Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Skal motgangen ingen ende ta?

Publisert  18.04.2008
KIL/NTG mistet seieren i det 96. minutt  
Nettkjenning var nok en mager trøst for Stian Habberstad etter at seieren glapp på overtid.

Da bestemte dommeren seg for å gi Moss straffe. Hvorfor han valgte det er et åpent spørsmål. Vi klarte ikke å finne en eneste annen person i Kongsvingerhallen som var enig med ham. Dette inkluderer spillere og ledere fra Moss. Med fare for å virke som dårlige tapere selv om vi ikke tapte så spør vi oss om hvordan dette kunne skje. Dommere pleier å være rimelig sikre når de dømmer straffespark på slike tidspunkter – overraskelsen var derfor enorm da avgjørelsen falt. Moss takket og bukket selvfølgelig og utliknet til 1-1.

Bortelaget hadde trøkket det første kvarteret av kampen og fikk sin største sjanse i første omgang tidlig da en spiller kom seg fri inne i KIL/NTG sin 16-meter. Vinkelen ble imidlertid litt for spiss og avslutningen endte parallelt med målstreken til Jan Martin Knashaug.

Deretter var det KIL/NTG som tok over det meste av det som skjedde. Stian Habberstad fikk den første store sjansen da han kom alene med keeper. Han fikk imidlertid ikke stokket beina skikkelig, og dermed kunne keeper redde. Alene med keeper kom også André Bjørkheim etter omtrent en halvtime. Heller ikke han klarte å sette ballen i mål. På cornere var vi også farlige. Aleksander Nilsen headet to ganger over fra god posisjon. Den tredje gangen lot han Kristian Jahr få avslutte, men heller ikke den headinga traff blinken. Gutta hadde som man kan skjønne mange sjanser, men var som i kampen mot Lillehammer på mandag alt for upresise i avslutningene.

Laget spilte ganske god fotball. Det ble ikke så mange tekniske finesser på midten, men de lange framspillene bakfra nådde ganske ofte flankespillerne Pettersen og Bjørkheim som jobbet godt med ballene de fikk.

1-0 til kom derfor helt fortjent - og i tillegg kom det på kampens vakreste angrep. Kim Pettersen stormet fram på høyrekanten og fikk lagt inn presist til Stian Habberstad som kom inn fra bakre stolpe. Habberstad siktet inn med panna og styrte ballen helt ned i hjørnet. Via stanga gikk ballen inn i nettet.

Andre omgang var egentlig ganske jevn, men det var KIL/NTG som skapte sjansene. Stian Habberstad viste at venstrebeinet hans egner seg best til å stå på, før han noen minutter seinere viste at han har bedret hodespillet sitt. Ved begge anledninger bommet han på mål, men han skal ha ros for å jobbe hardt og for å finne gode posisjoner foran motstandermålet.

Dommeren hadde ingen stor kamp før straffeavgjørelsen på overtid heller. Selv om det flagret med kort til Mossespillerne var det helt uten å være konsekvent. Det virket rimelig tilfeldig om han valgte å dra opp kortene eller ikke.

Selv om gutta ikke på noen som helst måte falt sammen i andre omgang, holdt ikke trykket seg like godt oppe etter pause. Det ble mer nesten, og igjen var det til tider litt for store avstander i laget. Uansett klarte ikke Moss å skape de store sjansene – ikke før på overtid klarte de å sette trykk som var noe å snakke om. To minutter på overtid fikk de avslutte i nettveggen fra omtrent 15 meters hold, før altså den skandaløse straffen ble dømt.

Det var en oppgitt trener Pål Håpnes vi møtte etter kampen, men på tross av at vi mistet to nye poeng helt på slutten, klarte han å se positive ting ved kampen:

- Laget kollapser ikke som sist. Vi står kampen godt og vi klarer å holde det reint inne i egen 16-meter. Det vi avtalte på forhånd klarer gutta å følge opp – ihvertfall bakover på banen. Framover er vi fortsatt for dårlige til å sette sjansene våre. Vi har mange store muligheter, men vi scorer ikke mer enn et mål. Det er her vi kan bedre oss mest, avslutter han.

kil.no forsøkte å få Håpnes til å kommentere dommerens innsats, men han ville ikke si noe om hva han mente. Det var kanskje klokt.

KIL/NTG – Moss 1-1 (1-0)
Kongsvingerhallen
150 tilskuere
Dommer: Jon-Michael Knutsen, Lillestrøm SK

Ingen gule kort for KIL/NTG

1-0 Stian Habberstad (34)
1-1 Marius Henriksen (90+6)

KIL/NTG (4-3-3)
Jan Martin Knashaug (K)
Kjetil Simensen
Aleksander Nilsen
Sondre Nysether
Mergim Hasi
Hans Martin Forfot
(Christoffer Haugen fra 57.)
Kristian Jahr
Espen Hansen Wik
Kim Werner Pettersen
(Gard Ragnar Killingberg fra 76.)
Stian Habberstad
(Mats Frydenberg fra 90.)
André Bjørkheim
(Aso Aram fra 90.)


Hans Martin Forfot var også skuffet.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor