skogheim:

- Dette var jævlig morsomt og det er noe som gutta virkelig har fortjent. De har stått på vanvittig hele sesongen og at de sto opp hele vinteren klokka kvart på seks for å melde seg for en bustete trener er imponerende. I tillegg har vi i år hatt en veldig bra lagmoral. Gutta dytter hverandre frem og det blir det viktig å holde på. De som ikke har fått spille har vært sure på meg, men støttet den som har tatt plassen: Imponerende!To av dagens målscorere, Byfuglien og Nyberg, midt i den ville jubelen etter kampen.

Fremming har gått foran med topp innsats hele sesongen. Ingen ting å si på innsatsen når det feires heller.


Publisert: 2003-10-19 17:20:45
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor