Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Seier til slutt

Publisert  04.06.2008
Kongsvinger var det beste laget da Lørenskog var motstander i NM. Våre gutter vant etter ekstraomganger  

Glade gutter - til slutt

I den gode sommervarmen ble det aldri noe fyrverkeri i cupens andre runde, men det ble spennende.

Før pause var det Kongsvinger som hadde et spillemessig overtak, men det ble ikke skapt all verdens av sjanser. På topp vant Peter Samuelsson det meste av dueller mot stopperne og i andre enden av banen virket KILs forsvar meget stødig.

Den første halvtimen var det lite som minnet om action foran mål. Begge lag hadde cornere og gjestene prøvde seg med noen ufarlige langskudd, mens Olav Tuelo Johannesen prøvde skuddfoten for KIL. Den første skikkelige sjansen kom etter et flott KIL angrep der gutta presterte mange gode pasninger fra helt bakerst hos forsvaret. Til slutt la Nilsson Guiomar inn og Fredrik Nilsen headet knallhardt til side for mål.

Like etter satt ballen endelig. Samuelsson vant ballen på midten og etter en grei kontring kunne Carl-Erik Torp klinke inn 1-0 fra kort hold. 

Lørenskog vartet opp med et småfarlig angrep etter scoringen, men det lå ikke akkurat et mål til gjestene i lufta. Likevel kom det. Kai Olav Ryen gjorde en god duell- og driblejobb i eget forsvar, men da han skulle spille ballen frem traff han en angriper og lærkula spratt ubeleilig inn til Aoudja som alene med Eriksen satte inn 1-1. 

Lars Erik kom inn i pausen. Han spilte som vanlig med stor entusiasme og gjorde sine saker bra.

Rett før pause burde dommeren sendt Gaschi av banen da han med et gult kort fra før kastet bort ballen da KIL fikk frispark.

Med første omgang friskt i minne ventet de fleste at KIL skulle ta Lørenskog etter hvilen, men gjestene ville det annerledes. De var etter vår mening en skuffelse, men det var nok til å holde KIL fra livet de siste førtifem. 

Som om ikke det var nok så tok de også ledelsen etter enda en miss i KILs forsvar. Fra tribuneplass så det ut som at Jonas Johansen feilberegnet da han slapp en ball over seg. Achrifi luktet lunta og lobbet ballen over Eriksen. 

Med et kvarter igjen, og et KIL-lag som til tross for at de hadde ballen mye, skapte lite så det litt mørkt ut. Heldigvis viste gutta god psyke og slo umiddelbart tilbake. Det tok bare et minutt før Samuelsson traff tverrliggeren. Minuttet etter klinket Ørjan Berg Hansen inn 2-2 fra sytten meter.

Det siste kvarteret skapte begge lag sjanser, men ballen ville ikke i mål og publikum fikk servert ekstraomganger. KIL kan på mange måter takke Fredrik Eriksen for det. Han vartet opp med et par avgjørende redninger i kaotiske sluttminutter.

Gjestene så mer og mer slitne ut og selv om heller ikke første ekstraomgang bød på spesielt godt KIL-spill eller store sjanser hadde vi en god følelse. 

Etter kampens tredje pause så KIL litt mer på hugget ut og det var en revansjesugen Kai Olav Ryen som steg til værs og headet ballen rett før keeper fikk fingrene på den. Dagens mest elleville jubel ble presentert da ballen gikk inn i det tomme målet.
Sverre rett før han blir meid ned inne i boksen.

Like før den scoringen var Ryen nemlig igjen i fokus da han, med et uheldig mottak sørget for at en Lørenskogspiller kom alene med Eriksen. Vår keeper reddet imidlertid glimrende og kapteinen kunne puste lettet ut.

Rett før slutt ble innbytter Sverre Digerud klipt ned inne i boksen og dommeren pekte på straffemerket. Jonas Johansen putta sikkert og dermed var spikeren endelig på plass i Lørenskogkista.

Fakta NM 2. runde
Kongsvinger – Lørenskog 4-2 e.e.o. (2-2 f.t.) (1-1)
Gjemselund stadion
243 tilskuere
Dommer: Ahmet Akdas, Bøler IF

Gule kort til KIL: Strømnes, Berg Hansen.

Mål: 
1-0 Carl-Erik Torp (32)
1-1 Karim Aoudja (42)
1-2 Mustafe Achrifi (74)
2-2 Ørjan Berg Hansen (76)
3-2 Kai Olav Ryen (115)
4-2 Jonas Johansen (119)

Kongsvinger (4-3-3)
Fredrik Eriksen
Johan Nilsson Guiomar
Kai Olav Ryen (K)
Jonas Johansen
Fredrik Nilsen
Ørjan Berg Hansen
Steinar Strømnes 
Carl-Erik Torp
(Fremming fra 46.)
Olav Tuelo Johannesen
(Moen fra 66.)
Peter Samuelsson
Magnus Sylling Olsen
(Digerud fra 110.)

Benken:
Alex van Wijk
Destin Makumbu
Lars Erik Fremming
Sverre Digerud
Kristian Jahr
Andreas Moen
Lars Chr. Krogh Gerson

Gutta jubler for Kai Olav sin 3-2 scoring.

Det var mange slitne hoder og bein på slutten. Det resulterte i småamper stemning og tidvis lange pauser i spillet.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor