Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Over og ut

Av Jo Raabe. Publisert  23.05.2009
KIL/NTG tapte i cupen  

KFUM satte inn sin første scoring etter en corner.
- Vi var ikke med fra start. Alt blir slapt og vi opptrer ikke samlet nok som lag. Vi gir bort enorme rom til KFUM. De er absolutt et brukbart lag og tar selvfølgelig imot invitasjonen vår, fortalte en skuffet målscorer Magnus Solum til kil.no etter kampen.

For oss som så kampen trengte vi egentlig ikke denne uttalelsen fra KIL-spissen. Det var helt tydelig at det manglet noe hos de rødkledde i dag. Riktignok fikk KIL/NTG den første store sjansen da Solum fikk ballen alene med keeper på 5-meteren etter fem minutters spill, men han ble litt overrasket over å ikke bli vinket av for offside og satte ballen rett på keeper.

Ellers dominerte Oslolaget stort hele første omgang og de radet opp sjanse etter sjanse mot et rufsete KIL-forsvar som heldigvis hadde en sprek Andre Thomsen bak seg. Keeperen avverget den ene store muligheten etter den andre, men måtte kapitulere ved to anledninger. Allikevel var han den klart beste KIL-spilleren før pause. Det sier en god del. Begge baklengsmålene kom etter dødballer, og begge kom på andre forsøk etter at vi ikke klarte å klarere skikkelig.

Andre Thomsen var den klart beste spilleren på KIL/NTG og holdt laget inne i kampen i første omgang.
I andre omgang fikk vi se et mye bedre KIL-lag som da tok over kommandoen i kampen. Sjansene kom etterhvert også, men den første store kom egentlig ikke før det var igjen et kvarter av. Da fikk Magnus Solum et innlegg langs bakken fra venstre. Han klarte ikke å styre ballen så keeper fikk reddet med en god beinparade.

Vi klarte ikke fri oss fra tanken om at bortelaget egentlig hadde brukbar kontroll. KIL/NTG hadde ballen mest og spilte brukbar fotball, men det så ikke ut til at KFUM på noen som helst måte lot seg stresse.

Det hadde de kanskje gjort dersom Aso Aram hadde klart å sette ballen inn i mål rett før klokka bikket 90 minutter. Han ble satt opp som spiss og fikk en kjempesjanse med en gang. En forsvarsspiller feilberegnet og dermed kom Aso alene gjennom. På avslutningen fra litt skrå vinkel fikk dessverre KFUM-keeperen nok en gang ut en fot og avverget.

I det 90. minutt kunne Aso Aram ha skapt ordentlig spenning, men keeper reddet dessverre med en lang fot.
Vi gikk inn i det 93. minutt før reduseringen kom. Magnus Sollum gikk opp i en duell i feltet og dommeren dømte det som fra vår posisjon kunne se ut som et litt billig straffespark. Solum lot seg ikke affisere – la ballen til rette og scoret sikkert. Dessverre var dette for seint. Et drøyt minutt senere satte dommer Kristian Randen dommeren fløyta i munnen og blåste i den for siste gang. For KIL/NTG sin del ble det også siste gang de hørte noe som helst i årets NM.

Det er en tendens at juniorlaget ikke klarer å spille opp mot sitt beste mot de gode lagene. Både i dag, mot Moss i JET-kvalifiseringa og mot Flisa i 3. divisjon har finspillet vært borte. Da hjelper det ikke mye at man klarer å hente det fram mot lokale juniorlag slik at man stadig vekk vinner med en håndfull mål. Patrick Hansen har kanskje noe rett i det han sa til oss etter kampen:

- Vi er kanskje litt vant til dårlig motstand og blir litt overrasket når vi møter noen gode.

KFUM var et godt lag og de vant fullt fortjent, men det er uansett synd at vi ikke ytte dem bedre kamp om tredjerundeplassen.

KIL/NTG – KFUM 1-2 (0-2)
Gjemselund Stadion
50 tilskuere
Dommer: Kristian Randen

Gule kort for KIL/NTG: Aleksander Nilsen, Aso Aram, Jan Miguel Borsheim

0-1 Vegard Stenberg (19)
0-2 Sveinung Møller (26)
1-2 Magnus Solum (str. 90)

KIL/NTG (4-3-3)
Andre Thomsen
Sondre Nysether
(Joakim Ruud Lia fra 62.)
Aso Aram
Aleksander Nilsen (K)
Richard Dalsberget
Jan Miguel Borsheim
Mats Diego Skårdal
(Enver Sjøli fra 84.)
Gard Ragnar Killingberg
Patrick Hansen
Magnus Solum
Jo Nørstebø
(Jonathan Dixon fra 80.)

Mange tøffe tak for Magnus i dag, men han måtte nøye seg med trøstemålet som kom på straffe.


Joakim Ruud Lia kom inn som innbytter, men kunne ikke forhindre KIL/NTG sin cup-exit.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor