Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Alt har en ende
Etter en dårlig førsteomgang hevet KIL seg, men klarte ikke å unngå lagets første tap på 33 kamper  


Kaptein Harald Stormoen klarte ikke å lede laget til nok en seier.
KIL kom best igang mot Raufoss på Gjemselund. De første minuttene av kampen så det ut som om et opplagt KIL-lag skulle leke med bortelaget, men intensiteten og aggressiviteten ble fort borte.

Tempoet var lavt og det var rimelig slapt det som foregikk ute på Gjemselundmatta. De som befant seg på midten av tribuna hadde best utsikt, for det meste forgikk på midten.

Først etter tjue minutter kom kampens første corner og den første sjansen måtte vi vente til halvtimen var spilt med å oppleve. Da ble det til gjengjeld mål.

Raufoss satte et frispark fra tjuefem meter i en egen spiller, og da ballen spratt ut igjen sto Espen Haug klar. Han fikk klokketreff på volley og ballen gikk inn helt borte ved stolpen.

Nå våknet KIL litt til liv og Patrick Holtet kunne utlignet da han sendte av gårde et skudd fra fin posisjon, men Morten Bakke reddet.

Like etter løp Raufoss gjennom KILs midtforsvar og rundet keeper. Heldigvis jobbet Byfuglien godt hjem og kunne klarere på streken.

Omgangens største sjanse kom i siste minutt. Espen Nystuen fikk god tid med Morten Bakke på skikkelig halvdistanse. Dessverre for KIL gikk lobben like utenfor målet. Dermed måtte KIL rusle til pause med 0-1 å tenke på. Mot Tromsdalen sist var alle over pari, men i første omgang mot Raufoss var så godt som alle under pari.

I annen omgang tok KIL raskt initiativet, men Raufoss skapte den første sjansen. Heldigvis var Ulla meget bra ute da en Raufoss spiller var igjennom.

Einar Kalsæg, som ble byttet inn i pausen, gjorde sitt til at KIL fikk noe bedre rytme i angrepet.

Ti minutter etter pause jobbet han seg fri ute på kanten og la inn, men ballen kom litt bak en umarkert Kim Roger Strand, og Bakke kunne komme seg tilbake i målet og plukke avslutningen.

Like etter var Nystuen millimetre fra å utligne etter et innlegg fra Byfuglien. KIL var nå inne i en periode der de la bra trøkk på et defensivt bortelag. Are Brodtkorb ble etter hvert byttet inn, og prøvde å sette fart i angrepet, men det var igjen Kalsæg som kunne utlignet. Skuddet fra tjue meter hadde fin fart, men gikk rett på Bakke.

I første omgang vant Raufoss nesten alle duellene, og det gjorde de også i store deler av annen omgang. KIL-gutta slet også med å vinne andreballene, og da blir det som kjent vanskelig. Raufoss var naturlig nok defensive, og fikk vist Gjemselundpublikummet at det som ofte er kalt rævafotballen ikke er utdødd.

De siste ti minuttene ble det ofte hektisk foran Raufoss-målet. Nystuen hadde et skudd forbi keeper, men det ble typisk nok reddet på streken. Jensen hadde en lobb like over og helt på slutten oppsto det en kjempesjanse da Bakke mistet ballen. Mye klabb og babb oppsto, men ingen fikk ballen i mål. Til slutt blåste dommeren av sjansen fordi Morten Bakke lå nede. Rutinerte Bakke kom seg selvsagt opp igjen og kampen ebbet ut med 0-1.

Etter kampen var det en utrolig nedtrykt stemning i garderoben, og ingen av gutta var spesielt snakkesalige. Einar Kalsæg gjorde, etter omstendighetene, et godt innhopp, men var fryktelig gretten i garderoben:

- Det er artig å komme inn å få spille fotball, og vi hadde skikkelig trua i annen omgang. I dag fikk vi vel igjen for at vi har hatt litt stang inn, men slik går det kanskje ikke an å tenke? Det gikk ikke vår vei i dag og det er forbanna irriterende. Jeg er for så vidt fornøyd med egen innsats, bortsett fra at jeg ikke scora, men det teller null og niks så lenge vi taper.

Den spilleren som publikum kåret til banens beste i dag, John Reidar Jensen, var heller ikke i perlehumør, men orket å si noen ord til kil.no:

- Vi startet ikke akkurat bra og for en gangs skyld var vi ikke med oppe i hodet. Jeg trodde jeg var det, men merket fort at jeg måtte jobbe meg inn i kampen mentalt sett. I slutten av første omgang kommer vi bra og i annen omgang eier vi kampen, men ballen ville ikke inn. Det var en bra annen omgang, men for en gangs skyld spratt ikke ballen vår vei.

For fakta, se under kamper

Andrè Ulla måtte omsider slippe inn årets første mål i spill. Årets første baklengs var jo som kjent en straffe.

Dette var en kamp full av dueller. Raufoss vant flest.


Publisert: 2004-05-20 21:19:52
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor