Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Smørblid debutant

Publisert  04.08.2008
Randall Brenes glimtet til fra start og kunne ikke si annet enn at han var fornøyd etter den beste Gjemselunddebuten vi har sett på svært lenge  

Sverre viste null respekt for Starts rutinerte backrekke, her representert med en rundlurt Lars Martin Engedal.

Når en spiller skaffer straffe og scorer to mål må det kunne sies å være bedre enn forventet. Spillemessig viste også Brenes fine takter. Han var omsvermet etter kampen og etter at det hadde roet seg litt hadde han dette å si til kil.no:

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har bare vært med på en trening og er glad så lenge jeg scorer mål, sa spissen fra Costa Rica. Han var ellers klar på at det var straffe da han gikk i bakken etter 31 minutter:

- Det var en klar straffe. Det var ikke avtalt at jeg skulle ta straffe før kampen. Jeg bare gikk bort, tok ballen og gikk frem til straffemerket. Jeg tenkte aldri på å bomme for jeg har masse selvtillit, sa 24-åringen (fyller 25 i august), som var godt fornøyd med sine nye lagkamerater:

- Det er bra spillere her også, og de fleste er unge. Vi mister konsentrasjonen og slipper inn to mål, men jeg tror vi kan bli bedre.

Mange gledet seg over å se Johan som stopper igjen.

Nå gleder han seg til fortsettelsen i den røde drakta:

Sverre Digerud var flink og det var vår første kamp sammen. Det fungerte bra og blir nok enda bedre etter flere kamper, mente Randall, som røpet at han håper 4-4-2 blir KILs formasjon fremover. Årsaken til omleggingen var at Tuelo måtte ut og da ble det formasjonsendring.

Sverre Digerud var som nevnt god, og også han var godt fornøyd med 4-4-2:

- Det passet fint med 4-4-2 i dag og jeg klarte å skjønne løpene til Randall så da funka det greit. Jeg spiller uansett om vi spiller 4-3-3 eller 4-4-2, sa Sverre som fikk et mål annullert:

- Jeg vet ikke om det er offside. Det ser jeg ikke selv, men jeg så rett bort på linjemannen etter headingen så jeg jublet ikke, sa Sverre, som var enig i at han presterte sin beste kamp for KIL.

- Det er nok det beste jeg har vist for KIL og i dag var det nok ikke mange som hadde regnet med tre poeng. Det er kjedelig at vi ikke vant, men vi må ta med oss det ene poenget.

Vi slår fast at de to fotrappe spissene truet bakrom på en utmerket måte, noe som trolig var den eneste resepten mot Starts duellsterke stoppere.

Peter var god som høyre back!
Det var et par mann som spilte på litt uvante plasser mot sørlendingene. Johan Nilsson Guiomar var tilbake som stopper i spann med Kai Olav Ryen. I fjor var det en suksess, og også i dag fikk Johan vist frem farten sin da han flere ganger løp opp folk som var igjennom:

- Det var litt uvant og jeg følte meg litt forvirret noen ganger. Det spiller ingen rolle for meg om jeg spiller back eller stopper, slo Johan fast.

Enda mer uvant var det nok for Peter Samulesson. Han ble forvist fra spissplassen og plassert på høyre back. Tidligere har han spilt stopper et par ganger, senest mot Moss i vinter, men back har han aldri vært før. Vi må få lov til å si at det gikk overraskende bra:

- Det kjentes bra å spille back og det er vel en styrke å kunne spille på flere plasser. Jeg er ikke redd for å bli omskolert. Jeg er spiss og vil spille spiss også i fremtiden. Men for å hjelpe laget spiller jeg på den plassen trenerne plasserer meg. Trenerne trodde på meg som back i dag og jeg overrasket nok mange med å spille såpass bra, sa Peter, som innrømmet at han med vilje tok det litt rolig offensivt.

Vi regner med at spillestilsdebatten blusser opp etter denne kampen, men glem ikke at KIL var gode også før de la om fra 4-3-3. Da Digerud kom inn lignet det veldig på 4-4-2, selv om KIL nok vil si at det var 4-4-1-1 (og før det var det vel egentlig 4-2-3-1 eller 4-1-3-1). 

Sportslig leder Olav Nysæter var fornøyd med det han så av laget, men legger seg ikke opp i spillestilen til trenerne:

- Jeg blander meg ikke inn i formasjonsvalget. Det eneste jeg sier er at hvis kantene ikke kommer til innlegg så er det dødfødt å spille 4-3-3.

Vi slår fast at det endelig ble en artig kamp med skikkelig nerve på Gjemselund. Igjen klarte laget å engasjere publikum og gutta viste igjen at de er veldig gode fotballspillere. 

- Typisk at Start scorer to mål akkurat da vi har våre beste perioder, sa Magnus Sylling Olsen etter kampen. Det må det bli en slutt på, og det blir det nok. For mot Start viste KIL at de er alt for gode for 2. divisjon. Videreføres den samme gløden og entusiasmen er vi trolig foran nok lag når vi skriver november.

Så til tallene:

Sjanser Kongsvinger - Start
1. omgang: 5 - 5
2. omgang: 2 - 2

Cornere Kongsvinger – Start
1. omgang: 4 - 3
2. omgang: 2 - 2

Pluss: Spillemessig leverte KIL en bra kamp, og Brenes imponerte med to scoringer og skaffet også straffen.

Minus: Igjen klarer vi ikke følge mann inne i egen boks.

Overraskelsen: At Samuelsson spilte back.

PS: Randall Brenes var med å knuse KIL 5-0 i Nordlandshallen i 2006. Han scoret det siste målet for gultrøyene.

PS: Calle har som kjent bodd et år i Uruguay. Dermed snakker han godt spansk og kunne fortelle kil.no at han snakket spansk med Randall ute på banen mot Start.

PS: 16. serierunde for ti år siden var ikke så trivelig. Det relativt ferske eliteserielaget Stabæk var frekke nok til å knuse KIL 5-1 på Gjemselund. Andreas Alm scoret for KIL mens Belsvik (3), Jansson og Andresen puttet for gjestene. Tilskuertallet var 2352.

PS: For 20 år siden var det langt triveligere. Djerv 1919 ble sendt hjem fra Kongsvinger med 6-0 tap. Dag Arnesen, Cato Holtet og Arnfinn Engerbakk scoret to mål hver for KIL. Drøyt 1600 tilskuere så målfesten.

PS: Så vidt vi vet har tre spillere spilt for både KIL og Start. Bernt Christian Birkeland, Svein Enersen og Kjetil Kamark. I tillegg har Stig Inge Bjørnebye spilt for KIL og gjort et forsøk på å trene Start.

Og du, ikke glem å kjøpe ender.

Her header Sverre ballen nydelig i mål, men domertrioen mente det var offside.

Mot slutten ble det høy temperatur, uten at det utartet. Den unge dommeren mistet ikke hodet.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor