Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Endelig for Ørjan

Publisert  06.10.2008
I midtbanespillerens 58. kamp for Kongsvinger satt endelig hans tredje seriescoring i nettmaskene  

Ørjan med taktikktavla i bakgrunnen. Han innrømmer at de i perioder er litt forskjell mellom teori og praksis.
En spiller av Ørjans kaliber er det lov å forlange scoringer av. Før kampen i Alta var en scoring mot Manglerud/Star i 2006 og en mot Sparta i 2007 fasiten. Og akkurat som Jonas gjorde mot Hødd så tok Ørjan frem skuddfoten da det gjaldt som mest:

- Jeg er litt heldig. Den hadde retning mot mål, men gikk via en Altaspiller slik at keeper egentlig ble sjanseløs. Det var fantastisk deilig å se den fly inn, sa Ørjan, som på det tidspunktet følte seg trygg på seier:

- Vi hadde press mot oss i perioder av kampen, og da spesielt før pause. Etter at 2-0 gikk inn følte jeg at vi hadde bra kontroll. De putta en på tampen, men da var det så sent at vi ikke ble utrygge, fortalte han. At de var litt hett rundt KIL-målet legger han ikke skjul på:

- De har scoret tidlig i mange kampen og vi spilte kynisk i starten. Det lyktes vi bra med, mente Ørjan, som var selvkritisk å vegne av midtbanen:

- Spillemessig gjør vi ingen god førsteomgang, men etter pause er det brukbart og vi får uttelling. Da lykkes vi med mye, men før det henger vi ikke helt sammen på midten. Vi tapte mange dueller, men fikk rettet på det etter pause og da kom det andre av seg selv.

Randall gjorde det igjen. Et gult kort sørger dessverre for at han ikke får muligheten mot Løv Ham neste søndag.
At KIL ikke sprudlet offensivt i starten av kampen var en del av taktikken:

- Vi skulle være veldig kyniske i starten og hadde fokus på å ri av stormen de første tjue minuttene. Da var det viktig å ikke miste ballen på midten og å sørge for å ikke ta noen sjanser offensivt, fortalte midtbanespilleren.

Ett hakk bakover på banen har Steinar Strømnes kommet inn som redningsmann etter at Johan Nilsson Guiomar skadet seg selv på vei ut av senga før spartakampen. Selv om det igjen ble en baklengs på slutten fungerte det bra i midtforsvaret:

- Det gikk fint i dag også. De slipper ikke til mye og det de skaper kommer på dødball. Jeg tipper de hadde femten frispark rundt boksen vår og markeringene våre glipper for ofte. Det blir det sjanser i mot av, mente Steinar, som ikke overraskende lar treneren bestemme hvem som spiller stopper neste kamp:

- Johan har vært solid som stopper i år og jeg kan godt spille andre stender på banen hvis han blir frisk. Hvor jeg spiller er det Tom som bestemmer, men jeg trives godt som stopper. Det har gått bra og jeg liker meg litt bedre her enn som indreløper. Og i dag var det gøy å spille ved siden av Fremming. Han var god, sa Strømnes og overlot ordet til Turbo:

- Jeg synes det gikk ganske bra og unngikk å drite meg ut på backen. Jeg hadde fokus på å gjøre det defensive enkelt og ordentlig. Det var skikkelig gøy å spille en kamp som betyr litt mer enn kampene i 3. divisjon, sa kongsvingergutten, som måtte innrømme at han hadde problemer på slutten:

- De byttet inn en afrikaner på venstrekanten og han hadde jeg problemer med i en periode på fem minutter. Han kjørte en finte på meg så jeg havnet på baken, men bortsett fra det gikk det helt fint å spille back, sa Fremming, som la til at han ikke fikk noen stygge flashbacks fra 2000 og 2001. Heldigvis får vi si...

Steinar og Lars Erik i en frisk duell på La Manga i vinter. Mot Alta fant de tonen sammen på A-laget.
Turbo har ikke spilt A-kamp på lenge, men 26-åringen er rutinert og vet at dets skjer ting om høsten:

- Ja, det skjer alltid noe og da gjelder det å ha trent skikkelig slik at man er klar når muligheten dukker opp. Nå ble det på backplass og det er greit for meg. Jeg er i utgangspunktet indreløper, men å spille på backen er OK. Kant er vel egentlig den plassen jeg føler at jeg har minst egenskaper til å bekle, slo Turbo fast.

Vi slår fast at absolutt alt han gått Kongsvingers vei de siste fire rundene. Laget var altså åtte poeng bak Alta for fire runder siden, men nå er gutta fire foran. Det betyr null poeng til finnmarkingene og tolv deilig seriepoeng til KIL. I tillegg har det meste gått på tverke for både Hødd, Sandnes Ulf og Bryne.

For de som har tatt av er det kanskje en idé å ha akkurat dette i bakhodet i det er nettopp fire runder igjen av sesongen.

Så til de faste postene:

Sjanser Alta – KIL: 7 - 6

Corner Alta – KIL: 8 - 3

Pluss: Igjen scorer gutta mål og vinner på en ikke alt for god dag.

Minus: At Randall fikk gult og må stå over neste.

Overraskelsen: At Turbo igjen fikk prøve seg som back.

PS: 26. serierunde for ti år siden sitter spikret i mange KIL-supporteres hoder. Det var kampen KIL ikke måtte tape mot Haugesund. Andreas Alm sendte KIL i føringen, men Trygve Nygård utlignet for hjemmelaget i gjørmehelvete. KIL holdt ut til siste sark og berget 1-1 og ny Tippeligakontrakt.

PS: Dette var bare andre gangen KIL besøkte Alta. I 2005 vant våre gutter 3-0 etter scoringer av Paul Olausson, Einar Kalsæg og Espen Nystuen.

Sitatet: - Det er litt porno å være med å vinne fotballkamper igjen. En fornøyd Fremming benyttet seg av sitt fargerike språk i samtale med kil.no.

Magnus gratulerer Ørjan med fulltrefferen mot Start på La Manga. Det var også et langskudd.

Pat og Kai er to gamle travere i KIL. Sistnevnte har vært en forsvarsklippe i årevis. Nå spiller begge fast.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor