Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Sendte alle i angrep

Av Jo Raabe. Publisert  15.07.2009
Det endte med baklengsmål og tap i stedet for seier  

Jo Nørstebø tok ut alt.
Forutsetningene var klare. KIL måtte vinne kampen mot Aalesund for å kunne gå til A-sluttspill – helst med flere mål for å øke sjansene. Fra starten av så det ikke bra ut i det hele tatt. De oransje fra Nordvestlandet kjørte regelrett over oss de første minuttene. De bød på høyt tempo, godt duellspill og presise pasninger. Vi fant ikke formasjonene våre i det hele tatt og ble løpende i mellom, det var derfor ingenting å si på at de tok ledelsen allerede etter åtte minutter på en situasjon der mange KIL-spillere må være med på å dele skylda.

Det så ut som om målet ga KIL-gutta en vekker, og utlikningen kom rett etter – på vår første sjanse i kampen. Joakim Ruud Lia slo et glimrende innlegg til Emeh Godwill som fra sekstenmeteren headet ballen nydelig i krysset. Ikke på noen som helst måte fortjent spillet tatt i betraktning, men uansett var det flott å se på.

Målscorer Emeh er identisk med 17-åringen fra Nigeria som trente med KIL noen uker i vår. Han har kommet tilbake for å få med seg en ny treningsperiode på Kongsvinger og startet den med en opptreden for juniorlaget på JET. Litt sliten var han nok etter å ha ankommet Gardermoen fra Tanzania noen få timer før kampen, men han viste seg allikevel godt fram ute på banen.

Jonas Enkerud og Martin Linnes i fint samspill
Resten av første omgang var jevn i banespillet, men mens det i begynnelsen av kampen var Aalesund som var farligst frampå, overtok vi den rollen nå. Vi hadde store sjanser til å ta ledelsen. Emeh klarte ikke å få ballen forbi keeper da han var alene igjennom - Martin Linnes klarte det, men dessverre ble avslutningen litt for løst og reddet på streken av en forsvarsspiller.

Utover i andre omgang var det tydelig at det var to meget slitne lag som spilte fotball. Tre kamper på tre dager setter sitt preg til og med på spreke unggutter. Det ble litt Hawaii-fotball begge veier, men vi fikk de største sjansene til å avgjøre.

Aso Aram avsluttet over alene med keeper, Jonas Enkerud headet like utenfor på en corner og Martin Linnes satte et frispark centimetere på utsiden av stanga. Selvfølgelig er det for svakt å ikke score på noen av disse sjansene, og det er helt og holdent gutta sin egen feil, men vi følte med dem etter at de i tillegg fikk flere dommeravgjørelser i mot seg i sluttminuttene. Emeh Godwill mente at han burde ha hatt straffe to ganger. I tillegg fikk Jonas Enkerud en scoring annullert. Dommeren mente at en offsideplassert Emeh forstyrret keeper. Se situasjonen på bilde under.

Emeh Godwill er en meget spennende spiller.
I jakten på tre poeng sendte trenerne opp en ekstra angriper med det resultat at det i stedet var Aalesund som scoret og avgjorde. Litt bittert, men trenerne tok en pokersjanse og tapte. I ettertid viste det seg da også at ettmålsseier ikke hadde vært nok til å gå videre til A-sluttspill.

Nå venter Viking i B-sluttspill torsdag. Kampen går på Farts bane 2 klokken 14.00.

Aalesund – KIL 2-1 (1-1)
2 x 40 min
Furnesbana
100 tilskuere

1-0 (8)
1-1 Emeh Goodwill (11)
2-1 (80)

KIL (4-2-3-1)
Andre Thomsen
Sondre Nysether
Aleksander Nilsen (K)
Aso Aram
Joakim Ruud Lia
Christoffer Haugen
Gard Killingberg
Jonas Enkerud
Martin Linnes
Jo Nørstebø
(Jon Andreas Halvorsen fra 60.)
Emeh Godwill

BHer scorer Jonas Enkerud, men assistentdommeren vinket med flagget fordi han mente at offsideplasserte Emeh forstyrret Aalesunds keeper.


Aso Arams store sjane. Det ser ut som om ballen er på vei mot krysset, men den endte dessverre over.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor