Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ai ai, så surt

Publisert  21.05.2006
KIL kom til Drammen som underdogs, men sto spillemessig ikke noe tilbake for hjemmelaget. Likevel ble det tap.  

KILs første gode sjanse kom da Gundersen kom seg ned til linja. Dessverre kokte muligheten bort.

Kampen startet med et lite trykk fra hjemmelaget. De blå hadde ballen, men kom ikke til noen store sjanser. De prøvde seg med et skudd og en heading, men Fredrik Eriksen hadde kontroll på det som kom.

Etter Strømsgodsets åpningsoffensiv kom KIL raskt til hektene, og etter ti minutter kunne det ha blitt scoring da Gundersen kom til dødlinja noen meter fra mål. Dessverre endte det bare med klabb og babb foran mål. Likevel var det lite hint om at KIL ikke kom til å gi seg uten kamp.

Snaue tjue minutter ut i kampen fikk KIL corner og Holtet slo inn. Kjetil Kamark steg til værs og fikk til en bra heading, men Ødegaard fikk fistet til ny corner. På den etterfølgende corneren fikk Ryen ballen raskt på seg tre meter fra mål. Dessverre gikk «skuddet» over.

KIL var nå klart best og Ragnar Koffeld gjorde en kjempejobb på topp. Han tvang Godset til å slå langt og løp som en tyrk de første førtifem. KIL var aggressive og ga ikke hjemmelaget ro til å bygge opp noe spill. 

Patrick Holtets kjempesjanse etter hvilen. Ballen gikk desseverre i et blått bein og like utenfor.
Så kom det som må kalles et noe ufortjent mål for hjememlaget. Fazlagic fikk legge inn, og på bakre stolpe kom en ellers anonym Einar Kalsæg. Han headet, men Fredrik Eriksen tok frem en redning fra øverste hylle:

- Det var et jævlig bra innlegg og Kalsæg kom seg foran backen vår. Jeg har aldri hatt noe tiltro til Einar sine headinger, men han overrasket og da var det bare å slenge seg. Da var det utrolig kjedelig å se at et blått bein sette inn returen, sa Fredrik Eriksen etter kampen.

Dette var et slag i trynet for et optimistisk KIL-lag, men gutta kom raskt til hektene igjen. Overtaket i banespill ga ikke tellende resultater, men rett før pause burde det blitt 1-1 da KIL presset frem feil i de bakre rekker hos de blå. Gundersen kom alene mot en forsvarer etter et sleivspark, men somlet såpass at Godset fikk nok folk på rett side. Dermed klarte verken Gundersen eller Koffeld å utnytte det som var en god mulighet.

Paul Olausson tok Gundersen sin plass etter pause og bidro absolutt i KIL sitt offensive spill. Ved flere anledninger kom han seg ned til dødlinja og la inn, men inne i boksen var Godset gode nok til å unngå baklengs. Koffeld var nære da han liggende sendte ballen utenfor da han noen minutter ut i omgangen var på rett plass.


Ødegaard får tuppet Berg Hansens avslutning ut i feltet. - Hadde jeg satt ballen tjue centimeter over bakken hadde den gått inn, sa Ørjan etter kampen.

Godset prøvde seg med et par innlegg fra venstre, men virket ikke veldig farlige. Men typisk nok - i det vi noterte oss at hjemmelaget var ufarlige, satte de inn 2-0. Igjen reddet Eriksen en god heading fra bakre stolpe, men ballen gikk i tverrliggeren og ut. Der var igjen Huusko på rett plass og satte inn returen.

Vegard Skogheim på KILs benk var illsint etter denne scoringer og ropte forgjeves på frispark. Per Verner Rønning var mannen som gikk i bakken:

- Han kommer rundt meg og jeg går rett i bakken, sa den oppgitte midtstopperen etter kampen, før han fortsatte med disse bevingede ordene:

- Vi har helt grei kontroll, men så er det de forbanna måla de får. Vi er ikke noe dårligere enn dem, sa en skuffet trønder.

KIL er ikke kjent for å gi opp, og det gjorde gutta heller ikke i Drammen. Etter Godsets andre mål var det igjen duket for et visst trøkk fra KIL. Med drøye tjue minutter igjen på klokka kombinerte Olausson og Berg Hansen glimrende på kanten, og det ble en kjempesjanse. Ørjan gikk rett mot mål fra kanten og smalt avgårde et skudd da alle ventet en pasning ut i feltet. En god og heldig keeper fikk et bein på ballen, og også returen spratt hjemmelagets vei inne i en overbefolket sekstenmeter.

KIL gjorde et par bytter til og med et kvarter igjen lå det et mål i lufta. Dessverre ble resten av kampen preget av for dårlige avslutninger. I tillegg ble et par virkelig gode overgangsmuligheter skuslet bort med litt for upresise pasninger. Godset fikk etterhvert store rom, men de gangene de kom fremover ryddet forsvaret og Eriksen opp.

- Jeg synes det er en jevn kamp hvor Huusko sine mål blir avgjørende. I perioder styrer vi spillet, mens i andre perioder var de et hakk bedre enn oss, oppsummerte Vegard Skogheim, før han med et smil om munnen sendte et sleivspark til Godsets mæling av lange baller:

- Håper de aldri får kusnstgress, for det kommer de ikke til å få brukt.

Selv om det spillemssig var jevnt kan vi ikke komme fra at vi slipper inn to mål og ikke scorer noen. Til tross for det har gutta ikke noe å skamme seg over. Hvis Godset er målestokken for hva som skal rykke opp i Tippeligaen er nivået ikke noe å frykte.

For fakta, se kamper.

Paul Olausson skapte trøbbel for Godsets back.

Per Verner Rønning og Harald Stormoen deppet i garderoben etter kampen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor