Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Det nye kunstgresset ikke godkjent av NFF

Av Lasse Andreassen. Publisert  01.04.2009
Banen er for plan, sier forbundet  

Tippeligastandard er overkill i Adeccoligaen. - Denne er for plan. Publikum vil ha uforutsigbar fotball, sier NFFs Kjetil Grasflaten.
Sjokkmelding for det nye styret og Kongsvinger Sportsanlegg kun dager før seriestart: Den nye gressmatta er rett og slett for god for Adeccoligaspill.

- Tippeligaen skal ha de beste banene, sier første baneleder Kjetil Grasflaten i NFF til kil.no etter ferdigbefaringen på Gjemselund tidligere denne uka. – Vi retter oss etter FIFAs Hoffmeyerskala, som angir planhetsgrad for baner på henholdsvis høyeste og nest høyeste nasjonale banenivå. Her på Gjemselund har ambisjonene tatt overhånd og vi må sette foten ned, sier Grasflaten, som presiserer at brudd på denne type pålegg fra og med i år fører til poengtap. 


Korrekt underlag for engasjerende kamper. Sandkluke er den blå nede til høyre. Den kvistaktige er piruettkål.
Strøkne forhold ødelegger spenningen
– Det er vel og bra med flate og lettspilte baner, men verken forbundet, FIFA, klubbene eller publikum er tjent med at spillet blir presist og forutsigbart. Litt retningsforandrende nivellering og småhindringer løfter opplevelsen. Vi har allerede instruert Kongsvinger Toppfotball om å legge inn soner med kalibrert kunstugress, sier Grasflaten.

Aage Skinnseter har lang erfaring med kluke, og er ikke det minste overrasket over NFFs krav.
Gammelt nytt for fagfolkene
Plastgartner Aage Skinnseter er ikke ukjent med kunstugress. – Vi måtte felle inn soner med kunstugress både i Ålesund og Molde, sier han. – Det går spesielt i imitasjoner av sandkluke, skvallerkrans og piruettkål. Disse vekstene felles inn på utvalgte områder utenfor sekstenmeteren, og spesielt der de typiske langpasningene langs bakken kommer. Da oppnår vi utfordrende og underholdende retningsforandringer i ballbanen, både horisontalt, vertikalt og i diagonalplanet. Kunstugress er en velsignelse for publikum som liker levende og uforutsigbar fotball, sier Skinnseter.


Lynrask reaksjon kan redde seriestarten
- Vi reagerte umiddelbart på kravet og prøver å rekvirere kunstugress før serieåpningen, sier styreleder og konstituert daglig leder Henrik Mohn til kil.no. – Problemet er ikke kunstugress i sin alminnelighet, men at leverandøren ikke klarer å skaffe nok skvallerkrans. Etter råd fra Skinnseter jobber vi iherdig for å få dispensasjon til å bruke såtekluke i stedet, i hvert fall i de første seriekampene. Akkurat nå venter vi på svar fra forbundet, sier en lettere bekymret styreleder. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor