Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Soleklar hands

Publisert  24.04.2006
I KILs garderobe var det ingen som tvilte på at man ble snytt for en soleklar straffe.  

- Jeg skulle scora, sa Peter Lindau.

Ragnar Koffeld var meget irritert i garderoben, og kunne ikke forstå hvordan dommeren unngikk å dømme straffe for KIL i første omgang:

- Det var en soleklar hands inne i sekstenmeteren. Dommeren sa først at det var hands på Lars Erik, men innså tydeligvis raskt at det var en motspiller, for plutselig bortforklarte han seg med at det var frispark til Løv-Ham før handsen. Det er ingen tvil om at vi ble snytt for en straffe, sa Ragnar, som også mente et par andre situasjoner inne i gjestenes boks kunne endt med straffe til KIL.

Straffe eller ikke straffe, gutta sliter med å få ballen i mål, og en av de som nok sov dårligst natta etter kampen var Peter Lindau. Svensken viste fine tendenser i banespillet, men sviktet i en avgjørende situasjon i første omgang.

- Jeg har egentlig ingen annen kommentar enn at jeg skulle putta på den sjansen. Egentlig godt gjort å skyte over.

Ellers mener Peter at laget sliter med å få spillet til å sitte:

- Vi prøver å fortsette det fine banespillet fra de to første kampene, men Gjemselund var utrolig vanskelig å spille på på søndag. Vi behersker banen bedre enn Løv-Ham og styrer spillet, men den siste biten får vi ikke til. Ballen var mye oppe i luften og det er ikke på den måten jeg vil spille fotball. Uansett så kom vi til sjanser og både jeg og Lars Erik burde scora. Hadde vi fått et mål tror jeg vi hadde løftet oss, sa Peter etter kampen.

- Vi er solide bakover, mener Kai Olav.

Harald Stormoen hadde denne forklaringen på hvorfor ballen var så lite nede på bakken i søndagens kamp:

- Vi tar ned ballen og så mister vi den på grunn av en lei sprett på grunn av bana. Da ender det med at vi kælker ballen videre isteden for å ta den ned og spille en innsidepasning. Vi kunne sikkert roet oss ned ett hakk og spilt ballen mer langs bakken, men det var ikke lett. Ellers synes jeg vi spiller trygt og i ettertid kan vi jo lure på om vi burde spilt med litt mer risiko for å få mål.

Kai Olav Ryen var svært nær å forære et mål til gjestene, men klarte seg eller bra. Sammen med midtstopperkollega Rønning hadde han god kontroll, og sammen med resten av fireren satte de gang på gang en perfekt offsidelinje. Kai er selv godt fornøyd med det defensive:

- Det er solid og trygt. Vi har bra kommunikasjon og gjør nok en god kamp. Og som alltid er det godt å holde nullen. Kampen synes jeg vi fører klart og vi bør ha en scoring, sa Ryen, som er glad for at laget tross alt produserer sjanser:

- Scoringene kommer garantert, slo han fast.

- Vi måtte jo dusje i varmt vann, sa Lars Erik og Ulrik mens de hutret seg over plassen.
Mot slutten av kampen ryddet Skogheim plass til en debutant. Baneforholdene og kampbildet var neppe optimalt for den relativt lille teknikeren fra Trøndelag, men Mads var fornøyd med å være i gang:

- Det var helt greit og det er godt å komme i gang. Banen var lei og forholdene var vanskelige. Jeg får vel ikke gjort så mye akkurat, og jeg skulle jo gjerne debutert med tre poeng.

Mads har hatt en tung vinter etter overgangen fra 2. divisjon, men nå føler han at ting begynner å stemme:

- Januar og februar var veldig tunge måneder, men nå føler jeg at jeg er i form. Nå er det slik at jeg gjerne vil starte kamper.

Så til tall og tull:

Sjanser KIL – Løv-Ham
1. omg: 3-1
2. omg: 1-0

Cornere KIL – Løv-Ham
1. omg: 4-0
2. omg: 0-3

Pluss: Forsvarsfireren og Eriksen virker trygge. Holder nullen.

Minus: Det blir for mange fremspill på måfå, og det slurves for mye fremover på banen.

Overraskelsen: At banen så ut til å være dårligere nå enn for to uker siden

PS 1: Mads Kristian Skjærvold debuterte for KIL i obligatorisk kamp. Vi gratulerer!

PS 2: Det var bare kaldt vann i de nye garderobene på Gjemselund. De fleste av gutta ruslet derfor over i gamlegarderoben for å vaske seg.

PS 3: Harald Stormoen spilte sin kamp nummer 138 og tangerte med det sagnomsuste Øyvind Tomteberget (kamper i de to øverste divisjonene teller).

PS 4: Mandag ble det lagt duk på Gjemselundmatta. Den ble sådd sist uke, og nå skal den bli grønn og fin.

PS 5: Det ble også uavgjort i andre runde for tjue år siden. Molde var på Gjemselund og klarte ikke å overliste Svein Ystenes i KILs mål. Drøyt 2500 tilskuere så at KIL heller ikke da fikk en forløsende scoring: 0-0.

PS 6: For ti år siden ble det også uavgjort. KIL var i Drammen og klarte 1-1 mot Godset. Vidar Riseth utlignet for KIL ca tjue minutter før slutt.

Sitatene: -Dritt, var Ragnar Koffelds eneste kommentar da han gikk hjem søndag kveld.

Mads debuterte mot Løv-Ham.Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor