Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Fin start

Publisert  10.04.2006
KIL tok hjem seieren 1-0 i serieåpningen mot Moss.  

Ryen, Eriksen og Stormoen før kampen.

Selv om det var hauger av snø bak mål, ved sidelinja, til og med på ståtribunen, var det helt kurante føreforhold for spillerne. Ihvertfall når vi ennå ikke har startet påsken. Gjemselundmatta var flat, grågul og litt våt.

Patrick Holtet kom til første omgangs første avslutning da han dro seg fri på femten meter, men skuddet gikk over. Moss hadde en stor mulighet halvveis i omgangen da Kamark og Eriksen kommuniserte dårlig på et tilbakespill. Mossespilleren snappet opp ballen mellom de to KIL-spillerne, lobbet over Eriksen, men utenfor stolpen.

Det var en jevnspilt kamp der sjansene var likt fordelt til begge lag. Moss skapte noen farligheter foran vårt mål, der Eriksen var trygg og fant frem gode redninger.Ragnar Koffeld

Den avgjørende scoringen kom på et selvmål midtveis ut i andre omgang. Patrick Holtet forfulgte et gjennomspill og presset en Moss-forsvarer mot deres sekstenmeter. Keeper Joacim Heier, som sto i mål for en skadet Erik Holtan, kom ut av målet, og på en uheldig måte var det mosseforsvareren som lobbet ballen over sin egen keeper og i tomt mål. Siden Patrick var nærmeste KIL-spiller med et bein fremme, ble han omfavnet etter scoringen, men det var utvilsomt et selvmål.

Etter målet åpnet kampen seg. Moss satset på en utlikning og pumpet baller fremover. Vi spilte disiplinert og renset unna, selv om Moss fikk et par farlige avslutninger. Midtstopperne Ryen og Rønning var konger i lufta og den bakre fireren jobbet godt sammen. Samtidig var KIL dristige og fortsatte med tre mann på topp etter å ha tatt ledelsen.Kjetil Byfuglien

Vegard Skogheim var fornøyd med gjennomføringen i dag og delte ut skryt til gutta, spesielt debutanten Per Verner Rønning, som også ble kåret til banens beste.

Midtstopper Kai Olav Ryen mener forsvaret er blitt godt samspilt de siste ukene, noe de viste i dagens kamp.

- Vi har blitt kjent med hverandre, funnet trygghet og snakker godt sammen. Rønning er en sjefstype som tar ansvar, samtidig prøver jeg og snakke mer, og det gir resultater i dag, uttaler Ryen.

Dermed er sesongen godt i gang, vi kan bare nyte seieren og glede oss til fortsettelsen.

For fakta - se kampseksjonen.Per Verner Rønning var ettertraktet blant journalistene etter kampen.


Utsikten fra nederst på ståtribunen var noe spesiell.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor