Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Ny seier
Etter en mildt sagt overbevisende førsteomgang og en grei annen omgang ble det nok en seier til KIL  


Kula var kanskje KILs beste i dag. Her ser vi han i tøff duell med halve Hønefosslaget (Foto: Inge Jensen).
Kampen mot førstedivisjonskollega Hønefoss BK startet med et solid KIL trøkk, og KILs første sjanse kom allerede etter tre minutter på det som var lagets tredje corner. Hønefoss hadde også en god mulighet i starten, men gjennombruddet på KILs venstreside ble til slutt stoppet.

KIL vartet opp med høyt tempo og tidvis strålende angrepsspill, og det første målet kom etter ni minutter. Kula spilte Pat igjennom og han trillet ballen i mål etter å ha rundet keeper. KIL fortsatte det høye presset og jobbet intenst med og uten ball. Gjestene var helt ute av kampen og da Kim Roger headet inn 2-0 etter drøye tjue minutter var det veldig fortjent.

- Etter litt klabb og babb kom det en heading inn i feltet fra Jaakko, og da jeg så at keeper var på halvdistanse headet jeg ballen i bue over han og i mål, gliste spissen etter kampen.

Fem minutter senere var det duket for 3-0. Paul Olausson forteller selv hva som skjedde:

- Da Pat slo cornere lå jeg og lurte på bakre stolpe, og da keeperen ikke nådde opp var det en lett jobb å heade ballen inn.

Resten av omgangen var KIL det klart førende laget og flere fine angrep kunne resultert i scoring. Det nærmeste Hønefoss kom var et frispark som Eriksen greit tok seg av.

- Det var en kanon førsteomgang. Vi fikk til stort sett alt det vi ville og det vi trener på satt, sa kaptein Stormoen etter kampen.

Annen omgang ble en litt annen historie. Hønefoss klarte å presse KIL litt høyere samtidig som de røde slapp seg ned et par hakk. Ti minutter etter hvilen reduserte Gudbrand Ensrud til 3-1, mens KIL ikke fikk uttelling på sin sjanse i et ganske jevnt første kvarter.

Tjue minutter ut i omgangen måtte en god Jaakko Nyberg forlate banen med en smell i låret. Heldigvis er midtstopperen tilbake innen et par uker. Inn for Jaakko kom unge Bent Roar Ekerhaugen, som da dannet nytt stopperpar med Jensen som hadde kommet inn for Ryen i pausen.

Tjue minutter før slutt reduserte Hønefoss enda en gang da Thomas Øverby satte et frispark i stolpen og inn. Dermed sto det 3-2 og avslutningen ble litt spennende for de drøyt 400 tilskuerne. Noen av KIL-gutta var litt slitne og klarte ikke komme inn i kampen igjen før de siste ti minuttene. Hønefoss styrte i en lang periode, men produserte ikke all verden. Farligst var det på overtid, men heldigvis gikk ballen på utsiden av stolpen etter at spissen ikke rakk frem like foran kassa. KIL kunne også økt ledelsen mot slutten, men applausen ville nok allikevel ikke blitt større enn da innbytter Leikvin vartet opp med noen herlige dribleserier på sin høyreside.

Alt i alt en fortjent seier etter at KILs dominans i første omgang var mye større enn det overtaket Hønefoss hadde i andre.

- I pausen snakket vi om at vi skulle fortsette som i første omgang, men det var ikke akkurat noen bombe at vi falt litt i andre omgang. Vi presset knallhardt i første omgang og den intensiteten klarte vi ikke holde i nitti minutter. Vi ble litt slitne og presset litt lavere, men alt i alt er vi godt fornøyd med det vi presterte her i dag, oppsummerte Stormoen etter kampen.

Fakta:
KIL – Hønefoss BK 3-2 (3-0)
Kongsvingerhallen, 407 tilskuere.

1-0 Patrick Holtet (9)
2-0 Kim Roger Strand (23)
3-0 Paul Olausson (28)
3-1 Gudbrand Ensrud (54)
3-2 Thomas Øverby (71)

Cornere: 11-8 (7-2)
Sjanser: 9-6 (7-3)

KIL (4-3-3):
Fredrik Eriksen
Vegar Landro
Jaakko Nyberg
(Bent Roar Ekerhaugen fra 68)
Kai Olav Ryen
(John Reidar Jensen fra 45)
Kjetil Byfuglien
Ole Marius Hansen
(Are Brodtkorb fra 89)
Harald Stormoen (K)
Lars Erik Fremming
Paul Olausson
(Tor Vidar Leikvin fra 76)
Kim Roger Strand
Patrick Holtet

Nå står følgende treningskamper for tur:

29. februar: Fredrikstad i Kongsvingerhallen, kl. 15.00
6. mars: Ull/Kisa på Jessheim, kl. 14.00
11. mars: Bærum på Nadderud, kl. 17.30
14. mars: Gjøvik/Lyn i Kongsvingerhallen kl. 16.00
17. mars: Rosenborg i Abrahallen (Trondheim) kl. 18.00
27. mars – 3. april: La Manga, 2 kamper (Vard og TUIL).
6. april: Västra Frölunda i Göteborg


Patrick Holtet runder keeper og setter inn 1-0(Foto: Inge Jensen).

Tor Vidar Leikvins herjing med Hønefossforsvaret var alene verdt inngangspengene (Foto: Inge Jensen).


Publisert: 2004-02-22 18:15:49
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor