Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Gratulerer med dagen
På selveste nasjonaldagen har vi gleden av å presentere vår sedvanlige oppsummering. Denne gangen gjelder det kampen TUIL - KIL  


Kula scorer sitt første mål for KIL.
Da Jaakko ble utvist og vi fikk straffe i mot i kampens tredje minutt, så det ut som at det bare skulle bli Tuil i Tromsø, men gutta reiste seg mesterlig og knallhardt jobbing på en dag der ingen var under pari gjorde sitt til at alle poengene ble med hjem. (OBS! Dette må være kil.no sin lengste setning noen sinne!)

Dagens uheldigste KIL-spiller var kanskje Are Brodtkorb. Endelig skulle han få vist seg frem for hele familien i en kamp fra start. Men da Jaakko ble utvist måtte trenerne gjøre endringer, og da Jensen ble satt inn som midtstopper ble det Are som måtte gå den tunge veien i dusjen.

Jensen var ikke helt varm da han på kort varsel måtte steppe inn, men etter et par vimsete minutter spilte han seg stort opp.

- Jensen var stor i dag. Han hadde skikkelig innbytterpuls og var stygglig andpusten de første fem minuttene, men han kom inn og gjorde manns jobb i dag, sa midtstopperkollega Ryen etter kampen.

Selv om alle gjorde en god kamp mot TUIL, kan vi ikke unngå å trekke frem indreløperne. De løp så øra hang, og rev i stykker hjemmelagets spill kampen igjennom. Espen Nystuen gjorde sin beste kamp så langt denne sesongen, og hadde dette å si til kil.no:

- For første gang i år er jeg godt fornøyd med egen innsats. Jeg har vært bra i ankelen et par uker nå og fått trent skikkelig. Da kommer også formen. Det var fryktelig sterkt av oss å vinne 4-0 etter utvisningen. Vi viser en sinnssyk lagmoral og løper veldig mye for hverandre. At Ulla reddet straffen i starten var selvfølgelig veldig viktig, sa Nystuen, som også synes det var deilig å spille på en veldig fin kunstgressbane.

Kula viste også hva han er god for mot Tromsdalen. Innsatsen ble kronet med en scoring som det oste innsats og seiersvilje av:

- Keeperen var helt borte, og ballen var vel tjue meter oppe i lufta etter den sleivete klareringen. Jeg sto ute på banen og løp innover og rakk det akkurat. Det var mye folk inne i boksen og jeg krasjet borti et par stykker, men fikk hodet på ballen. Den skrudde mot mål og spratt på streken før den snek seg inn. Nå har jeg åpnet målkontoen, sa målscorer Kula.

Det var egentlig en litt merkelig kamp hvis man studerer sjansene. Lagene hadde omtrent like mange, men hjemmelaget hadde alle sine i løpet av kampens fem første og ti siste minutter. KIL hadde sine i perioden i mellom. En hyggelig forskjell til er at vi scorer på sjansene våre. Slik så fordelingen ut:

Sjanser TUIL – KIL (KILs offisielle tall i parentes)
1. omgang: 3-3 (3-2)
2. omgang: 4-5 (4-6)

Cornere:
1. omgang: 2-4
2. omgang: 3-2

KIL fikk en oppladning til kampen som de fleste lag ikke ønsker å oppleve. Olausson ble skadd og Einar og Pat måtte kaste inn håndkledet med sykdom. Allikevel stiller vi et lag som presterer så bra at ingen ofret en tanke på de som ikke var med. Det vitner om bra bredde i stallen. Bare ta en titt på denne listen over spillere som ikke var med i kampen (Vi har inkludert Jaakko og Are som bare var med i tre minutter). Jaakko Nyberg, Are Brodtkorb, Lars Erik Fremming, Fredrik Eriksen, Håkon Wibe-Lund, Paul Olausson, Einar Kalsæg og Patrick Holtet hadde vel alle kunnet starte kampen uten at noen ville rynket på nesen.

Vi må også nevne supporterne som hadde tatt den lange turen nordover. Noen lokale innslag var det også som heiet på KIL. Ikke ofte vi hører noen rope ”smekk han i nota” når KIL har ballen på Gjemselund. Gutta setter pris på støtten.

Så litt uhøytydelig synsing:

Pluss: Laget viser utrolig moral og løpskapasitet. I tillegg er alle gode på samme dag.

Minus: At ikke familien til Are fikk se sin helt i mer enn tre minutter. Med andre ord lite å sette fingeren på.

Overraskelsen: At vi med ti mann i 87 minutter vinner så klart som 4-0.

PS 1: Tromsø har aldri vært noen lykkeby for Kongsvinger. KIL har aldri tidligere slått Tromsdalen. På fire oppgjør i førstedivisjon har det blitt like mange tap (to borte og to hjemme). Tar vi med Tromsø IL i statistikken ser det ikke mye bedre ut. Dette var bare tredje gangen KIL kunne reise fra ishavsbyen med tre poeng. På femten forsøk mot TIL ble det bare seier i 1987 og 1991. De tre poengene som denne gangen ble med hjem er altså småhistoriske.

PS 2: Jaakko Nyberg får trolig bare en kamp karantene etter sitt røde kort.

PS 3: Gutta gikk rett fra banen og inn på bussen for å rekke flyet. Litt av et syn å se Espen Nystuen vandre rundt på Gardermoen i shorts og strømper. Til og med leggskinn hadde Espen på seg.

PS 4: I sjette serierunde for ti år siden scoret også KIL fire mål. Strømsgodset fikk bank med 4-2 foran 4472 tilskuere på Gjemselund. Geir Frigård satte inn de to første målene før Ole Einar Martinsen og Bjørn Arild Levernes trygget seieren. For tjue år siden var Moss motstander på Gjemselund. Et mål av Øyvind Tomteberget var nok til å slå de illeluktende kråkene.

PS 5: Enkelte i støtteapparatet var fryktelig engstelige foran kampen. Grunnen var at Jo Raabe, som har sett alle kampene siden tapet mot Kvik Halden i 2002, ikke var med på turen. Ville det første tapet komme da Raabe for en gangs skyld ikke var tilstede?

Sitatet: En engasjert Vegard Skogheim passer på det meste fra benken og kom med følgende beskjed like før slutt: - Hei dommer, ikke legg til så mye for da rekker vi ikke flyet!

Den observante leser ser at vi ikke har tegnet Kjetils 2-0 scroing fra straffemerket. Vi beklager Kjetil, men straffer er vel top secret.Kimsalabim øker til 3-0 med dagens peneste mål.

- Jeg scorer bare enkle mål i KIL, reflekterte Foday etter kampen. Vi slår fast at mål er mål, cup er cup, ballen er rundt og at to null er en farlig ledelse. De spektakulære målene kommer nok Foday.


Publisert: 2004-05-17 21:26:11
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor