Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En aldri så liten bombe

Publisert  15.06.2008
KIL/NTG sendte Lyn hodestups ut av cupen  
Sverre Digerud i lange klyv.

Lyn står med 12 seire og en uavgjort i offisielle kamper i år, og har vært nevnt som en av favorittene til å vinne hele junior NM. De drømmene satte KIL-gutta en effektiv stopper for lørdag.

Favorittene fra Oslo kom liksom ikke igang i første omgang. Vi ventet på en offensiv som aldri kom, og i stedet var det KIL/NTG som var best. Lars Christian Krogh Gerson satte standarden med et godt skudd som Lynkeeperen reddet til corner etter bare minuttet. Deretter hadde Gard Ragnar Killingberg en god mulighet på ei heading mens Sverre Digerud skaut utenfor fra 25 meters hold.

Dette var imidlertid bare opptakten. Rett etter Sverres skudd avanserte venstreback Mergim Hasi framover. Vi ventet på en pasning ut til Stian Habberstad, men Mergim prøvde istedet skuddfoten sin. Den var riktig så godt innstilt, og skuddet hans fra 20 meters hold føyk inn i nettet.

Anført av en opplagt Kristian Jahr som fikk enorme rom å boltre seg i på midten fortsatte KIL-gutta å styre cupfesten. Stian Habberstad kunne fort ha doblet ledelsen da han etter en stuss fra Lars Christian Krogh Gerson fikk headet mot mål fra 10 meters hold. Keeper avverget dessverre.

Espen Hansen Wik måtte byttes ut etter ei stygg stempling

Gjennom hele kampen var Lyn farlige på dødballer, og det var etter et innkast at de skulle få sin største sjanse i første omgang. Ballen datt til slutt ned på ti meters hold der en spiller fikk fyre løs. Heldigvis klarte et KIL-bein å få blokkert ballen ut til corner.

Mot slutten av omgangen tok Lyn litt mer over og vi ble liggende for lavt i banen. Imidlertid hadde vi Sverre Digerud høyt oppe i banen – faktisk helt på topp! Han var råsterk i en duell og fikk spilt ballen nydelig fram til Stian Habberstad. Fra litt spiss vinkel avsluttet han perfekt med å sette ballen i nettet. Hjemmelaget gikk selvfølgelig til pause med høyt hevet hode etter dette.

Lyn fikk helt sikkert ei skyllebøtte i pausen, og det er ingen tvil om at vi på mange måter møtte et nytt lag i begynnelsen av andre omgang. De skrudde opp tempoet et par hakk og var tøffere i duellene. Dette førte til at vi sleit veldig noen minutter. To raske Lyn-mål ble resultatet og mange trodde nok at gutta fra Oslo Vest skulle klare å surfe dette enkelt inn.

Slik ble det ikke. Litt etter litt kjempet KIL/NTG seg inn i kampen igjen samtidig som at Lyn ble litt slappere. Vi sleit med å skape sjanser, men det var etterhvert litt mer driv. Bakover fikk vi også tettet igjen. Anders Bråten Fegri var kanskje den som tok mest ansvar. Han var meget god gjennom hele kampen, og sammen med Sverre Digerud og Kristian Jahr var han etter vår mening den beste på KIL/NTG.

På overtid ventet alle på ekstraomganger da vi sendte opp alle våre beste hodespillere på et frispark. Ballen ble servet inn og tre KIL-spillere gikk i duell med keeper. Da sistnevnte falt ventet nok mange at det skulle bli blåst frispark, men dagens gode dommer Dag Roger Nebben ville det annerledes. Han holdt fløyta nede og ballen datt ned foran Sverre Digerud. Han kunne bare bredside ballen i mål og dermed avgjøre kampen.

Tre minutter på overtid var det slutt, og vi fikk noen elleville jubelscener på Gjemselund. Gutta feiret helt fortjent seg selv og seieren. Det var råsterkt å slå det gode Lyn-laget.

To nervøse menn på KIL-benken. Bent Halvorsen og Pål Håpnes.

KIL/NTG – Lyn 3-2 (2-0)
Gjemselund Stadion
100 tilskuere
Dommer: Dag Roger Nebben, Åsa IL

Gule kort for KIL/NTG: Kristian Jahr, Lars Christian Krogh Gerson

1-0 Mergim Hasi (14)
2-0 Stian Habberstad (44)
2-1 Eirik Nakstad (49)
2-2 Fredrik Brustad (55)
3-2 Sverre Digerud (90)

KIL/NTG (4-3-3)
Jan Martin Knashaug (K)
Kjetil Simensen
(Richard Dalsberget fra 60.)
Aleksander Nilsen
Anders Bråten Fegri
Mergim Hasi
Lars Christian Krogh Gerson
Kristian Jahr
Espen Hansen Wik
(Christoffer Haugen fra 55.)
Gard Ragnar Killingberg
(Aso Aram fra 71.)
Sverre Digerud
Stian Habberstad
(Kim Werner Pettersen fra 82.)


Voldsom jubel etter at Sverre Digerud satte inn 3-2 på overtid


Og jubelscenene var enda villere etter kampen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor