Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Atter en kongefilm
Dokumentarfilmen Gjemselund Gråter får en oppfølger som skal vises våren 2004.  

Filmen er ennå ikke laget ferdig, men vil bli fullført i løpet av vinteren. Vel - egentlig snakker vi ikke om en helt ny film, men en extended version med et ekstra kapittel, for planen er at den to år gamle filmen skal bli litt lengre med en del nye opptak.

Gjemselund Gråter ble første gang vist på Rådhusteatret på Kongsvinger våren 2002 og er utgitt på VHS. Den er en time lang og forteller historien om KIL fra debuten i eliteserien i 1983 til nedrykket fra 1. divisjon i 2001.

Inspirert av suksessen i fjor besluttet KIL-supporter og regissør Lars Karelius Noer å ta med seg kamera til Gjemselund for å filme noen nye scener. Gjemselund Gråter slutter jo på en litt trist måte med at et fotballeventyr var over for tre år siden, men plutselig var det moro igjen med KIL i fjor. Og med flaks og god beregning var Noer tilstede på kampene mot Ull/Kisa og Lillehammer - to av sesongens store kamper. Planen er nå å klippe dette sammen med litt annet nytt stoff og legge det på slutten av originalen.

- Filmen blir nok omkring 20 minutter lengre, forteller Lars Karelius Noer.

Han satser på å vise filmen på kino i Kongsvinger på vårparten, men har ingen dato klar ennå.

Gjemselund Gråter ble i fjor nominert til Amandapris og byr på en masse høydepunkter fra KILs historie. Dessverre har ingen tv-kanaler lyst til å vise filmen, og fotballinteresserte utenfor byen går derfor glipp av en liten godbit. Eneste mulighet blir da å gå på kino en dag senere i vår.

Noer vurderer også å gi ut den nye filmen på DVD selv om VHS-utgaven ikke solgte all verden.

- Kanskje jeg trykker opp noen DVD-eksemplarer. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier han.Publisert: 2004-01-20 23:48:26
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor