Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Øyvind Eide tar roret

Av Lasse Andreassen. Publisert  04.09.2009
Tar utfordringen med å lede KIL tilbake i Tippeligaen sammen med Patrick Holtet  

Øyvind Eide representerer kontinuitet og faglig styrke, og har tillit både fra spillerne og hele støtteapparatet, inkludert den frivillige staben
Styret i Kongsvinger IL Toppfotball besluttet i går kveld å ansette Øyvind Eide i stillingen som hovedtrener ut sesongen 2009. Eide ble konstituert som hovedtrener da Tom Nordlie for en drøy uke siden takket ja til et tilbud fra Fredrikstad FK.

- Vi føler oss sikre på at Øyvind Eide er den suverent beste kandidaten til å lede Kongsvinger tilbake til Tippeligaen. Han har hatt en voldsom utvikling både faglig og mentalt gjennom sitt tette samarbeid med Tom Nordlie det siste året. I tillegg nyter han stor respekt blant spillerne, i støtteapparatet og i klubben ellers. Ingen har større forutsetninger for å lykkes med dette laget enn nettopp Øyvind. Det har også Nordlie sagt til oss, uttaler styreleder Henrik Mohn.

Har støvsugd markedet
Ifølge Mohn har styret sammen med sportslig leder Morten Kristiansen brukt dagene etter Nordlies avgang til å saumfare det norske trenermarkedet grundig.

- I den forbindelse har det også vært naturlig å prate med flere personer, men ingen må tvile på at vi hele tiden har hatt med oss Øyvind som en av de aller sterkeste kandidatene. Selvsagt finnes det trenere som både har velkjente navn og er mer erfarne, men i dagens situasjon er det ikke nødvendigvis kjendisstatus og gamle meritter vi trenger, sier Mohn, og forklarer:

- Vi er klar over at det ved ansettelsen av Øyvind ikke følger med noen garanti om opprykk. Men en slik garanti kunne ingen andre gitt oss heller. Selv profilerte trenernavn som Nils Arne Eggen, Tor Ole Skullerud, eller for den saks skyld Tom Nordlie, ville vært forbundet med en minst like stor grad av risiko.

Patrick Holtet gjør lynkarriere som assistenttrener etter sin nylige avgang som aktiv KIL-spiller
Ingen kjenner KIL bedre
- Det vi imidlertid kan være sikre på, er at Øyvind, ved siden av Tom Nordlie, er den mannen i Norge som kjenner spillerne, systemet, klubbfilosofien og årets suksesskriterier aller best. Det er med dette som bakgrunn vi er kommet frem til at det ville være et mye større sjansespill å teste ut en ekstern løsning. Øyvind viste i tirsdagens kamp mot Alta at han akter å videreføre strategien som har vist seg svært vellykket så langt i år. Han demonstrerte også at han er i stand til å lede laget med nødvendig autoritet og kloke, selvstendige avgjørelser. Hans taktiske disposisjoner ble helt avgjørende for at vi snudde kampen og vant selv med 10 mann på banen, avslutter Mohn.

Faglig tyngde
Øyvind Eide er 27 år gammel, kommer fra Hole ved Hønefoss og ble i 2007 ansatt som toppspillerutvikler i Kongsvinger Toppfotball. Han var ferdig utdannet ved Idrettshøyskolen samme år, hvor han fullførte en mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i fotball. Ved inngangen til 2009 ble han tilbudt stillingen som assistenttrener under Tom Nordlies ledelse.

Øyvind Eide får med seg spillerutvikler Patrick Holtet som assistenttrener ut sesongen. Patrick var selv aktiv inntil for få uker siden, men ga seg grunnet skadeproblemer.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor