Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Amerikaner inn

Av Vegard Herlyng. Publisert  20.03.2009
Lørdag kommer en amerikaner til å slutte seg til Kongsvingers tropp i Spania  

Morten Kristiansen.
Bakgrunnen er naturligvis at klubben jakter venstreback. Sist uke ble det klart at Jon Midtun Lie valgte Sogndal. Sportslig leder Morten Kristiansen forteller at LSK-spilleren har vært jaget lenge:

- Vi ville ha han tidlig, men den økonomiske situasjonen gjorde at vi ikke kunne hente han i høst. Det ble satt litt på vent, og da vi igjen hadde midler kom vi litt sent inn i det igjen Dermed glapp han.

Etter at Midtun Lie glapp ble hovedfokus satt på Tromsøs Yngvar Håkonsen.

- Vi har også vært lenge i dialog med og om han. Etter at de ansatte Høgmo som hovedtrener ville de beholde han, forteller Kristiansen.

Han forteller at det har vært slike prosesser hele tiden:

- Det handler mye om timing og noen ganger trffer man og noen ganger ikke.

Kristiansen røper at Erlend Holm var en av de første KIL jaktet på. Det sportslige apparatet ville da ha på plass en stall tidlig, men også Holm glapp. I tillegg kunne finnen Andre Hansell blitt KIL-spiller, men han ble skadet da trenerne skulle se han i kamp.

Tom Nordlie coacher Edier Frejd.
Nå er det imidlertid en amerikaner på vei. Navnet er Jack Traynor.

- Det er snakk om en rask venstreback som har spilt i Major League Soccer. Han har spilt både stopper og back og er 22 år, sier Morten.

Han forteller at det er tre gode grunner til at amerikaneren kommer til Spania lørdag:

- For det første så har vi gode referanser på han. For det andre må vi erstatte Krogh da han reiser på landslagsoppdrag. Og for det tredje så er det lettere enn å hente en av juniorene fra Tyrkia og i tillegg ødelegge JET-kvalifiseringen for dem. Det koster oss ikke en krone.

Edier Frejd har så absolutt ikke gjort seg på bort på venstrebacken så han bør ikke føle seg truffet av at klubben jakter venstreback:

-
Vi kan melde om bra trøkk på treninga også fredag morgen. Patrick Holtet sliter imidlertid med litt magetrøbbel så han holdt senga.
Vi er godt fornøyd med de vi har og Edier har tatt opp hansken. Likevel er det litt tynt i forhold til skader i backrekka, forklerer Kristiansen.

 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor