Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Billige baklengs

Publisert  21.07.2008
Det var gjennomgangsmelodien da svært skuffede KIL-spillere analyserte søndagens tap  

Kai Olav (til høyre) fikk selskap av Steinar (t.v.)på midtstopperplass da Jonas måtte ut med skade. Det gikk bra.

- Ja, det har vært slik i hele år. Vi slipper inn alt for billige mål. De spiller ikke akkurat sambafotball for å få de to målene mot oss. Det er slurv, mente en lavmælt Kai Olav Ryen etter kampen.

Begge KILs scoringer kom etter dårlig markering inne i boksen og ofte er det slik at markeringene glipper etter at den første ballen inn er klarert. Kapteinen forklarte oss hvorfor det tilsynelatende skjer rett som det er

- Man kan ofte bli ballfokusert og trekkes mot ballen i slike situasjoner. Da sniker folk seg gjerne inn bak deg og blir umarkert, sa Kai.

Det butter virkelig for KIL om dagen og det meste sitter naturligvis mellom øra, men akkurat det å markere burde vel være noe av det letteste å ta tak i?

- Når det er tungt kan til og med sånne ting glippe litt. Uansett så slipper vi inn alt for lette baklengs. For min egen del er det brukbart, men det er fortsatt litt å gå på, mente Kai, som ikke var så misfornøyd med banespillet:

- Vi holder brukbart trøkk og prøver ihvertfall hele kampen, men vi skaper alt for lite i forhold til spillet. Vi taper kampene inne i boksene for rundt omkring på bana ellers er det småpent. Det er mager trøst, konkluderte kapteinen.

Dette ansiktsuttrykket sier det meste.
Calle var tilbake fra skade og sammen med Ørjan sto han for det lille som var av kreativitet fremover. Begge burde kommet på scoringslisten.

Lars Erik Fremming har spilt en del kamper mot Nybergsund opp gjennom årene, men dette er nok av de sureste tapene mot Tryslingene:

- Det er en spillemessig dårlig kamp der vi er et hakk bedre enn dem. Men nok en gang slipper vi inn for billige mål. At vi ikke er våkne ett minutt ut i andre omgang er for dårlig. Vi kan ikke tillate oss det slik situasjonen er nå, sa Fremming, som klarte å finne noe positivt da vi lurte på om han ser noe lys i enden av en eller annen tunnel:

- Lyset må være at vi skaper sjanser. Vi må ta med oss det lille som er, men akkurat nå er det blytungt. Egen innsats er det vanskelig å analysere, men jeg gjorde meg vel ikke helt bort, sa Fremming.

Når det gjelder status for de spillerne som gikk ut med skade kommer vi tilbake med en egen sak senere. Det er ikke lett å si noe om alvorlighetgraden før litt utpå dagen etter kamp.
Steinar i duell mens Fremming jager andreballen.

Sjanser Kongsvinger - NIL-Trysil
1. omgang: 2-3
2. omgang: 4-2

Cornere Kongsvinger – NIL-Trysil
1. omgang: 2-1
2. omgang: 6-6

Pluss: Laget produserer igjen sjanser.

Minus: Billige baklengs og binders foran mål.

Overraskelsen: At KIL ikke får mer ut av det spillemessige overtaket mot et lag som så absolutt ikke imponerte.

PS: Dette var sjette kamp på rad uten nettkjenning. Dette inkluderer treningskampen mot LSK. Alarmerende!

PS: Johan Nilsson Guiomar må stå over neste kamp etter å ha fått sesongens femte gule kort.

PS: 14. serierunde for ti år siden var en artig liten sak for Kongsvinger og de som gadd å se kampen. Under 2000 tilskuere så at Lillestrøm ble sendt hjem fra Gjemselund med 3-0 tap. Trym Bergman scoret de to første mens Ludwig Ernstsson satte inn det tredje fra ellevemeteren.

PS: Også for 20 år siden hadde KIL besøk av LSK. Da endte det 0-0 foran drøyt 3200 tilskuere.

PS: Felles spillere som vi kommer på i farten er Ole Marius Hansen, Are Brodtkorb, Rune Buer Johansen, Kim Roger Strand, Peter Samuelsson og Bjarne Kortgaard Ingebretsen.

PS: Jonas Bergman gikk nesten til KIL i vinter, men kantspilleren valgte til slutt laget fra Trysil.

Sitatet: - Nå kan det bare gå en vei, mente en av spillerne etter en titt på tabellen. KIL ligger som kjent sist Adeccoligaen.

Calle sin sjanse på 0-0. Ballen snek seg under midtstopperens fot og forbi keeper, men dessverre litt utenfor den lengste stolpen.

Dette bildet, der KILs spiss tvinger keeper til å sette i gang spillet, illustrerer litt hvor ensom Samuelsson ofte blir. Ikke lett å finne på noe smart med høye oppspill når resten av laget er 40 meter unna. Søndag måtte han forlate banen med skade.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor