Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Greit videre

Publisert  10.05.2006
Å si at det ble dramatikk er vel å dra det langt, men vi fikk se både mål, straffer og røde kort da KIL slo Sander ut av cupen.  

Bjørn Inge Rødfoss header inn 2-0

Egentlig ble det aldri spennende på Sandermoen onsdag kveld. KIL tok kommandoen fra start, og det var betryggende å se hvordan rødtrøyene bestemte fra start. Det tok ikke lang tid før det ble avslutninger, men flere ganske gode angrep ble skuslet bort. Sander prøvde seg med lange baller, men midtstopperne Herman Odden og Kai Olav Ryen hadde god kontroll. Det lille som kom på kantene tok Kjetil Byfuglien og Håkon Wibe-Lund seg av. På midtbanen regjerte Stormoen, Skjervold og Fremming. Keeper Eriksen hadde ingenting å gjøre.

KIL kom fint rundt på kantene noen ganger, men det var etter litt småspill rundt sekstenmeteren at 1-0 skulle komme. Mile spilte en liten stikker inn til Fremming, som igjen spilte videre til Skjærvold. Trønderen klinket til og ballen gikk via en grønn spiller og inn bak keeper. Da var det spilt atten minutter.

Et kvarter senere kom Paul Olausson fint rundt på kanten og slo pent inn foran mål. Der ofret Bjørn Inge Rødfoss alt og headet inn 2-0.

Sanderkeeper Hans Erik Branes, som har trent med KIL mange ganger, er en rutinert og god keeper. Her påfører han Fremming en karamell i ryggen.

Ledelsen var absolutt fortjent, men om straffen KIL fikk ti minutter senere var det er en annen sak. Rødfoss ble spilt igjennom og keeper kom ut. Ballen spratt ut til siden og lange Rødfoss gikk i bakken.

  • - Jeg er først på ballen, men keeperen slår den så ut. Det er vanskelig å bedømme om det er straffe, men han tar både meg og ballen, så det var vel kanskje greit, sa Rødfoss etter kampen.

Vangjel Mile, som debuterte for KIL, gikk frem og satte inn 3-0 fra ellevemeteren. Det var omtrent omgangens siste spark på ballen.

Etter pause ble det noe tammere. KIL styrte kampen fullstendig og Sanders forsøk ble det ikke noe av. Noen minutter ut i omgangen fikk Sanders midtstopper Jan Erik Kjølen direkte rødt kort etter å ha veivet en arm i ansiktet på Skjærvold. At han ble irritert over Skjærvolds armbruk kan vi skjønne, men med tanke på den grisetaklinga sanderspilleren presterte mot Skjærvold i første omgang var det greit at han ble sendt i dusjen.

Gutta kunne økt ledelse, og spesielt nærme var Rødfoss ved et par anledninger. Dessverre fikk Sanders keeper enten en hånd på ballen eller den gikk utenfor.

Tjue minutter før slutt ble Paul Olausson sendt i dusjen etter å ha fått se det røde kortet. Paul forklarte dette i garderoben etter kampen:

- Han kommer i full fart inn i meg og fortsetter mens han ligger nede. Jeg blir forbanna og prøver å komme meg unna. Jeg er ikke sikker på om jeg sparker da jeg spreller meg unna. Det er vanskelig å beskrive situasjonen, sa en slukøret svenske etter kampen.

Sanders Jan Erik Kjølen forsøker forgjeves å overbevise dommer Tom Harald Hagen om at han tok ballen. Mats har vondt.

Vi regner med at Paul får to eller tre kampers karantene for hendelsen. Om han må stå over i både serie og cup er litt usikkert akkurat nå. Vi kommer tilbake med mer info utover i uka.

Noen minutter før slutt var Skjærvold svært nære å bli tomålsscorer, men det fine frisparket hans gikk dessverre i tverrliggeren. 4-0 skulle det likevel bli noen minutter senere. Igjen var det Rødfoss som ble tatt:

- Den føler jeg er klar. Jeg skal til å skyte og det er en som henger opp beinet mitt, sa Rødfoss.

Denne gangen var det innbytter Tore Andreas Gundersen som steg frem. Han gjorde ingen feil fra straffemerket. Dermed endte kampen 4-0, og trenerne var godt fornøyd med kampen:

- I pausa ble vi enige om ikke å slippe inn mål og å unngå skader. Når vi da vant også andre omgang og i tillegg unngikk skader så er vi fornøyde, sa Rune Sønsterudbråten, som nok ergret seg litt over Olaussons røde kort. Det var i grunnen det eneste negative på en dag som KIL vant sjansestatistikken 9-0.

Fakta 1. runde NM
Sander IL – KIL 0-4 (0-3)
Sandermoen gress
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Rødt kort KIL: Paul Olausson

Mål:
0-1 Mats Kristian Skjærvold (18)
0-2 Bjørn Inge Rødfoss (34)
0-3 Vangjel Mile (str. 44)
0-4 Tore Andreas Gundersen (str. 84)

KIL (4-3-3)
Fredrik Eriksen
Håkon Wibe-Lund
Kai Olav Ryen
Herman Odden
Kjetil Byfuglien
(Gundersen fra 62)
Mats Kristian Skjærvold
Harald Stormoen (K)
(Linstad fra 45)
Lars Erik Fremming
(Berg Hansen fra 73)
Paul Olausson
Bjørn Inge Rødfoss
Vangjel Mile

Benken:
Ulrik Thomsen
Kjetil Kamark
Per Verner Rønning
Ørjan Berg Hansen
Petter Linstad
Peter Lindau
Tore Andreas Gundersen

Dette så vi mye av: KIL i angrep.

Skjervold takker Fremming for den målgivende pasningen, mens Fremming takker Mile for pasningen før det.


Hermann Odden og KIL hadde defensiv stålkontroll mot Sander.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor