Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Unggutta i fokus

Publisert  28.07.2008
De yngste på KIL sto i fokus på Notodden og da valgte vi da også å prate med dem.  
Notodden er egentlig et ganske pent sted. Her ser vi i forgrunnen Lars Erik Fremming og Ragnar Koffeld, i bakgrunnen Heddalsvatnet.

Som vanlig etter tap var det ikke mye jubel å spore i KIL-garderoben, men den som kanskje var aller mest deprimert var unggutten Kristian Jahr som var meget frustrert både under og etter kampen.

- Dommeren dømmer ei straffe mot meg som ikke er riktig. Det er han som tar tak i meg før han detter på alle fire, fortalte Kristian etter kampslutt.

Som om ikke dette er nok. Uansett hva som skjedde skulle det aldri ha vært straffe. Hele episoden skjedde mens ballen var ute av spill. Notoddenspilleren lå allerede på bakken og sprellet da frisparket til de blå ble lagt inn i feltet. Se hele situasjonen selv på KIL TV. Vi håper at dommer Døvle angrer litt etter å ha sett videoen fra kampen.

Nå skal det sies at det vel ikke var bare dette som gjorde at vi ikke tok poeng.

- Jeg mener vi taper kampen fordi vi mister ballen i flere avgjørende situasjoner, forteller Fredrik Nilsen mens han nok tenker på scoringene som ga Notodden 2-0 og 4-1. Begge kom etter at vi ga fra oss ballen på vei fremover på banen.

Nilsen var for anledningen flyttet over på høyrebacken, og han markerte seg spesielt rett etter pause da han ga nytt håp med reduseringen sin:

- Det kom en overgang rett etter avspark og jeg valgte å følge med opp. Jeg kommer meg inn på første stolpe og med det flotte innlegget Magnus la var det bare å styre ballen inn i nettet. Der og da var det deilig å score og jeg følte at nå skulle vi inn i kampen igjen, men slik gikk det jo ikke, fortalte unggutten på bussen hjem fra Telemark.

Klokka på Tinfos Arena var ikke akkurat av det høyteknologiske slaget.

KIL sin andre målscorer var Sverre Digerud. Trøstemålet noen minutter før slutt var forøvrig hans første i Adeccoligaen.

- Calle kommer seg fri utenfor 16-meteren. Jeg får øyekontakt med ham og peker der jeg vil ha ballen og han sender den mellom beina på en forsvarer akkurat dit jeg peker. Keeper sto litt langt til det nærmeste hjørnet, så da fokuserte jeg bare på å plassere ballen i motsatt ende av målet, fortalte Sverre.

På slutten av kampen fikk vi forøvrig se Patrick Holtet spille back. Såvidt vi veit har han ikke gjort det siden han var Skeidspiller i 2002. Foranledningen var at Steinar Strømnes sleit med krampe i låret. Patrick klarte seg helt greit på backen, og etter kampen forklarte Steinar at det ikke var noen grunn til bekymring med ham heller:

- Det var ingen strekk, så når jeg har fått behandling kommer nok dette til å gå over fort, fortalte U21-landslagsspilleren.

Den utsendte fra kil.no endte i en aldri så liten diskusjon om hvordan man teller sjanser etter kampen. Kanskje vi burde gjøre det annerledes, men vi har gjort det på samme måte i flere sesonger, og teller kun situasjoner som er nære på å ende med scoring. Kanskje vi skal kalle det "Nær-mål-opplevelser"?

Med dette i bakhodet kom vi til følgende tall:


Sjanser Notodden – KIL:
1. omg: 4-0
2. omg: 3-3

Cornere Notodden – KIL:
1. omg: 1-2
2. omg: 2-0

Pluss: KIL scoret to mål etter seks kamper på rad uten nettkjenning

Minus: Fire mål baklengs er for mye i en kamp som egentlig er rimelig jevnspilt

Overraskelsen: At det ble en såpass underholdende kamp i solsteiken nede i Notoddengryta. Vi hadde ikke termometer, men er ikke i tvil om at gradestokken ikke var under 30 grader i skyggen - som det forøvrig ikke var mye av på stadion.

PS: Fjorårets to kamper mot Notodden gikk på «gamle» Notodden Stadion. Søndagens kamp gikk på Tinfos Arena som er under utbygging.

PS: Dommer Døvle blåste av kampen midtveis i begge omgangene slik at begge lags spillere fikk et minutt til å drikke.

PS: Notodden scorte på sin første sjanse i kampen, KIL på sin siste.

PS: Destin Makumbu debuterte i KIL-drakta i Adeccoligaen

PS: Fredrik Nilsen spilte sin 25 kamp for KIL, Sverre Digerud sin 10.

PS: KIL avsluttet kampen med tre juniorer og i tillegg to som fortsatt holder U21-alder.

PS: Vi kjenner ikke til noen spillere som har spilt for både Notodden og KIL.

Sitatet: Kjøp borrelås da for hælvete!

KIL-supporter da dommeren tvang KIL til å ta et frispark på nytt siden han selv var opptatt med å knyte skolissa.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor