Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

"Fairytale" i Moss

Av Tord Martinsen. Publisert  17.05.2009
Fem mål, rødt kort og straffebom forteller om en dramatisk kamp på Melløs  

Moss fikk velge side.
KIL holder koken i sesongstarten med borteseier i Moss. I en utgangspunktet jevn kamp tok KIL styringen fra start. Moss var ikke innenfor vår sekstenmeter før det hadde gått et kvarter. Forsvaret og midtbanen var solide og lot ikke hjemmelaget slippe til. Angrepstrioen var også gode, men det var først da høyreback Guiomar kom på et langt løp bakfra det ble straffe og scoring.

Straffen som førte til 0-1 var grei. Brenes holdt ballen utenfor sekstenmeteren og spilte igjennom Guiomar i full fart. Han ble dyttet av Grujic, og Brenes satt inn kveldens første straffe. Ledelsen til pause var fortjent, selv om hjemmelaget løftet seg mot slutten av omgangen.

Strømnes dirigerer før et frispark.
Mye skjedde i starten av andre omgang. Etter et drøyt minutt åpnet Carl-Erik Torp årets konto med et skudd som endret retning og gikk til side for hjemmelagets keeper. Ørjan Berg Hansen gjorde forarbeidet da han driblet seg inn fra siden og spilte tilbake i 45 grader til Torp.

To minutter senere spilte Brenes gjennom Tuelo, som ble felt alene med keeper. Straffe nummer to var like grei som nummer en, i tillegg fikk Lars Martin Engedal rødt kort for felling som bakerste mann, strengt men korrekt.

Brenes kunne punktert kampen med scoring på straffen, men skuddet gikk over.
Etter utvisningen kom Moss mer med i kampen, mens KIL hadde fikk mye rom for kontringer. John Muiruri, som vi ikke hadde sett mye av tidligere, spilte seg opp i andre omgang, og driblet seg alene frem til en redusering etter 63 minutter. Passivt forsvar hos KIL ga ny spenning i kampen.

Engedal måtte forlate banen fem minutter ut i 2. omgang.
KIL så ut til å sikre seieren kvarteret før slutt da Magnus Sylling Olsen økte til 1-3 med et velplassert skudd. Gutta så ut til å ha total kontroll en liten stund, men ut av ingenting resuserte Moss på nytt med en frekk lobb fra distanse.

Dermed ble det spennende også de siste minuttene, men KIL styrte inn til årets femte seier.

- Vi er det beste laget gjennom hele kampen. Vi mister konsentrasjonen en stund og detter litt ned, men vi har et godt høyeste nivå, uttalte Roger Risholt etter kampen.

Tom Nordlie var også fornøyd, men peker samtidig på utfordringene:

- Vi var gode de første 25 minuttene. Så jevner det seg ut, og vi spiller til tider forferdelig etter utvisningen. Moss slipper seg løs, vi gjør enkle feil, og det er unødvendig å slippe inn to mål i denne kampen. Noen av gutta blir resultatfikserte, men vi må ikke glemme at vi også er gode, sier Nordlie.

For fakta, se kamper.


Denne straffen sitter i mål...


....denne går over.

 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor