Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
For en uke!
Talentet Tore Andreas Gundersen har hatt en uke full av nye opplevelser  


Her ser vi Gundersen like etter at han kom til KIL i fjor høst. Tre fingre i været er lik tre scoringer. Ikke uvanlig for denne gutten.
Tore Andreas, som er oppflasket i Flisa IL, kom i fjor høst fra fjerdedivisjonsklubben til det som da var andredivisjonsklubben KIL. Gundersen var god da han kom til KIL, men har også utviklet seg mye gjennom trening med A-laget og spill på juniorlaget og KIL 2.

Sist uke fikk gutten belønning for strevet. Først ble han som dere vet tatt ut på U18 landslaget foran de to treningskampene mot Wales. I den første kampen startet KIL-gutten på kanten og satte inn kampens eneste mål et kvarter før slutt. I den andre kampen ble han byttet inn etter en halv time, og var med å slå Wales 2-0. Det var en stor opplevelse å spille mot bortskjemte juniorer fra de to øverste divisjonene i England.

- Det var utrolig kult. Det er sjelden U18 laget vinner to bortekamper på rad, og et annen poeng er at det var landslagstrener Tor Ole Skulleruds første seier. Da var det ekstra moro at jeg ble matchvinner i den første kampen.

Før kampen tenkte Gundersen litt på at han skulle spille med flagget på brystet. I tillegg ble det tatt frem på spillermøtene, så ingen skulle glemme viktighetene av å spille landskamp.

- Det er spesielt uansett når man drar på seg landslagsdrakten. Jeg hadde en litt nervøs start på kampen der jeg og de andre følte litt på spillet. Etter hvert kom jeg bra inn i kampen og jeg fikk gode tilbakemeldinger i pausen. I annen omgang bare kjørte jeg på og fikk i tillegg en scoring. Jeg fikk en perfekt ball mellom backen og stopperen og brukte farten til å runde keeper før jeg satte inn ballen.

Sammenlignet med KIL spiller landslaget litt mer defensivt, og i førsten av kampen ble det slått en del lange baller. Da blir det mye løping og mange dueller i lufta. Tore Andreas forteller til kil.no at det passer han bra, og at han håper på å få være med landslaget videre:

- Jeg fikk beskjed om at klubbinnsatsen blir viktig fremover. Neste samling er ikke før i august og så starter EM kvalifiseringen. Derfor hadde det vært veldig gunstig for meg om jeg fikk spille litt for A-laget, sier Gundersen.

Og akkurat det skjedde denne helgen. Skader og sykdom gjorde sitt til at Gundersen ble med som benkesliter til Tromsdalen. Da gutta ledet 4-0 og begynte å bli slitne fikk 18 åringen spille det siste kvarteret. Det var utvilsomt en stor opplevelse å debutere i førstedivisjon selv om oppstyret ikke var like stort som i Wales:

- Det var skikkelig mye ståhei der borte. Etter kampen stormet de banen og tok bilder og ville ha autografer. Vi følte oss litt som stjerner og det er det morsomt å oppleve, gliste Tore Andreas.

Vi ønsker Gundersen lykke til videre, og håper han får lov til å se flere land enn Wales gjennom fotballen.

Her ser vi Gundersen slappe av på A-lagstrening høsten 2003. I fremkant av bildet sitter et annet stort talent: Tor Vidar Leikvin.

En fornøyd gutt slapper av i bussen etter å ha debutert mot Tromsdalen.


Publisert: 2004-05-18 17:30:07
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor