Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Mye å prate om

Publisert  14.04.2008
Det var mange som var snakkesalige både under og etter kampen i Sarpsborg.  

Berg Hansen gjorde en ny god kamp.
Etter en av de dårligste omgangene vi har sett på lenge regnet vi med at trener Thomas Berntsen hevet stemmen i pausen, og da vi spurte ham etter kampen kunne han bekrefte det.

- Det jeg sa da egner seg definitivt ikke på trykk, var hans lakoniske kommentar.

Det egner seg ikke på trykk alt det vi i kil.no tenkte heller. Sparta styrte absolutt alt før pause, og vi skal være glade for at vi ikke lå under med mer enn et mål. Hjemmelaget hadde skudd i tverrligger, brant straffe og bommet to ganger alene med keeper. Vi hadde en eneste sjanse før pause. Den kom to minutter før hvilen da Ørjan Berg Hansen kom seg rundt på venstrekanten. Han ble tydelig hindret, og ble etter vår mening snytt for ei soleklar straffe. Kanskje skulle ikke Ørjan ha vært så ivrig etter å holde seg på beina.

-  Det begynner å bli en gjenganger, men vi kommer ikke igang fra starten av kampen. Vi taper dueller og virker redde for å ta vare på ballen da vi først får den. Det å banke kula opp tjener vi ikke noe på, fortalte Ørjan.

Ei stund ut i andre omgang kom omslaget, og vi tok over kampen helt. Det tok imidlertid nesten to tredjedeler av de 90 minuttene  før det skjedde:

- Vi flytter beina, slår opp blikket og begynner å spille. Framdriften i laget blir bedre og da tar vi over det meste. Men for all del - vi har veldig mye å gå på uansett, avsluttet Ørjan, som mange mente var KILs beste spiller.

Patrick Holtet var med sitt innhopp med på å snu kampen. Han hadde klare arbeidsoppgaver da han kom inn:

- Når jeg kommer inn slik prøver jeg å kommunisere en del ting. I dag var det viktig å samle laget og få opp hodet, fortalte han.

I pausen gjorde KIL to bytter. Olav Tuelo Johannesen og Peter Samuelsson gikk ut – inn kom Steinar Strømnes og debutanten Sverre Digerud. Digerud gikk på banen for å gi juling, og han rakk å få gitt litt også – før han dro på seg en skade.

- Jeg fikk strekkfølelser i låret. Det ble verre og verre etterhvert, og til slutt klarte jeg nesten ikke å bevege meg. Nå tror jeg ikke det er en ordentlig strekk, men håper å være tilbake om en dag eller to, sa Digerud.

KIL hadde brukt opp alle byttene sine, så det var ikke annet å gjøre for unggutten enn å bite tenna sammen og kjempe på. Da Sparta fikk en spiller utvist spilte lagene i praksis ti mot ti de siste minuttene.

Fredrik Eriksen er en gammel kjenning – både for oss og i Sarpsborg. Han gjorde et godt comeback i KIL-trøya:

- Det er ihvertfall ikke noe problem for meg å komme igang. Jeg får være med helt fra starten av, og ei stund der er det rimelig hektisk. Spesielt var de tøffe på cornere, og jeg mener det burde ha blitt blåst av flere ganger, fortalte han.

Debuterte på A-laget.
Så til de tørre fakta:

Sjanser Sparta – KIL:
1. omg: 8-1
2. omg: 0-3

Cornere Sparta – KIL
1. omg: 4-0
2. omg: 4-0

Pluss: Vi har moral nok i laget til å komme tilbake etter å ha blitt rundspilt i 60 minutter.

Minus: At vi blir rundspilt i 60 minutter

Overraskelsen: At forsvaret vårt hadde så store problemer mot Spartas spisser. Wiig og Thioune var gode!

PS: Sparta er optimistiske. De spilte «We are the Champions» før kampen.

PS: KIL spilte for første gang i år i helrødt. Keeper Eriksen brukte helgrønt.

PS: Det ble spilt av feil låt ved innmarsjen. I stedet for Adeccoligahymnen strømmet en reklamespott for Adecco over høyttaleranlegget.

PS: Sverre Digerud debuterte for KIL.

PS: Også i 2006 spilte vi andre serierunde i Sarpsborg. Da tapte vi hele 3-0.

PS: For ti år siden spilte KIL og Brann 2-2 på Gjemselund. Gullerud og Evensen scoret for KIL.

PS: For tjue år siden var Brann også gjester i andre serierunde. Cato Holtet scoret kampens eneste mål og resultatet ble 1-0. I perioden mellom 88 og 98 var KIL og Brann to jevngode lag i Tippeligaen.

Sitatet denne gangen sto Lars Erik Fremming for: Vi må løpe for å vinne!


Torp er tilbake i god kampform etter sykdom i vinter.Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor