Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Lars Christian debuterte

Publisert  26.03.2008
Spilte 90 minutter da Luxembourg møtte Wales  
Lars Christian Krogh Gerson - her i KIL drakt kom godt fra debuten sin på A-landslaget.

Det å spille med det Luxembourgske flagget på brystet er ikke noe Lars Christian Krogh Gerson er uvant med, men tidligere har det vært trøyene til U17 og U19 landslaget. I kveld fikk han debutere blant de store gutta. A-landslaget til Luxembourg spilte mot Wales, og Kongsvingergutten fikk tillit fra start på sentral midtbane med trøye nummer 10.

Wales slo Norge i februar, og selv om det ikke ser ut til å være noen prestasjon å skryte av om dagen, har de definitivt et godt lag. De stilte stort sett med spillere fra The Championship og League One i England, og alle er selvfølgelig helprofesjonelle. Den mest kjente spilleren på Wales er nok kapteinen, Fulhams Simon Davies.

Lars Christian og Luxembourg lot seg ikke skremme av motstanden, men gikk rimelig offensivt til verks. Begynnelsen av kampen var rimelig jevn, og vi fikk se en god del til vår mann på midten. På nett-TV med middels kvalitet så vi at han fikk en del rom, og han forsøkte flere ganger å tre ballen gjennom gjestenes forsvar.

Imidlertid var ikke Luxembourg bedre enn at Wales tok mer og mer over. Hjemmelaget maktet ikke å skape sjanser, men i den motsatte enden av banen skulle det vise seg at bortelaget hadde noe å komme med. Først fikk Wales et mål annullert for offside, før Freddy Eastwood kunne sende de rødkledde i ledelsen. Forsvarsarbeidet til Luxembourg var ikke imponerende, han kom veldig lett gjennom og fikk satt ballen inn i det lengste hjørnet bak keeper.

Kampen fortsatte i samme spor i andre omgang. Mange sjanser var det ikke til noen av lagene, men Wales skapte det som var og var også de som scoret. Bare to minutter ut i omgangen puttet Eastwood, som til vanlig spiller i Wolverhampton, på sitt andre mål for dagen og fastsatte sluttresultatet til 2-0. Det er et mål mindre enn de vant med mot Norge.

Det at Luxembourgs landslagstrener viser vår 18-åring så mye tillit synes vi er moro. Lars Christian viste da også at han var tilliten verdig. Etter vår mening presterte han godt i sin første A-landskamp. Han fikk brynt seg på store sterke briter, men vek slett ikke unna i duellene. Ut fra det vi så er det ingen grunn til at han ikke skal bli kalt tilbake til laget.

Til høsten starter kvalifiseringsspillet til VM 2010 i Sør Afrika. Her møter Luxembourg Hellas, Israel, Sveits, Moldova og Latvia. Den første kampen er hjemme mot Hellas 9. september. Kanskje spiller Lars Christian den kampen?

Luxembourg – Wales 0-2 (0-1)
Stade Josy Barthel
3000 tilskuere
Dommer: Björn Kuipers, Nederland

0-1 Freddy Eastwood (37)
0-2 Eastwood (47)


Bakerst til høyre ser vi Lars Christian i Luxembourgdrakt, men dette er U17-landslaget fra 2006.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor