Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Svak første ga uavgjort

Av Lasse Andreassen. Publisert  15.06.2009
Men KIL 2 hentet seg opp fra 0 – 2 til 3 – 2 i sin beste periode  

Patrick Hansen var misfornøyd med uavgjort,men fornøyd med målet
KIL stilte godt bemannet i onsdagens kamp mot Ottestad, med 5 spillere fra A-lagsstallen, samtlige i førsteelleveren. Vi observerte at Ottestad hadde med seg minst 5 tidligere habile juniorspillere fra HamKam, deriblant keeper Dyre E. Scherve. Det var altså duket for et velspilt og spennende oppgjør.

Slik ble det slett ikke til å begynne med. Lagene følte på hverandre uten helt å vise vilje til å angripe for alvor, og spillet bølget fram og tilbake på midtbanen. KIL hadde et visst overtak de første 10 – 12 minuttene, men det ble for mange slurvefeil, upresise pasninger og dårlige mottak. Dermed kunne Ottestad langsomt feste grepet, uten at de heller fikk særlig mye til å klaffe. Også der sviktet mye av det tekniske. Imidlertid spilte de bedre organisert og disiplinert enn KIL, noe som til slutt måtte gi resultater. Den raske og teknisk gode Øystein Stai kom på et godt timet løp, utnyttet KILs rotete forsvarsspill og satte ballen behersket i mål i det 36. minutt.
Til tross for sine 5 A-lagsspillere virket KIL til tider urutinerte og nølende. De virket usikre på om de skulle gå på løp eller bli stående. Likevel kom de til sjanser, men avslutningene ble aldri gode nok, med skudd rett på forsvarerne, over mål og lomper mot keeper, i tillegg til flere offsideavblåsninger.

Jo Nørstebø spilte en god kamp, og kom på scoringslista på tampen
Dermed kunne den samme Ottestadkaren nok en gang slå til i det 45 minutt. En rask kontring førte til ubalanse i KIL-forsvaret, de ble stående 2 mot 3, og det var forholdsvis enkelt for den dyktige og ballsikre Øystein Stai å runde motstanderne og sette inn 0 – 2.
Sjansestatistikken viste 4 – 3 til KIL ved pause, men uttellingen var 0 – 2 til gjestene.

Etter pausen skulle vi få se en helt annen fotballkamp. Presisjonen var mye bedre, det var mindre strekk i laget og spillerne viste en helt annen besluttsomhet. Gard R. Killingberg utfordret konstant på venstresiden og fikk også mange baller å jobbe med. Sverre Digerud lå som ei gjedde i sivet foran mål og gjorde stadige utfall. Patrick Hansen og Jo Nørstebø bidro også sterkt til å holde trykket oppe.

Da kom også sjansene. I løpet av 20 minutter hadde KIL 5 gode sjanser som ble omsatt i to mål. Det første kom i det 59. minutt, pent levert av Patrick Hansen. Det neste kom i det 65 minutt, da Killingberg ble felt i boksen. En rolig Sverre Digerud satte ballen sikkert i nota. En av de andre sjansene var en suser av et skudd fra Gard Killingberg, som smalt i tverrliggeren og ut så det hørtes til Magnor.

Gard R. Killingberg var en av banens beste. Bare millimetre og en tverr tverrligger hindret han i å sikre KIL seieren
KIL beholdt kommandoen mot slutten, men klarte ikke å score før Jo Nørstebø i det 86. minutt kom rasende inn fra venstre, lurte unna motspillerne og satte ballen til side for keeper. Et ”slåss-seg-igjennom-mål”.

Nå trodde de fleste at kampen ville ende 3 – 2, men på overtid mente dommeren at Patrick Holtet var så ufin mot en Ottestadspiller inni boksen at han idømte både straffe og gult kort. En prat med keeper Olav Dalen etter kampen, styrker vår tro på at dette var feil dømt. – Patrick blokkerte, men sto stille. Plutselig løftet Ottestadspilleren beina og gikk overende. Aldri i livet om det var straffe!, sa Olav.

Men dommeren dømmer, som kjent. Øystein Stai fikk sjansen igjen, straffen gikk inn og resultatet ble 3 – 3. Alt i alt et resultat som stemmer rimelig godt med det totale kampbildet.

(flere bilder under kampfakta)

KIL 2 – OTTESTAD 3-3 (0-2)
Gjemselund
Ca 50 tilskuere
Dommer: Glenn Frode Kristoffersen

Gule kort for KIL: Patrick Holtet, Aso Aram

Mål:
0-1 Øystein Stai (36)
0-2 Øystein Stai (45)
1-2 Patrick Hansen (59)
2-2 Sverre Digerud (65, straffe)
3-2 Jo Nørstebø (86)
3-3 Øystein Stai (91, straffe)

KIL 2 (4-3-3)
Olav Dalen
Richard Dalsberget (Joakim R.Lia fra 79)
Alexander Nilsen (Jonathan Dixon fra 54)
Aso Aram
Patrick Holtet
Fredrik Nilsen
Kristian Jahr (Mats D.Skårdal fra 84)
Gard Ragnar Killingberg
Patrick Hansen
Sverre Digerud
Jo Nørstebø

Benken:
Andre Thomsen
Anders B. Fegri
Enver Sjøli
Jonathan Dixon
Mats D. Skårdal
Joakim R. Lia
Oliver Kalfoss

Finn èn feil: Mannen til høyre, ballen til venstre. Sverre Digerud er sikker fra straffemerket


Kampens KIL-profiler: Jo Nørstebø, Patrick Hansen, Gard R. Killingberg og Sverre Digerud. Til sammen 3,5 målscorere, med tanke på tverrliggerskuddet til Gard.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor