Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Et slag i trynet

Publisert  14.03.2009
Vi har snakket med Fredrik Nilsen om den voldsomme trøkken han opplevde i fjorårssesongen  

 
Før sesongen 2008 ble Fredrik Nilsen presentert som en kommende kaptein og omtalt svært positivt av trener Thomas Berntsen. Fredrik hadde, til tross for sin unge alder, flere gode år bak seg på fotballbanen, og at folk var optismistisk på hans vegne var naturlig:

- Det var nok noen supportere som hadde høye forventninger til meg, men jeg tenkte egentlig ikke så mye på det selv. Det er selvsagt koselig å høre treneren skryte og har true på en både som spiller og type, sa 20-åringen til kil.no på La Manga.

Fredrik innrømmer at han ikke er den som gjør mest ut av seg, men mener selv han er både profesjonell og seriøs.

Smilet er tilbake.
Backen var fast inventar i KILs ellever hele vårsesongen. Som alle vet gikk absolutt ingenting på skinner. Laget tapte og tapte, og det ble endringer på trenerfronten. Da Tom Nordlie omsider kom inn som en reddende engel fikk Fredrik en kamp før det bar rett på tribunen.

- Jeg spilte bortekampen mot Odd (tap 1-3), men så fikk jeg to uker helt fri fra kamp. Begrunnelsen var at jeg så sliten ut og at det nok hadde satt seg litt negative tanker i hodet mitt, sa Fredrik, som innrømmer at motgangen nok hadde satt litt preg på han:

- Jeg hadde fått mye pepper i media og når du vet at laget bare har vunnet en av tjue kamper så er det klart at man tenker litt på det. Jeg spurte nok meg selv om det var min skyld, men det meste var nok ubevisst.

Etter to kamper på tribunen var Fredrik tilbake i troppen, men flere kamper fra start ble det ikke i 2008. Likevel mener Fenstadgutten at han klarte å motivere seg resten av høsten:

- Ja, det var tungt å få vite at jeg var ute av troppen, men det gikk fort over og jeg klarte å motivere meg til resten av høsten, fortalte backen, som ikke helt vet hva som er værst av å være med å tape og å ikke være i troppen. Etter litt tenkepause ender han opp med å tro det er værst å tape.

Fredrik koser seg i senga. Han deler rom med Kai Risholt.
I vinter har det vært litt usikkerhet rundt Fredrik sin fremtid. Flere 2. divisjonsklubber har vært på banen og KIL var villige til å la han gå på lån, men 20-åringen valgte å bli. Tilbakemeldingene han har fått så langt tyder på at han har hatt stigning i vinter. Nå er han offensiv og gleder seg til en ny sesong:

- Vi har ikke kjempemange forsvarsspillere og det er en fordel for meg. Jeg ser det ikke som en umulig oppgave å spille meg inn på laget.

Mentalt føler han seg sterkere enn før:

- Alle vil få motgang og jeg fikk meg et skikkelig slag i trynet i fjor. Det er greit å kjenne på det tidlig og nå vet jeg litt mer hva som kreves. Det er greit å oppleve at det ikke bare er flyt hele tida.

Så tilbake til starten. Blir Fredrik Nilsen KILs kaptein noen gang?

- Det er det vanskelig å svare på. I år blir det ikke så vi får se hva som skjer når kontrakten min går ut etter denne sesongen.
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor