Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Moralsk boost

Publisert  09.06.2008
Fredrik Eriksen var klar i sin tale da han snakket om viktigheten av den tidlige redningen sin  

Magnus jubler etter sin fulltreffer som ga 4-1. Til slutt ble det seiersmålet.
I pausen var han visstnok illsint over eget spill i garderoben. Etter kampen var han blid som ei sol.

For KIL kunne fått en marerittstart da Lennox Kanu fosset alene mot mål før to minutter var spilt. Da avslutningen kom var Eriksen lynkjapt nede og reddet ballen på imponerende vis.

- Det er viktig at vi ikke går på tryne i starten av kampen. Det er alfa og omega for et lag i motgang. Det ga oss et morlask boost at jeg reddet den ballen, sa Eriksen, som tviler på at ballen Sogndal mente var inne like etter pause var inne:

- Jeg sto på to-tre meter og har neppe så god spenst at jeg klarer å hoppe inn i mål, sa Fredrik om situasjonen sekunder før KIL tok ledelsen 2-1. Redningen var nemlig starten på en kontring som endte i mål.

En spiller som ikke startet kampen like godt som Kongsvingers keeper var kantspiller Magnus Sylling Olsen. Han slet med å få til spillet sitt før pause, men etter hvilen ble han viktig da han i løpet av et kvarter satte ballen i tverrliggeren, puttet ett mål og skaffet en straffe. Han hadde dette å si om sin flotte scoring:

- Olav førte ballen innover og jeg var i mellomrommet. Jeg fikk en god pasning og la ballen til rette før jeg ventet ut den ene midtstopperen. Da klinte jeg til og ballen gikk på den siden av keeper som jeg ville, forklarte storfiskeren, som ikke undervurderer viktigheten av scoringen:

Fredrik gratuleres etter sin første fulltreffer for A-laget.

- Det var ekstremt deilig for meg personlig og deilig for laget å få 4-1. Det gjorde godt for i dag måtte vi ha tre poeng, slo han fast etter kampen.

I de bakre rekker var Jonas Johansen etter vår mening KILs beste spiller. I tillegg til å vise frem klokt stopperspill og en god pasningsfot satte han inn et straffespark. Det har heldigvis blitt en vane at han scorer fra ellevemeteren:

- Straffe skal være mål. I dag satte jeg den i motsatt hjørne av keeper, sa nordlendingen, som ikke har noe fast hjørne.

- Jeg var sikker på seier da vi ledet 3-1, men så roter vi det til igjen. Det skal vi lære av, men endelig kan vi lære på den gode måten etter en seier. Vi er lei av å lære det på den tøffe måten, sa Jonas.

Førsteårssenior Fredrik Nilsen har spilt stødig på backen i år, og mot Sogndal fikk han også æren av å komme på scoringslisten. Han fortalte etter kampen at han ikke rakk å få nervesammenbrudd da pasningen fra Tuelo kom inn foran mål.

Jonas er sikker fra elleve meter.
- Det var veldig bra av Olav og det var bare å sette den inn. Jeg ser at keeper er på vei over så jeg legger den litt opp i målet, sa Fredrik, som var en av de tre KIL holdt igjen oppe da Sogndal hadde corner:

- Det skaper litt uro hos dem ettersom de da må holde igjen flere enn normalt. Det var jævlig deilig å få denne seieren før ferien, sa backen, som også hadde noen rosende ord til gjestene. De bidro til at det ble en meget underholdende kamp.

- De spiller god fotball de også og det gjorde sitt til at det ble en artig kamp.

Sjanser KIL - Sogndal
1. omg: 4-4 
2. omg: 4-4

Cornere KIL - Sogndal
1. omg: 1-2
2. omg 3-4

Pluss: Godt angrepsspill i nesten hele kampen og fire mål.

Minus: De siste tjue minuttene var ikke bra nok, og selvsagt at vi slipper inn tre mål på hjemmebane.

Overraskelsen: At det ble en såpass morsom kamp med to lag som har slitt så langt i år.

PS: Fredrik Nilsen spilte sin 20. kamp for KIL. Han feiret med å score sitt første mål.

PS: Jonas Johansen spilte sin 10. kamp for KIL. Han feiret med å score sitt tredje mål. 

PS: Junioren Kristian Jahr debuterte for KIL sitt A-lag. 19-åringen ble dermed den 18. spilleren KIL har brukt i serien i år.

PS: Det er mange som har spilt både for KIL og Sogndal. Følgende er de vi vet om: Harald Stormoen, Frode Birkeland, Rune Buer Johansen, Filip Apelstav, André Ulla, Ståle Bokalrud, Julian Johnsson og Kai Erik Moen. 

PS: I fjorårets hjemmekamp mot Sogndal tapte KIL 2-4. Da skrev vi dette: «Spillemessig fortjente denne kampen ikke seks scoringer, men to tidvis svake forsvar sørget for at det ble noen minutter med målorgie i en spillemessig OK første omgang. Etter pause var det så tamt at anderacet tidligere på ettermiddagen fremsto som et spektakulært fyrverkeri og et nervedrama i ypperste verdensklasse.»

PS: For 20 år siden spilte KIL 0-0 mot Bryne. Svein Ystenes og Åge Steen startet henholdsvis som keeper og høyre back.

PS: For 10 år siden tapte KIL 3-0 mot Tromsø i ishavsbyen. Abdul Karim Ahmed kom inn som innbytter og ble utvist.

PS: For fem år siden skrev kil.no om dette:

Sitatet: Dette anonyme utsagnet vitner om at optimismen er tilbake: - Nå er det ni poeng opp til direkte opprykk.

Endelig noe å juble for.

Tidligere Kongsvingerspiller Harald Stormoen var skadet da hans Sogndal var på besøk, men supporterklubbens Erik Bergeseter stilte opp med velfortjente gaver til KILs tidligere kaptein. 
Den nye hettegenseren Erik har på seg kan du skaffe deg via supporternes egne nettsider.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor