Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dei faste postane

Av Jo Raabe. Publisert  13.07.2009
For siste gang på denne siden av fotballserien presenterer vi subjektivitet og objektivitet om hverandre.  

Mørke skyer over supporterbussen før kampen. Sympotmatisk for kampen?
Det objektive i denne spalten begrenser seg vel stort sett til cornerstatistikk, oppsummering av felles spillere og referater fra hva som har skjedd for lenge siden, men det er da gjerne vel så ofte morsommere å lese om synsing i stedet for harde fakta.

Mjøndalen er som KIL et gammelt storlag. På åttitallet var de definitivt et av Norges beste lag, men senere har det gått litt i berg-og-dalbane for de brune. Helt nede i 3. divisjon var de før de begynte klatringen oppover igjen for noen år siden.

Mye vann har rent gjennom Drammenselva siden sist gang KIL møtte Mjøndalen i seriesammenheng – det var i 1992 da Mjøndalen hadde sin hittil siste sesong i den øverste divisjonen.
Dette var skiltet på døra til presseavdelingen på Nedre Eiker Stadion. Vi må si at vi ble litt skuffet da det "bare" var kaffe i pausen. Dog var vaflene eminente - med fem hjerter slik vi liker aller best.
Sjanser Mjøndalen – KIL
1. omg.: 2-6
2. omg.: 2-1

Cornere Mjøndalen – KIL
1. omg.: 3-3
2. omg.: 4-6

Et nydelig stykke negledesign utført på en av våre trofaste supportere. Vi takker en annen trofast supporter for tilsendt bilde.
Pluss: At Magne Sturød endelig fikk debutere på A-laget. Vi håper at han blir en viktig spiller for oss utover høsten.

Minus: Hele 2. omgang. Hjemmelaget får kampen akkurat slik de vil ha den, og vi klarer ikke å spille langs bakken mellom lagdelene.

Overraskelsen: At hjemmelagets Adrian Pauls fart skulle bli så avgjørende. Vi hadde trodd at vi hadde tempo nok i de bakre rekker til å matche ham bedre.

PS: Etter denne kampen er vi halvveis i sesongen - vi har møtt alle lagene i Adeccoligaen en gang.

PS: Flere Sogndalspillere ble observert på tribunen, dog ikke Harald Stormoen.

PS: Kai Olav Ryens røde kort er hans andre i seriekamp for KIL. Den første kom mot Follo i 2002. Også da stoppet han en angriper som bakerste mann. Espen Nystuen var misfornøyd med at han måtte ned for å spille midtstopper mens trener Kenneth Rosen var misfornøyd med dommeren, skrev kil.no for knappe sju år siden.

PS: Johan Nilsson Guimar måtte stå over kampen med karantene for tre gule kort. Han er den første KIL-spilleren i år med karantene.

PS: KIL-benken var misfornøyde med at det var få ballgutter på langsidene. Dette senket tempoet litt i begynnelsen av kampen, men etterhvert kom det flere ballgutter foran sittetribunen og hjalp til å holde kampen igang.

PS: Magne Sturød debuterte som tidligere nevnt. Jonas Johansen spilte sin 40. seriekamp for KIL.

PS: KIL har spilt på Nedre Eiker Stadion etter 1992. I 1996 spilte vi Tippeligakamp der mot Strømsgodset! De lånte banen til erkerivalen mens Marienlyst var under oppussing. Kampen endte forøvrig 1-1 etter at Vidar Riseth scoret for KIL.

PS: Såvidt vi husker i farten er det bare to spillere som har spilt for begge klubbene – Magnus Sylling Olsen og Mjøndalens spillende trener Vegard Hansen. Sistnevnte fikk fire Tippeligakamper for KIL i 1998.

PS: For 10 år siden tapte KIL 3-2 mot Molde i Tippeligaens 15. serierunde. Andreas Alm scoret begge KILs mål mens Andreas Lund, Odd Inge Olsen og Daniel Berg Hestad scoret for hjemmelaget i Rosenes by foran 7843 tilskuere.

PS: For 20 år siden ble det også tap – 4-1 mot Rosenborg. «Mini» Jakobsen scoret allerede etter to minutter, men Charles Berstad utliknet bare tre minutter senere. Derifra og ut var det imidlertid trønderne som var best.

Sitatet:
Kongsvingers Conny Månsson har prøvespilt for Liverpool, mens Mjøndalenkeeper Anders Rotevatn prøvde seg hos Arsenal. I dag møtes de på Nedre Eiker Stadion. Det går opp og ned her i verden.
NRKs kommentator Christian Nilssen

Det gjelder å pynte både seg selv og bilen når man skal på bortekamp!


Som vanlig mye liv blant supporterne. En full buss og en drøss med privatbiler midt i ferien er bra!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor