Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Den nye generalen

Av Vegard Herlyng. Publisert  17.03.2009
Sørlendingen Roger Risholt ser ut til å bli Kongsvingers nye midtbanegeneral. Og han vil opp!  

KILs nye midtbanegeneral?
Gode kongsvingerårganger har alltid hatt gode midtbanespillere. Øyvind Tomteberget, Even Pellerud, Dag Riisnæs, Jørn Karlsrud, Harald Stormoen er blant spillerne som har styrt KILs midtbane med stort hell.

De to siste sesongene har mange spilt på de aktuelle plassene i trekanter som har vært snudd både den ene og den andre veien. Nå ser det omsider ut til at Gjemselundpublikummet skal få en ny general de kan nyte synet av:

- Bortsett fra perioden i Tromsø, der jeg ble omskolert til back, så har jeg spilt sentral midtbane hele livet. Det er der jeg har vært god tidligere og det er på den plassen jeg vil spille, sa Roger til kil.no på La Manga. Han innrømmer at han har brukt litt tid på å venne seg til plassen etter Tromsøoppholdet:

- Ja, det har vært en liten tilvenningsperiode i vinter, men jeg mener selv det har gått bedre for hver kamp.
Roger kommer til å slå mange presise dødballer i år.
- I KIL har jeg indreløpere som løper mye og posisjonerer seg bra så min oppgave blir å strø baller og balansere laget. Jeg kunne også spilt indreløper, men det er best både for meg og for laget at jeg spiller i den sentrale rollen, mener midtbanegeneralen, som hater en ting mer enn noe annet:

- Kall meg gjerne apekatt eller hulken eller hva som helst, bare ikke Kai. Roger liker altså ikke å bli sammenlignet med, eller tatt feil av i forhold til sin sju minutter eldre tvillingbror.

Som spiller mener Roger at han ble hentet til KIL som en god førsteforsvarer med en aggressiv spillestil. I tillegg forventes det gode pasninger og at han med sin rutine kan stabilisere laget.

29-åringen trekker selv frem hodespillet som sin største svakhet, men som han selv sier:

- Det er masse jeg kan bli bedre på.

Roger har 3 A-landskamper for Norge.
At KIL valgte Roger er nå en ting, men spilleren selv ønsket også å komme til Kongsvinger:

- Jeg så potesialet i noe mer enn Adeccoligaspill og har skrevet en kontrakt for to år. I løpet av de to årene skal vi opp, slår han fast, før han forteller hvorfor:

- Klubben har ansatt en god trener, fått tak i nye spillere som skal være bra og forlenget kontrakter med de beste som var her. Kongsvinger Toppfotball ligner mer og mer på en Tippeligaklubb også utenfor banen. Det har vært store endringer bare siden i januar. Ting legges til rette hele veien og det kan sammenlignes litt med klubber der jeg har opplevd oppturer tidligere.

Han er fornøyd med lagkameratene sine og beskriver situasjonen slik:

- De nye har glidd fint inn i gruppa og de som var i klubben fra før har også tatt lange steg i vinter. Resultatene har vært gode, vi har ikke tapt i vinter, og det er en grunn til det.

Samtidig som Kongsvingers nye general vil videre så er han opptatt av å ta vare på klubbens historie:

- Vi skal ikke ødelegge det som har vært, men tiden går fremover og det skal skje noe nytt i Kongsvinger nå.

«Det nye» kan resultere i en ny logo på draktas høyre arm neste sesong. Skjer det er trolig Roger en av de som har bidratt sterkt.  

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor