Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Supersurt

Av Vegard Herlyng. Publisert  05.07.2009
Kongsvinger rundspilte til tider Hønefoss, men gjestene var drepende effektive på Gjemselund  

Steinar Strømnes leverte en god kamp.
Det ble som ventet en tett og jevnt førsteomgang mot Hønefoss. Vi fikk se to gode lag som hang bra sammen. Og de var selvsagt gode til å nekte hverandre sjanser.

Det første kvarteret var det lite som minnet om farligheter foran keeperne, men Kongsvinger tilrev seg etterhvert et overtak. Gutta serverte flere fine overganger, men den siste og nestsiste pasningen var som regle ikke god nok.

Dommeren markerte seg også i denne perioden. Gjestene dro på seg tre gule kort, der vi mener de to første var soleklare. Det tredje var like billig som det Olav Tuelo fikk minuttet etter. Kompensasjon kalles det visstnok.

Begge lag hadde forholdsvis tamme avslutningsforsøk, og Månsson og Solvoll hadde ingen problemer med å holde nullen. Litt mer svett for keeperne ble det det siste kvarteret av omgangen. Da Ørjan Berg Hansen ladet kanonen fra tjue meter måtte Solvoll ut i full strekk for å hindre scoring.

Tom Nordlie i diskusjon med dommertrioen. Etter kampen fikk han vite av spillere på begge lag at Tuelo sin heading var inne og at Brenes sin scoring ikke var offside. I tillegg mente Hønefosspillere at KIL ble snytt for straffe.
Like etter kom Lars Lafton alene mot Månsson. Han avsluttet godt på halvspretten, men Månsson vartet opp med et flott redning.

Mot slutten av omgangen åpnet det seg litt opp, men ingen av lagene klarte å utnytte at det ble større rom.

Starten på andre omgang ble et fyrverkeri. Kongsvinger kjørte over Hønefoss og skapte enorme sjanser på løpende bånd. Først headet Randall Brenes klokkerent, men utenfor fra kort hold. Så scoret Brenes, men han ble vinket av for offside da han satte en retur i mål. Skuddet i forkant var det Andreas Moen som sto for.

Minuttet etter slo KIL en corner inn i feltet og ballen spratt opp i armen på en hønefosspiller. Den armen sto rett ut og stadion skrek på straffe. Dommeren tok seg ikke en gang bryet med å vinke spillet videre.

Så klinket Andreas Moen til og Solvoll tok frem en redning fra øverst hylle. Den påfølgende corneren endte på hodet til Tuelo. Han headet knallhardt og ballen gikk i tverrliggeren og ned på streken. Flere spillere mente den ballen var inne, men ingen av de fire dommerne vinket for scorer.

Andreas Moen var nære scoring igjen, men nok en gang ble han hindret av en god keeper.
Like etter hadde Tuelo et brukbart skuddforsøk fra tolv meter, men det forsøket endte utenfor. KIL-gutta hadde servert et fantastisk kvarter til publikum. Bare målene manglet.

Og i fotball straffer det seg ofte å ikke utnytte sjansene. Hønefoss hadde en etter pause og det var vel egentlig ikke en sjanse det heller. Det ble det ikke før Kai Olav lot ballen passere seg inne i boksen. Kamal Saaliti var nådeløs og satte enkelt inn 0-1. Da viste klokka 66 minutter.

Etter dette gjorde KIL noen bytter, men klarte ikke helt å summe seg. Det ble noe litt krampeaktig over forsøkene, og det varte en stund før det ble skapt store sjanser igjen.

Mot slutten trykket KIL på, men gutta fikk bare en stor mulighet til. Roger Risholt kom på et dypt løp, men alene med keeper vippet han ballen over både keeper og tverrliggeren. Dermed måtte en gjeng med svært skuffede spillere forlate banen.

Publikum måtte også gå skuffet hjem, men de fleste gledet seg over at Kongsvinger tidvis vartet opp med flott spill.

For fakta, se under kamper.

Olav Tuelo med en sjanse.

Johan og resten av backrekka gjorde en god kamp.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor