Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

På bunnen

Publisert  01.05.2008
Da kan det vel bare gå oppover?  
Morten Kristiasen og Thomas Berntsen har mye å prate om om dagen.

Tabellen er ikke hyggelig lesning. Med KIL helt nederst etter fem serierunder er det ingen tvil om at sesongstarten har vært meget svak. At frustrasjonen begynner å spre seg både blant supportere, spillere og ledere er naturlig, og vi trenger virkelig noen lyspunkter snart. Kampen mot Løv Ham kunne ha blitt det.

Førsteomgangen var positiv og det var KIL som styrte det aller meste inne i Vestlandshallen, mens det etter pause var en helt annen dans. Ikke lett å forklare, men Morten Kristiansen gjorde ihvertfall et forsøk:

- Før pause er vi bedre enn dem, men etter faller vi i intensitet. Løv Ham gjør taktiske grep som vi ikke klare å finne mottrekk mot. Vi ser at de trykker folk opp mot våre defensive midtbanespillere. Når vi da i tillegg slutter å vinne dueller går det som det går, forteller han

Løv Ham-spillerne fikk til tider enorme rom utover i andreomgang – allerede før vi begynte å dytte flere spillere i angrep. Kristiansen fortsetter å fortelle:

- Krogh Gerson og Torp blir for breie i plasseringene sine. Vi ser også at forsvarerne ikke tør å stå opp høyt nok i banen. Det rommet som da oppstår er det som blant annet Saric er flink til å utnytte. I tillegg til dette slipper vi fortsatt inn for enkle mål. Jeg synes 1-0 og 3-1 er veldig billige scoringer som vi må unngå, sier han skuffet.

Hvordan skal man da komme seg ut av dette uføret og den blindveien man nå er inne i? Mer eller mindre konstruktive forslag kommer sikkert frem i diverse debattfora, over kaffekoppene og i media. Kristiansen er ikke av dem som har noen tryllestav som kan løse problemene.

- Vi må ta tak i de gode 55 første minuttene. Tabellen viser at vi er et bunnlag, og vi må ta konsekvensene av det. Et fokus vi bør ha er å være mer kyniske hele tida. Ermene må brettes opp og gutta må opp med hodene sine. Vi har en ung stall, og det gjør at utfordringen med å snu skuta blir vanskeligere. I medgang er ungdommelig pågangsmot en enorm styrke, men nå, i motgang, kunne jeg nok ha tenkt meg å noen flere ledertyper i gruppa, medgir han.

Med bakgrunn i dette; hvorfor valgte man da å sette inn unggutten Lars Christian Krogh Gerson i stedet for rutinerte Lars Erik Fremming?

- Når jeg snakker om at vi kunne ha ønsket oss mer rutine, mener jeg først og fremst over tid. I dag tok vi ut Andreas og Patrick, og da ville vi ha inn Lars Christian for å ha en som slår gode dødballer, avslutter Kristiansen.

Patrick Holtet fikk for første gang i år spille fra start, og han tok etter vår mening vare på tilliten. Patrick ble byttet ut etter en time og slapp dermed å være med på den elendige avslutningen av kampen.

- Jeg synes jeg gjør en OK match, forteller Patrick.

Det er vi enige i.

Peter Samuelsson sliter fortsatt med smerter i foten sin, men kjempet som alltid veldig godt på topp. Hjemmelagets stoppere Vange og Walde er gode duellspillere, men KILs svenske spiss gikk i krigen og vant mye før pause.

- Jeg veit ikke hva som skjer egentlig. Vi kommer igang fra begynnelsen og spiller bra i første omgang, men da vi får 2-1 i mot et stykke ut i andre går det helt feil. Jeg tror vi tenker for mye – det sitter i hodene våre. I fjor hadde vi selvtillit og fløt på det, mens vi i år har gått langt inn i ei blindgate. Jeg veit egentlig ikke hva jeg skal si, avslutter svensken.

Så får vi gå over til tallenes tale. De viser akkurat det samme som de intervjuobjektene våre forteller:

Sjanser Løv Ham – KIL:
1. omgang: 1-3
2. omgang: 5-2

Cornere Løv Ham – KIL:
1. omgang: 1-3
2. omgang: 3-1

Pluss: Første omgang. Med et unntak nær tukter vi hjemmelagets gode spisser. I tillegg styrer vi alt på midtbanen og skaper sjanser fremover.

Minus: Kollapsen i andre omgang

Overraskelsen: Vi drar fram en positiv en; at Patrick Holtet i sin første kamp fra start for året viste at han har mye å gi.

PS: Kampen gikk innendørs i Vestlandshallen. Løv Hams gamle arena, Krohnsminde, godkjennes ikke for Adeccoligaspill. Deres nye arena Varden er under oppgradering og dermed har de flyttet innendørs. Hallen liknet veldig på Kongsvingerhallen – ikke bare er kunstgresset det samme, det liknet mye ellers også.

PS: KILs representant på kampmøtet kunne ha spart 23 kroner i bussbillett ved å ta IKEA-bussen. Ingvar Kamprads sjappe er nærmeste nabo til hallen.

PS: Utenfor hallen lå det en for årstiden fantastisk gressbane. Rart å gå inn å spille når det ser slik ut ute.

PS: Fredrik Eriksen la igjen bilnøklene sine på hotellrommet i Bergen. Reservenøkkelen lå innelåst i bilen, men NAF ordnet opp og fikk åpnet Eriksens bil som sto på Gardermoen.

PS: Flyet hjem gikk ikke før torsdag morgen, da opplevde vi utrolig nok å dra fra sol i Bergen til regn på Kongsvinger.

PS: Fredrik Nilsen spilte sin 15. kamp for KIL

PS: For 10 år siden tapte KIL 2-0 borte mot Moss. Kråkene scorte to mål de siste seks minuttene.

PS: For 20 år siden hentet KIL hjem 3 poeng fra Haugesund da de vant 2-0 borte mot Djerv 1919. Cato Holtet scoret et mål før og et mål etter pause.

Sitatet: Jeg skjønner ikke at det kan bli kø i en by der det knapt bor mennesker!

Thomas Berntsen, oppvokst på St. Hanshaugen, som en spontanreaksjon på trafikken i Bergen.
Slik så det ut rett utenfor hallen. Her spiller Åsane hjemmekampene sine i 2. divisjon.


Dette er Vestlandshallen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor