Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Hektisk

Publisert  29.10.2008
Ole Jonny Gigernes har fullført sine to første måneder på jobb.  

Kongsvinger Toppfotballs daglige leder Ole Jonny Gigernes har hatt en travel høstsesong siden han flyttet inn på kontoret på Gjemselund den siste uka i august.

Posisjonen som daglig leder i en klubb som Kongsvinger er meget sentral siden administrasjonen er liten. Og Gigernes ville kanskje fått mer av rampelyset hadde det ikke vært for trenerskiftet som kom uka etter jobbstarten, mens tabellsituasjonen var elendig og usikkerhet preget klubben. Nå har det roet seg nok til at vi tar en prat.

Hvordan har de første ukene gått?

- Jeg fikk en spesiell start allerede fra første dag. Morten Kristiansen og Øyvind Eide fortalte at de ønsket avløsning. Vi gikk i forhandlinger med Tom Nordlie bare to dager etter jeg startet. Henrik Mohn kom på banen med midler som gjorde det mulig å inngå forhandliger med Tom. Det var et medietrykk uten like på meg og flere andre den første uka mens forhandlingene pågikk, forteller Gigernes.

- Da Tom var på plass i begynnelsen av september, ble det endringer på treningstider. Gutta skulle ha felles måltid etter trening og mye praktisk skulle organiseres. Samtidig måtte jeg sette meg inn andre deler av jobben, blant annet med å forberede sesongen 2009 og jobbe med klubblisensen til Norges Fotballforbund.

- Budsjettarbeidet i september gikk ut på å legge planer for alternativt nedrykk til 2. divisjon eller fortsatt spill i 1. divisjon. Nå for tiden må vi planlegge for at Tom Nordlie kanskje fortsetter som trener, og samtidig ta høyde for alternativet at det kan bli en annen trener. Men slik er fotballen.

- Jeg samarbeider også med Henning Kjøk med å lage gode sponsorkonsepter, og målet vårt er naturligvis å få flere til å støtte klubben.

Ole Jonny Gigernes
Gigernes jobbet tidligere som daglig leder i et grossistfirma innen filmbransjen. Han er styremedlem i Norges Volleyballforbund og var tidligere aktiv volleyballspiller for Nes. Som Kongsvinger Toppfotballs daglig leder er han involvert i mye, blant annet økonomi, marked, kontrakter med spillere, treneransettelse og anleggsspørsmål.

- Det er naturlig at jeg deltar i arbeidet med spillerkontrakter sammen med Morten, som har tatt over som sportslig leder. Vi to kommer også til å kjøre det meste av prosessen med å ansette trener og assistenttrener for neste sesong.

Når det gjelder anleggsspørsmål, representerer Gigernes klubben i interimstyret som arbeider med å utvikle Gjemselund og byens idrettsanlegg. Senere når selskapet Kongsvinger Sportsanlegg er etablert, vil han trekke seg tilbake for ikke å havne i dobbeltroller, og skal da konsentrere seg om fotballklubbens interesser.

Mye skjer i norsk toppfotball for tiden. Det er stor interesse, men også en pengegalopp det er vanskelig å henge med på. Har du noen tanker om det?

- Fotballen er blitt veldig kommers og det er en utfordring for små byer å henge med. Bare se på forskjellene på budsjetter innad i Adeccoligaen. Kongsvingers budsjett på 13 millioner er nesten ingenting i forhold til toppklubbene Start og Odd. Samtidig er vi bedre stilt enn for eksempel Mjøndalen, som rykket opp forrige uke og foreløpig snakker om et budsjett på seks millioner neste år. Det gjelder uansett å skape det beste ut fra det man har.

- Jeg kjenner det på kroppen at det har vært to hektiske måneder. Det var morsomt å komme i flytsonen med seks strake seire. Nå skal vi glede oss over at kontrakten er sikret og bli enda bedre neste år. Tom Nordlie har gitt klubben og byen mye positiv oppmerksomhet som vi får glede av i høst, uttaler Ole Jonny Gigernes. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor