Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Festfotball

Av Vegard Herlyng. Publisert  21.06.2009
Kongsvinger tok en tidlig ledelse og så seg aldri tilbake. Skeid ble knust på Gjemselund  

Eddie jubler med flott dans, mens Calle nøyer seg med å smile skjevt.
Det var stillingskrig de første fem minuttene, men så begynte Kongsvingermaskineriet å fungere for fullt. Et par gode innlegg varslet om at noe var i gjære, og vi måtte ikke vente lenge på den første goalen.

Magnus Sylling Olsen ble spilt igjennom på høyresiden. Han nærmest sleivet ballen inn i boksen og der kom Edier Frejd i full fart. Han headet ballen i en flott bue inn i nettet.

Like etter måtte Frejd forlate banen med en skade. Inn kom Kai Olav Ryen. Det så ikke ut til å endre styrkeforholdet. Laget fremsto fortsatt som bunnsolid bakover, og fremover vartet gutta opp med fotball fra øverst hylle. Små enkle kombinasjoner sørget gang på gang for at KIL-spillere kunne få ballen i gunstige posisjoner.

Magnus med god ballkontroll.
Initiativ manglet det heller ikke på. Det var uvanlig mange løp foran ballfører og hadde midtbanespillerne brukt litt mindre tid med ballen kunne flere av disse løpene blitt benyttet.

Det farligste Skeid viste før pause var da hissigproppen Abiodun dro seg inn i boksen og la inn fra død vinkel. Ballen gikk rett i klypene på Conny Månsson.

Etter en skeidcorner, som Månsson bokset unna, viste Kongsvinger frem en kontring fra øverst hylle. Brenes og Johansen sto for forarbeid med fremdrift og sistnevntes geniale pasning åpnet hele skeidforsvaret. Roger Risholt kunne løpe alene mot mål og med vrista banka han ballen inn i hjørnet. Keeper var sjanseløs og KIL ledet 2-0.

De siste tjue minuttene av omgangen koste vi oss med tidvis flott fotball fra våre gutter.

De første kvarteret etter pause var gutta fra Torshov litt mer med på notene. De kom ti noen sjanser, den største tok Månsson seg av da Breive var alene igjennom.

Kongsvinger hadde også muligheter, men festfotballen ble ikke krydret med scoring de første minuttene. Gutta skal uansett ha ros for at de kjørte på til tross for komfortabel ledelse.

Roger vartet opp med glitrende midtbanespill og kronet det hele med scoring.
Tjue minutter før slutt kom endelig den tredje scoringen. Randall Brenes gjorde et strålende forarbeid og Magnus Sylling Olsen fikk en enkel jobb med å sette inn ballen etter den flotte 45-graderspasningen.

Så gikk det som det måtte. Abiodun fikk sitt andre gule kort og dermed rødt. Han var dagens sureste fra kampens andre minutt da Ørjan taklet ballen fra han. Utvisningen lå lenge i lufta.

Mot slutten slang Tom Nordlie innpå både Tuelo Johannesen og Moen. De satte ny fart i angrepet og de burde begge blitt målscorere, men det ville seg ikke. Uansett viste de positive takter.

Selv om de to gutta ikke fikk nettkjenning skulle det bli 4-0. Carl-Erik Torp hadde hatt et par muligheter tidligere i kampen og på overtid lyktes han endelig. Moen sørget for den målgivende pasningen og Torp banket ballen lavt i det nærmest hjørnet.

Dermed var den siste spikeren banket inn i skeidkista. Og det var ikke et mål for mye. Kongsvinger produserte et lass med sjanser etter pause. Alt i alt ble det en svært solid seier mot et tamt mannskap fra Oslo.

Calle jubler etter 4-0.

Olav rundet keeper, men Wæhler rakk tilbake i tide. Dermed ble det ikke nettkjenning for Tuelo.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor