Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Fifty fifty

Publisert  26.05.2008
Nei, vi snakker ikke om gamle nedbrente vannhull, men om Samulessons utligning ti minutter før slutt  

Fredrik Nilsen fortviler da dommeren gir Victorien et frispark. 
Mange mente Haugesundspilleren må være den med dårligst balanse i hele Adeccoligaen og at han burde fått mer enn ett gult kort for filming.

Etter kampen tuslet de fleste fra Haugesund rundt og surmulte. Grunnen var at de mente dommeren burde gitt dem frispark sekundet før Samuelsson satte inn 2-2. Målscoreren rynket ikke spesielt på nesa av det:

- Jeg så det på video rett etter kampen og det var ikke så klart. Vi løper ved siden av hverandre og hekter i hverandre. Han faller og jeg setter ballen i mål. Dommeren dømmer og jeg hadde ikke protestert hvis han hadde blåst, men det er vel ok at tvilstilfeller går i angriperes favør for en gangs skyld. Det er fifty fifty om han blåser eller ikke, mente Peter, som var glad KIL klarte ett poeng:

- Tidligere i år har vi hengt med hue når vi har kommet under, men i dag hevet vi oss og fikk 2-2. Dette var årsbeste, spesielt før pause, sa Peter.

KILs første mål var det Olav Tuelo Johannesen som satte inn.

- Det var snadder å se den gå inn. Ballen var oppe i lufta så jeg måtte løfte beinet og legge meg litt på siden for å få skutt. Nå føler jeg at jeg er på gang og jeg håper jeg får spille mye fremover, sa Olav.

Jonas var bare en utstrakt hånd fra Per Morten Kristiansen unna å bli målscorer mot gamle lagkamerater.

Mot slutten av kampen kunne Kai Olav Ryen blitt syndebukk da han bare sleivet borti en ball han skulle klarere. Ballen skrudde opp i lufta og for oss på tribunen så det ut som at den skulle havne i nettet bak Eriksen. Heldigvis trillet ballen langs mål og keeperen kunne plukke opp ballen foran beina på en angriper.

- Jeg var spent på hva som ventet bak meg da ballen spratt forbi foten min. Det var godt å se at Fredrik var raskt ute og plukket den. Jeg rakk egentlig ikke tenke så mye, sa Kai Olav, som ellers opptrådte resolutt og trygt som midtstopper.

Som vi skrev i går var Kongsvinger det førende laget før pause. Og gutta spilte også underholdende og fin fotball. Bevegelse, aggressivitet, initiativ og selvtillit preget spillet. Etter pause falt laget lengre ned og litt strekk sørget for at gjestene kunne dominere, og dessverre score. 

- Etter pause sliter vi med å låse av og blir for lave. Vi var enige om å stå oppe også etter pause. Jeg vet ikke om vi blir spilt lave eller om vi blir feige, sa Fredrik Nilsen. Backen var bedre fornøyd med de første førtifem:

- Vi har bra kontroll, men slipper inn to enkle mål synes jeg. At vi spiller bra er et resultat av at vi får lov til å spille og slippe ned skuldrene. Nå tørr vi å spille ball og det er artig å spille fotball igjen. Det samme så vi mot Start, slo Fredrik fast.
Carl-Erik og KILs midtbane styrte kampen før pause.
Så over til tallene, og PSene.

Sjanser Kongsvinger – FKH 
1. omg 2-1
2. omg 2-5

Cornere Kongsvinger – FKH
1. omg 3-2
2. omg 2-2

Pluss: KIL hæppet til tider i første omgang. Det var moro å se at gutta slapp seg løs og underholdt publikum.

Minus: At vi ikke fortsetter med det samme etter pause.

Overraskelsen: At dommeren ikke blåste frispark til gjestene rett før 2-2. Mange var også overraket over at dommeren ikke 
å handsen da Sylling Olsen avanserte inne i boksen mot slutten. Der burde KIL kanskje hatt straffe. 

PS: Såvidt vi vet har ikke de to klubbene noen andre felles spillere enn Glen Atle Larsen og Jonas Johansen. I tillegg har vår 
tidligere back, trener og sportslige leder Åge Steen trent Haugesund. Ved å dra det hele langt kan vi også ta med at Petter Severeide har spilt både for KIL og Haugesunds for tiden nest beste lag - Vard.

PS: Ørjan spilte sin seriekamp nummer 40 for KIL.

PS: Olav Tuelo Johannesen satte inn sin første scoring for KIL. Sist han scoret på Gjemselund var da Sandefjord slo KIL 3-0 i NM i 2004. Da puttet han ett mål.

PS: Steinar spilte sin seriekamp nummer 15 for KIL. 

PS: Før årets kamp sto KIL med stygge 2-0-4 mot Haugesund på Gjemselund. De to seirene kom i henholdsvis 1997 og 2004.

PS: For ti år siden slo KIL Vålerenga i Oslo. Harald Martin Solberg sendte KIL opp i 2-0 før Jon Eirk Ødegård reduserte for VIF. Andreas Alm økte til 3-1, mens Vidar Evensen hjalp hjemmelaget da han scoret selvmål helt på slutten.

PS: For tjue år siden var lite glamorøse Strømmen gjester på Gjemselund. KIL klarte bare 1-1. Dag Arnesen scoret for KIL (sikkert en heading...)

Sitatet: Denne lett erotiske skildringen kunne vi lese på Glåmdalens liveoppdatering etter kampen: «2-2 Peter Samuelsson forførte ballen og lobbet elegant over Per Morten Kristiansen».

Kai Olav i fri utfoldelse.

Målscorer Olav foran stadions vakreste reklameskilt...


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor