Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Begredelig forestilling

Av Jo Raabe. Publisert  04.06.2009
Magnus Solum reddet KIL/NTG fra pinlig tap  

Noen ganger er det vondt å gå på fotballkamp. Det er generelt vondt å se KIL tape. Det er vondt å se spillere som undervurderer motstanderne. Etter kampen i dag er det ingen tvil. Det verste er å se fotballspillere som overvurderer seg selv.

På tross av at Sander ligger i toppen av tabellen, så det ut som om flere av KIL-spillerne mente de egentlig var altfor gode til å spille mot de grønnkledde naboene våre. De prøvde derfor på mye rart som vi helst ikke vil se igjen. I første omgang fikk Sander gang på gang overganger etter balltap i forsvaret og på midtbanen. Blant de åtte bakerste på banen var det utrolig mye rot bakover og lite intelligent spill framover.

Vi tror ikke at juniorspillerne våre har dårlig fotballforståelse, men de er nok dessverre ikke gode nok til alltid å prøve på finspill. Klareringer bakfra var så godt som helt fraværende uansett hvor presset situasjonen var. Tversoverpasningser med høyst 50% sjanse for å komme fram på midtbanen florerte det også med. Framover på banen var ikke kvaliteten bedre, men feilene her syntes ikke så godt.

1-0 scoringen kom på et nydelig selvmål da Sanders kaptein headet en corner inn i eget nett. 1-1 kom minutter senere etter at ballen ble rotet bort på egen banehalvdel og etter at vår keeper ble tatt på senga av et langskudd.

Det hjalp veldig med byttene som kom i begynnelsen av andre omgang. Enver Sjøli og Gard Ragnar Killingberg kom inn på midtbanen og gjorde sitt til at vi etter pause styrte absolutt alt. Imidlertid vil vi ikke si at det er hvor gode fotballspillere innbytterne er som betydde mest. Det viktigste var at de faktisk spilte som de skal gjøre – på en enkel og grei måte.

Magnus Solum kom også inn som spiss, og vi vet jo hva han står for. Dessverre møtte han en gulkledd Sanderkeeper som vi lurer veldig på hva spiste til middag. Etter pause var han både høyt og lavt og var banens desidert beste spiller. Helt til to minutter på overtid stoppet han alt som kom i nærheten av buret. Både Solum, Killingberg og Nørstebø hadde gigantmuligheter til å score uten å lykkes.

I stedet for ledelse skulle vi oppleve at slurv bakover skulle gi nok et mål imot. Et utkast fra keeper ble snappet av en Sanderspiller og vi ble nødt til å lage frispark. På frisparket var det flere som konsentrerte seg om kun å følge ballens bane, med det resultat at en Sanderspiller fikk stå helt alene på bakre stolpe og heade ballen enkelt i mål.

Heldigvis for gutta ordnet Magnus Solum utklikning to minutter på overtid. På et langt oppspill fikk han en dytt i ryggen og gikk i bakken innenfor sekstenmeteren. Han satte selv straffen sikkert i mål.

Vi håper det skjer noe drastisk i løpet av helga. Hvis ikke blir det ingen trivelig opplevelse når de samme gutta skal møte Sanders A-lag i 3. divisjon på mandag.

KIL/NTG – Sander 2-2 (1-1)
Gjemselund bane 2
50 tilskuere
Dommer: Erik Helgesen

Gult kort for KIL/NTG: Joakim Ruud Lia

1-0 Selvmål (18)
1-1 (22)
1-2 (89)
2-2 Magnus Solum (str. 90)

KIL/NTG (4-3-3)
Andre Thomsen
Sondre Nysether
Aso Aram
Aleksander Nilsen (K)
Joakim Ruud Lia
Jan Miguel Borsheim
(Enver Sjøli fra 58.)
Mats Diego Skårdal
(Gard Ragnar Killingberg fra 58.)
Jonathan Dixon
Patrick Hansen
Gaute Roaldsen
(Magnus Solum fra 58.)
Jo Nørstebø

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor