Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Når det regner på presten, drypper det på klokkeren!

Publisert  02.01.2006
Jon Inge Høilands overgang til Kaiserslautern vil gi noen kroner i KIL-kassa.  

Bilde av Jon Inge Høiland.
Jon Inge den gangen han var ung og talentfull. Nå er han bare talentfull (bilde fra www.fozzum.com).
Pengene det dreier seg om er såkalte solidaritetsmidler. FIFA sitt regelverk sier at hvis en spiller blir solgt mens han er under kontrakt, tilfaller 5% av overgangssummen de klubbene spilleren har vært i fra han var 12 til 23 år.

Disse prosentene fordeles etter en bestemt nøkkel. for Jon Inge sin del er det Faaberg, Bryne, KIL og IFK Göteborg som vil få penger. For KIL dreier det seg om ca. 1% av den totale overgangssummen.

Siden det i første omgang er snakk om en utlånsavtale, var man i KIL litt usikre på hvordan det stilte seg, men etter å ha vært i kontakt med NFF og finlest FIFA sitt regelverk er det nå klubbens mening at man har krav på penger også ved et utlån.

I følge Sydsvenska Dagbladet er det slik at Høiland blir i Kaiserslautern også etter denne sesongen dersom de ikke rykker ned fra Bundesliga. Da vil han bli solgt fra Malmö i sommer, og da vil det på nytt være penger å hente.

Forhåpentligvis vil det komme inn litt mer penger enn dette.
I skrivende stund er det ukjent hva den totale summen Kaiserslautern må betale er, og dermed hvilke beløp KIL kan forvente å få inn på konto. KIL vil avvente nærmere informasjon fra den tyske klubben.
Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor