Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Mye positivt mot Start

Publisert  06.03.2008
En godt gjennomført kamp mot god motstand endte med kjedelig tap  
Andreas Moen slo an tonen med farlige langskudd.

Det så ut som en helt annen KIL-gjeng nå enn i kampen mot Odd Grenland. Start presset oss hardt i begynnelsen, men det skulle vise seg at det hele kulminerte med et skudd i treverket etter fire minutter. Etter dette var det tydelig at gutta var sultne og tente på å gjøre en god kamp.

Strømnes, Berg Hansen og Sylling Olsen smalt til i taklingene og var tett oppi kollegene sine på Startmidtbanen, og også forsvaret gjorde manns jobb. Start fikk muligens en vekker da Andreas Moen ladet kanonen sin et par ganger. På det andre skuddet måtte keeper gi retur på knalltreffet hans, men det var dessverre ingen framme til å putte den inn bak Tommy Runar.

Drøyt halvveis kom Andreas Moen fram på venstrekanten og fikk lagt inn. Ballen endte til slutt inne hos Ørjan Berg Hansen som fra omtrent 20 meters hold fikk godt treff og belønning ved at han kunne høre suset i nettmaskene sekundet etter. Det sto 1-0 til KIL, og det var ikke på noen som helst måte ufortjent.

Berg Hansen spilte forøvrig meget godt i hele kampen. Han står nå fram som det forbildet han kan være både når det gjelder myndighet og guts. Eventuelle motstandere som så kampen kan ha fått et skremmeskudd fra gutta på den sentrale midtbanen vår.

Dessverre fikk ikke gutta gå til pause med det som hadde vært en fortjent ledelse. Etter et meget tvilsomt idømt frispark ble vi stående litt for langt inne i feltet, og Starts fyrtårn Clarence Goodson som raget et halvt hode høyere enn alle KIL-spillerne klarte å stusse ballen ned i det lengste hjørnet. Alexander van Wijk var sjanseløs på ballen.

Steinar Strømnes dro til på midtbanen og viste seg en landslagsplass verdig. Han er da også tatt ut til U21-landskampen mot Ukraina den 26. mars.

Innledningen av andre omgang ble mye mer dramatisk enn vi egentlig setter pris på. Etter en duell ble Magnus Sylling Olsen liggende igjen med store smerter. Vi fryktet en vridning i kneet, men etter at han hadde blitt støttet av banen skjønte vi raskt at det ikke var alvorlig. Han fikk en smell i låret i kampen mot Raufoss, og nå kom det en ny trøkk på nøyaktig samme sted.

Inn kom Carl Erik Torp. Det var godt for ham å få gjennomført nesten en hel omgang, men han har definitivt litt rusk i maskineriet. Uansett er han godt i rute til seriestart.

Olav Tuelo Johansen fikk en flott sjanse til å gi KIL tilbake ledelsen etter et drøyt kvarter av andre omgang. Fra høyrekanten kom han inn parallelt med 16-meterstreken. Det så ikke ut til at han var fornøyd med skuddmulighetene han stadig fikk med venstrefoten så han gikk og gikk helt til skuddet med samme fot ble avfyrt for sent og blokkert. En avslutning litt før hadde nok kommet fra en bedre posisjon.

Med fare for å virke som dårlige tapere må vi få lov til å si noen ord om dagens dommer. Fra ende til annen dømte han er forferdelig dårlig kamp. For det første la han lista på noe tilnærmet basketnivå. I tillegg sleit han voldsomt med å vurdere frisparksituasjoner. Han var nok ikke partisk, men vi mener nok at flesteparten av de gale avgjørelsene hans gikk imot oss.

Den nok mest skandaløse avgjørelsen resulterte i angrepet der Start scoret seiersmålet. Etter en duell på midtbanen vinket assistentdommeren korrekt for KIL-frispark. Dommeren overprøvde avgjørelsen og ga Start innkast. Det hele endte med et skudd som Kai Risholt kunne styre i mål omtrent fra straffemerket.

Kai Olav Ryen ryddet i kjent stil opp i mye av det Start prøvde på.

Keeper Alexander van Wijk var sjanseløs på begge scoringene, men viste ved flere anledninger at han er god. To ganger kom Bernt Hulsker alene gjennom, og begge gangene ble han stoppet av den lange mannen.

Den store muligheten til å utlikne kom etter en corner rett før slutt. Johan Nilsson Guiomar fikk vendt opp og skutt på halv volley fra ti meters hold. Det var ingen imellom ham og keeper, men dessverre brant han skuddet over.

Etter dette valgte dommer å blåse av å etter å ha lagt til 37 sekunder. Da hadde vi hatt fem bytter i andre omgang i tillegg til at Magnus Sylling Olsen hadde ligget nede i et par minutter.

På tross av tap tror vi gutta satt igjen med en god følelse etter kampen. Det var forbedring på alle plan, og vi var minst like gode som opprykksfavorittene Start. Mange var gode, og i tillegg til de vi har nevnt tidligere var det også mange andre som var gode. Det bør blant annet nevnes at Jonas Johansen og Peter Samuelsson forbedret seg flott fra forrige kamp.

Start – KIL 2-1 (1-1)
La Manga bane G
100 tilskuere

Gult kort for KIL: Johan Nilsson Guiomar

0-1 Ørjan Berg Hansen (24)
1-1 Clarence Goodson (40)
2-1 Kai Risholt (71)

KIL (4-2-3-1)
Alexander van Wijk
Johan Nilsson Guiomar
Kai Olav Ryen (K)
Jonas Johansen
Fredrik Nilsen
Magnus Sylling Olsen
(Carl Erik Torp i 36 min.)
Steinar Strømnes
(Lars Christian Krogh Gerson i 5 min.)
Olav Tuelo Johannesen
Ørjan Berg Hansen
Andreas Moen
Peter SamuelssonDommeren kom i fokus


Peter Samuelsson i en av mange dueller.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor