Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Flankefest
To flotte mål av KILs flankespillere sørget for tre poeng i årets første seriekamp  


Paul Olausson jubler etter å ha punktert kampen mot Skeid (Foto: Inge Jensen)
Det ble en veldig morsom første serierunde på Gjemselund mandag kveld. Spillet satt til tider bra og snaue tre tusen tilskuere sørget for at KIL fikk et verdig gjensyn med førstedivisjon.

KIL hadde ballen mest i starten av kampen, men Skeid skapte to greie muligheter før hjemmelaget ble farlige. Byfuglien fikk heldigvis blokkert Braatens avslutning, og da Grina var igjennom ryddet Ulla opp i fin stil.

Harald Stormoen fikk KILs første mulighet etter en corner. Dessverre fikk ha ballen litt langt foran seg da han tok den ned på brystet, og keeper kunne plukke. Like etter rullet Nystuen, Stormoen, Hansen og Holtet opp en strålende angrep. Pat satte punktum med å legge ballen i krysset fra hjørnet av sekstenmeteren.

- Jeg fikk en fin ball av Kula og tok et steg inn før jeg siktet på det lengste hjørnet og banket den inn. Noen ganger går det bra, gliste Pat etter kampen.

Skeid hadde et halvskummelt langskudd før KIL fikk et par gode muligheter til. Keeper Andrè Ulla fikk nesten en assist da Kalsægs skudd strøk stolpen, og tre KIL spillere var centimetere fra å sette inn ballen etter et innlegg fra Olausson. Paul sørget i perioder for at Skeids back var rimelig svimmel.

Første omgang ble avsluttet med at Ulla fikk vist hvor lang han er da han i full strekk reddet et skudd fra langt hold.

I annen omgang tilrev KIL seg et spillemessig overtak som bare ble større og større. Vårt stødige forsvar slapp bare til motstanderen ved et par anledninger. Skeid satte ballen over fra sju meter tidlig i omgangen og hadde en enorm dobbeltsjanse midtveis. Da ble avlutninger fra kort hold både blokkert og satt utenfor. Heldigvis greide ikke Oslo-gutta å få ballen i mål i den perioden kampen sto og vippet.

Hjemmelaget skapte dobbelt så mange sjanser som Skeid i annen omgang, men det varte og rakk før kampen ble punktert. Det siste kvarteret kjørte KIL over bortelaget og ti minutter før slutt lobbet Paul Olausson elegant inn 2-0 etter at han hadde kjempet seg inn fra kanten med ballen.

- Jeg så at keeper var langt ute, og bestemte meg tidlig for å løfte ballen over han. Slik jeg ser det kom han perfekt ut, sa Paul etter kampen. Svensken var for øvrig fornøyd med egen innsats og beskrev matchen som solid.

Dagens to gode innbyttere, Are Brodtkorb og Foday Scattred, hadde også muligheten til å komme på scoringslisten, men en ivrig Brodtkorb satte ballen over og Scattred treff nettveggen. Mot slutten skulle man tro Skeid ville presse på for redusering, men bortsett fra en corner på overtid greide de ikke det. Det var KIL som kjørte på de siste minuttene.

Vegard Skogheim var i likhet med alle andre fornøyd etter tre poeng i åpningskampen:

- I utgangspunktet er jeg fornøyd med hele laget i dag, men forsvarsfireren var spesielt bra. Kjetil gjorde sin beste kamp på lenge, og de tre andre bak der var veldig solide og sikre.

- Vi slipper oss ikke helt løs på stillingen 1-0, men denne kampen er med på å gi oss trygghet som vi tar med oss videre. I dag er det ingen tvil om at det beste laget vant, og samtidig vet vi at vi har en del å gå på. Særlig i samhandlingen offensivt, oppsummerte Skogheim etter kampen.

Vi for vår del slår fast at KIL er tilbake i norsk toppfotball, og det med stil.

For fakta: Se under kamper.

Her ser vi Pat på jakt etter sin andre scoring for kvelden, men han måtte nøye seg med stjernesmellen i første omgang mot gamle lagkamerater. (Foto: Inge Jensen)

Einar Kalsæg, som her kjemper om ballen, gjorde en flott kamp som spiss mot Skeid. I bakgrunnen ser vi en bunnsolid Kjetil Byfuglien.(Foto: Inge Jensen)


Publisert: 2004-04-12 23:18:31
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor