Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Sigernes drillet det defensive

Publisert  10.05.2008
I dag fikk Øyvind Eide hjelp av Granlis to representanter i ressursgruppa si, nemlig Svein Ivar Sigernes og Svein Ystenes.  
Svein Ivar Sigernes er tilbake i manesjen

Det var artig å se Svein Ivar Sigernes sitt comeback på treningsfeltet. For en del av dagens unge KIL-spillere er han kanskje ikke så godt kjent, men med trenererfaring fra diverse landslag, samt Vålerenga og KIL i Tippeligaen, er han såvisst en kapasitet innen fotballfaget.

Etter at Øyvind Eide hadde ledet første del av økte med en pasningsøvelse, tok Sigernes ansvar for å jobbe med det defensive i laget. Han pratet om prinsipper for soneforsvar og brukte endog spillerne som sjakkbrikker på ei forstørret taktikktavle for å få dem til å henge med i tankegangen hans.

- Når vi spiller soneforsvar er det hele tida viktig å ha fokus på to ting – ballen og medspillerne. I dette ligger også at vi må være kompakte, det er sjelden det skal være mer enn femten meter mellom forsvaret og midtbaneleddet, var noe av det han forfektet.

Det at det nå ble jobbet med det defensive betyr ikke at KIL fra nå av skal bli et lag som legger seg bakpå og venter på motstanderne. Et viktig fokus var at god defensiv organisering er første steg på veien i angrep – ved å vinne ballen tidlig og sette igang kontringer.

- Vi gjør det ute på banen i stedet for å vise det fra på taktikktavla, sa Sigernes, og satte opp spillerne i formasjon.

Dette fikk vi sett gode eksempler på under formasjonssekvensen. Brudd i midtbaneleddet førte flere ganger til fine overganger, angrep, avslutninger og mål.

Vi i kil.no har fått se gode treninger de siste dagene. På det flotte gressteppet på Brandval stadion må det da også være inspirerende å forberede seg til kamp.

Hvordan man skal forberede seg er muligens en utfordring siden det til uka i utgangspunktet forventes to helt forskjellige kamper. Den mot Gjøvik/Lyn på mandag er regner nok KIL med å ha ballen mye, mens fredagens oppgjør mot Start i Kristiansand fort kan ende med et omvendt scenario. Øyvind Eide ser poenget:

- Vi må nok legge to forskjellige strategier til de to kampene, men uansett vil vi ha nytte av prinsippene vi trener på her i dag, forteller han.

Når det gjelder skadefronten ser det ikke så galt ut. Peter Samuelsson, som lenge har slitt med en vondt hæl, trente i dag for første gang på mange uker med normale fotballsko. Smertene har blitt mye mindre etter noen dager med alternativ trening. En annen som også fikk prøvd fotballskoene sine var Glenn Atle Larsen. Den langtidsskadde midtbanespilleren deltok på lørdagens formasjonsøkt, og ga oss håp om at vi kanskje kan få se ham i kamp om ikke så lenge.

Vi mediafolk hadde håpet at Eide og Kristiansen skulle endre policy og gi oss startelleveren etter siste trening før kamp, men den gang ei. Her var de ikke villige til å røpe noe. Vi må derfor nøye oss med troppen, som er som følger:

Jonas Johansen og Peter Samuelsson nøt det flotte været. Kanskje et modellbyrå kan være interessert i nye talenter?

Fredrik Eriksen
Alexander van Wijk
Destin Makumbu
Steinar Strømnes
Fredrik Nilsen
Jonas Johansen
Kai Olav Ryen
Johan Nilsson Guiomar
Lars Christian Krogh Gerson
Ørjan Berg Hansen
Carl Erik Torp
Lars Erik Fremming
Olav Tuelo Johannesen
Magnus Sylling Olsen
Sverre Digerud
Peter Samuelsson
Andreas Moen
Patrick Holtet
Mye fotballkompetanse samlet. Fra venstre Olav Nysæter, Svein Ivar Sigernes, Svein Ystenes og Øyvind Eide.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor