Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Endelig seier igjen

Av Vegard Herlyng. Publisert  07.06.2009
Det åpnet jevnt, men Kongsvinger valset til slutt over Notodden på Gjemselund. 3-0 ble fasiten.  

En danseglad Edier Frejd jubler for sin 3-0 scoring.
Etter en jevn og sjansefattig start var det Notodden som kom til de første sjansene. Forsmaken på at KIL sleit med duellene inne i egen boks fikk vi etter åtte minutter. Da fikk lille Kåven ballen inne i boksen. Heldigvis var mottaket så svakt at han ikke fikk avsluttet.

Åtte minutter etter denne episoden vant Kåven igjen inne i boksen. Han headet ned til Laajaab som ble såpass forstyrret av Månsson at keeperen til slutt fikk kontroll på ballen. Rett etter vant de blåkledde nok en duell inne i KILs boks. KIL fikk frispark da Månsson ble angrepet, men det var et varsel om at duellespillet ikke var godt nok.

Tom Nordlie var svært aktiv på sidelinjen og lurte på hva gutta sto og ventet på. Etter noen velvalgte ord fra sidelinjen klarte KIL å heve seg litt. Plutselig ble det litt trøkk i det gutta foretok seg, men vi måtte vente tålmodig på sjansene.

Mot halvtimen tok Kongsvinger mer og mer over. Gjestene kom fortsatt til innlegg og vi følte oss ikke trygge, men nå var det KIL som skapte sjansene. Rett før pause kom sjansene på løpende bånd og på den fjerde satt ballen endelig i mål. Kai Risholt gjorde maksimalt ut av Jonas Johansens flotte gjennomspill da han rundet keeper og trillet ballen i mål.

Kai Risholt kunne takke Jonas Johansen for en målgivende pasning.
Andreas Moen sørget for at det ikke ble offside da han trakk med seg backen langt bak Notoddens midtstoppere.
Da gjorde det ikke så mye at Sylling Olsen hadde headet rett opp, keeper reddet Kai Risholts skudd og Ryens heading hadde blitt stoppet av tverrliggeren. KIL gikk til pause med 1-0.

De første minuttene etter pause ble en hendelsefattig stillingskrig, men så fikk gjestene et frispark ute på kanten. KIL klarerte innlegget, men da ballen ble lempet inn igjen sto Notodden med tre spillere mot en ensom Johan Nilsson Guiomar. Han kunne gjøre lite, men Fjellstad var ikke bedre enn at han headet svakt utenfor fra fem meter.

KIL kviknet omsider til og det var bare tilfeldigheter som gjorde at Kai Risholts flikk ikke gikk inn. Minuttet etter ble Andreas Moen spilt nydelig gjennom av Sylling Olsen. Han lurte keeper, men ikke stolpen. Ballen snek seg utenfor.

Her suser Edier Frejd sitt skudd inn bak keeper. Et perfekt angrep fikk en perfekt avslutning.
Nå gikk Notodden plutselig i fullstendig oppløsning noen minutter. Det utnyttet KIL. Edier Frejd ble spilt flott gjennom på kanten av Andreas Moen. Alene med keeper hadde han overblikk nok til å se Magnus alene foran mål. Da han fikk ballen bredsiden han den via stolpen og inn i mål til 2-0.

Notodden kom noenlunde til hektene igjen, men klarte ikke å true Conny Månsson skikkelig etter 2-0. Heldigvis for oss klarte våre gutter gjentatte ganger å true Notoddens keeper. Kai Risholt var nærme scoring, mens flere gjennomspill var bittelitt for upresise til at det ble mål.

3-0 scoringen kom etter et stjerneangrep. Sylling Olsen vippet Roger Risholt flott gjennom i midten. Kapteinen tok med seg ballen noen meter og spilte Edier Frejd fri på kanten. Han banket ballen inn bak en sjanseløs keeper.

Det gjorde sitt til at vi satt igjen med et digert glis da dommeren blåste av kampen. Kongsvinger vant fortjent 3-0 og nå kan gutta kose seg frem mot NM-kampen på onsdag.

For fakta, se under kamper.

Her header Kai Olav Ryen i tverrliggeren.

En litt engstelig Magnus Sylling Olsen ser ballen gå via stolpen og til slutt inn i nettmaskene.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor