Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Gratulerer med dagen!

Publisert  17.05.2006
17. mai er en stor dag, og den blir ikke mindre når du kan lese guttas meninger om gårsdagens seier.  

Per Verner Rønning


Manglerud Star kom til Gjemselund som bunnlag, og mange ventet seg nok lett match for KIL. En del hadde nok også undervurderingsspøkelset i bakhodet da de gikk inn porten. Heldigvis løste gutta oppgaven fint og viste seg som et klart bedre lag enn gjestene.

Etter en første omgang som var preget av av bortelaget lyktes med sin defensive 0-0 taktikk fikk vi endelig uttelling etter pause. Før pause var det litt tamt, og man kunne lure på om kampen skulle bli en kopi av 0-0 kampen mot Løv Ham tidligere i vår. Men etter en times spill fant heldigvis Pat frem en glimrende corner og Rønning tok igjen ansvar som målscorer.

- Jeg klarte å styre ballen bra og det var veldig godt å se den gå i mål, sa målscoreren.

Han kunne ellers fortelle at laget hadde så god kontroll som det så ut bakover på banen:

- Ja, jeg føler vi har full kontroll defensivt. Når det er så lite å gjøre er utfordringen vår å holde konsentrasjonen oppe. Vi må være på tå hev de gangene de kommer fremover, sa Rønning.

- Så lenge han putta trengtes det ingen flyver fra meg i dag, sa en munter Peter Lindau, og tenkte på sin heading mot Follo.

Ørjan Berg Hansen

Etter KILs forløsende scoring fulgte en liten periode der Manglerud Star prøvde å score, men det gikk veldig fort over. KIL hadde spilt på seg selvtillit, og en Ørjan Berg Hansen som ble bedre og bedre utover i kampen, viste endelig hva som bor i han. Spesielt da han satte inn 2-0. På det mest elegante vis vippet han ballen over en forsvarer og sto alene på femten meter.

- Etter at han forsvant fikk jeg god tid, og i slike situasjoner gjelder det å være tålmodig i skuddøyeblikket. Jeg sto helt alene og måtte jo bare prøve, forklarte Ørjan med et smil.

Ellers hadde han dette å si om kampen:

- I første omgang er det vanskelig å bestemme bevegelsene ettersom de er så defensive. Vi prøver å åpne rom ved å løpe, og vi gjør nok en del jobb som er usynlig. Når vi tok ledelsen og de måtte fremover på banen synes jeg vi trillet over dem på midtbanen. Da var det veldig moro å spille mot dem.

Ørjan har ikke vært helt fornøyd med seg selv etter overgangen til KIL, men etter en svak kamp mot Follo sist føler han at han nå er på gang:

- Jeg føler at det løsna litt for meg i dag. Jeg klarte meg vel greit mot mot Hødd og Hønefoss, men mot Follo var jeg langt unna det jeg kan. Jeg skamma meg etter den kampen. I tillegg var jeg sugen på å revansjere meg, og når jeg fikk sjansen fra start igjen i dag måtte jeg jo ta den, sa Ørjan. Og det var nok lurt med tanke på at en sulten Lars Erik Fremming satt på benken.

Kai Olav måtte legge seg litt på massasjebenken etter kampen, men det er ingen fare med stopperen. Han gjorde nok en god kamp og kunne smile fornøyd.

Ragnar Koffeld spilte mot MS sin ellevte kamp for KIL. Den unge Kongsvingergutten satte inn sitt tredje mål for klubben, og styrket med det sin sjanse for å beholde spissplassen. Ragnars mål mot MS var en perle av en heading etter godt forarbeid av innbytter Paul Olausson. Målscoreren var selvsagt i kjempehumør etter kampen:

- Jeg satset på vinkelen og der satt den, sa han og gliste bredt.

- Paul kom rundt på kanten og jeg satset på et innlegg på første stolpe. Da ballen kom stupte jeg frem og da satt den fint i mål.

I det siste har Ragnar hatt problemer med å holde hele kamper. Skotrøbbel og krampe har sendt han i dusjen tidlig i annen omgang, men i dag fikk han spille i 86 minutter.

- Jeg er vel kanskje i gang nå. I dag var det en rolig første omgang med ganske lavt tempo så jeg ble ikke så sliten. I tillegg har jeg fått mye god massasje av Winnie Lind, og det hjelper på musklene. I dag satt skoa fint og beina holdt, slo Ragnar fast.

Når vi tar en titt på tallene kan vi slå fast at seieren var svært fortjent. Vi har satt en sjanse på MS, men om de virkelig hadde noen kan diskuteres.

Sjanser KIL - MS
1. omg: 3-0
2. omg: 4-1

Cornere KIL - MS
1. omg: 3-0
2. omg: 5-0

Pluss: Gutta er tålmodige, maler på og scorer til slutt tre strålende mål. Ingen gjør en dårlig kamp.

Minus: Hmmmm....det var jo småkjølig

Overraskelsen: At ikke flere stiller på kamp 16. mai. Spesielt med tanke på at KIL hadde tre strake seire (inkl. cupen).

PS: 17. mai blir brukt forskjellig:
Ragnar Koffeld skal trene klokken 0900 med spillerutvikler Trond Amundsen.
Fredrik Eriksen skal skyte med kanon på festningen.
Peter Lindau skal gå i tog.
Kjetil Kamark skal jobbe 14 timer på fengselet. 
Uansett: Gratulerer med dagen alle sammen!

PS: Supporterklubben hadde møte i forkant av kampen. Et av temaene var hvordan det kan skapes mer liv på kampene. Det ga klart hørbare resultater, og det var en helt annen stemning enn mot HBK.

PS: Patrick Holtet spilte sin 80. seriekamp for KIL.

PS: Tore Andreas Gundersen spilte sin 30. seriekamp for KIL.

PS: Einar Kalsæg satte inn Strømsgodsets tredje mål da kjøpelaget slo Glimt 3-0 i Bodø 16. mai. 

PS
: Tidligere KIL-spiller John Reidar Jensen, som nå er i Follo, har spilt for Oslo Øst (nå MS). Det har vel også tidligere målkonge Kjell Roar Kaasa.

PS: For tjue år siden slo KIL Viking på Gjemselund i sjuende runde. En sen scoring av Erik «Gullfot» Nystuen sørget for 1-0 seier.

PS: For ti år siden ble det uavgjort mot Tromsø på Gjemsleund. Erik Noppi og Vidar Riseth scoret for KIL i 2-2 kampen. Ikke ukjente Stein Berg Johansen og Sigurd Rushfeldt lagde gjestenes mål.

Sitatet: Peter Lindau hadde dette spørsmålet til Ørjan Berg Hansen etter kampen: - Du Ørjan, hvem er den beste midtbanespilleren du noen gang har spilt sammen med?

- Det må vel være deg det Pete, svarte den høflige midtbanekollegaen.

NB: Husk NM i Fotballquiz som du finner i venstre marg på kil.no.

Kjetil Byfuglien kunne nyte sierens sødme i garderoben.

Kai og Tore klappet fornøyd til publikum.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor