Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Kil.no oppklarer kil.no

Av Lasse Andreassen. Publisert  04.05.2009
Et uavklart spørsmål i "Dei faste postane" får her sin geniale forklaring  

Radio-Berntsen har denne gangen informert redaktør Herlyng om en sørgelig historie for 40 år siden, da KIL ble sendt hjem fra Oslo etter et forsmedelig 2 - 1 tap for Liull (?????). KIL-målet var endatil et sjølmål.

Som tidligere Oslogutt iler jeg til med forklaringen på det merkelige Liull-fenomenet. Jeg har tilfeldigsvis selv i flere år vært både trener, lagleder, daglig leder for fotballavdelingen og idrettssekretær i denne klubben - som i dag heter Ullern Idrettsforening.

Liull er en sammenkopling av Lilleaker og Ullern, to naboområder med lang og ærerik idrettshistorie. Klubben ble stiftet for 100 år siden i år. Sammenslåingen bød på store problemer, da Lilleaker er et solid arbeiderstrøk med røtter i Mustad Fabrikker, dynamitt og margarin. På Ullern (som er så nær at ingen egentlig vet hvor grensene går) bodde funksjonærene og sjefene. Klubben kunne altså ikke hete Ullern og heller ikke Lilleaker. Dermed ble det Liull. Genialt. Ingen var fornøyd. Klasseskillet har faktisk holdt seg levende helt til for få år siden, men idrett har de klart å drive sammen.

Ullern IF er i dag en av de største breddefotballklubbene i Oslo, med over 1500 spillere. A-laget rykket opp til 2. divisjon foran årets sesong. Basketdamene vant NM.

Ullern IF har historisk solide resultater å vise til innen idrettsgrener som alpint, håndball, basket, bandy og gymnastikk/turn.

Men - Kongsvinger er mye bedre, altså. 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor